Διαψεύδει η FIFA πως πίεσε την Μπόκα για να γίνει ο τελικός με τη Ρίβερ

Διαψεύδει η FIFA πως πίεσε την Μπόκα για να γίνει ο τελικός με τη Ρίβερ

Τον γύρο του κόσμου έκαναν το Σαββατοκύριακο, οι σκηνές ντροπής που εκτυλίχθηκαν στο Μπουένος Αϊρες, πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του τελικού του Κόπα Λιμπερταδόρες, ανάμεσα στην Ρίβερ Πλέιτ και την Μπόκα Τζούνιορς.

Εξαγριωμένοι οπαδοί της Ρίβερ, επιτέθηκαν με …ότι βρήκαν στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Μπόκα στο «Μονουμεντάλ», με αποτέλεσμα ο τελικός να αναβληθεί, αρχικά για ένα 24ωρο και τελικά οι διοργανωτές να επιλέξουν άλλη ημερομηνία για την διεξαγωγή του.

Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, «κατηγορήθηκε» πως άσκησε πιέσεις προκειμένου να γίνει το ματς, απειλώντας μάλιστα την διοίκηση της Μπόκα με κυρώσεις σε περίπτωση άρνησης να παραταχθεί η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ελβετός παράγοντας, έσπευσε να διαψεύσει την εμπλοκή του και μιλώντας στην εφημερίδα «La Nation» της Αργεντινής, τόνισε: «Με αφορμή ψευδείς φήμες που κυκλοφόρησαν, θέλω να επισημάνω πως ποτέ δεν ζήτησα, σε καμμία στιγμή, να γίνει οπωσδήποτε ο αγώνας. Δεν απείλησα κανέναν με πειθαρχικές κυρώσεις σε περίπτωση που δεν γίνει ο αγώνας. Κάθε απόφαση που αφορά αυτήν την αναμέτρηση, εξαρτάται από την Conmebol και όχι από την FIFA».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter