Διαψεύδει η κυβέρνηση ότι υπάρχει αίτημα των θεσμών για μέτρα 150εκ.

Η κυβέρνηση διέψευσε νωρίς το μεσημέρι σχετικά δημοσιεύματα πως υπάρχει αίτημα των θεσμών για λήψη επιπλέον μέτρων 150 εκατομμυρίων ευρώ λόγω της μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για το 2017.

Όπως αναφέρεται «τα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Σύμφωνα με αυτά, οι δανειστές έχουν ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση, μετά την υπερψήφιση (απ’ όλες τις πτέρυγες της Βουλής) της μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, να καλύψει το σχετικό κενό στον προϋπολογισμό του 2017.

Το θέμα αυτό διαχωρίζεται από το εφάπαξ, καθώς αυτό αφορά αποκλειστικά το 2016 και καλύπτεται από το πλεόνασμα, ενώ αντίθετα η μείωση του ΦΠΑ, που εκτιμάται στα 150 εκατομμύρια ευρώ, θα πρέπει να καλυφθεί από άλλες πηγές.

Νωρίς πάντως το μεσημέρι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διέψευσαν πως υπάρχει τέτοιο αίτημα των Θεσμών.

Η εικόνα πάντως θα ξεκαθαρίσει τον Ιανουάριο, όταν το κλιμάκιο των Θεσμών επιστρέψει στην Αθήνα οπότε αναμένονται να τεθούν όλα τα ανοικτά μέτωπα της β΄ αξιολόγησης (εργασιακά, δημοσιονομικό «κενό» 2018 – 2020, «κόκκινα» δάνεια, πλεονάσματα, μεταρρυθμίσεις κ.α).

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.