Διαψεύδει ο Καιρίδης τη συνέντευξη σε εφημερίδα της Βόρειας Μακεδονίας

Διαψεύδει ο Καιρίδης τη συνέντευξη σε εφημερίδα της Βόρειας Μακεδονίας

Με επιστολή του προς το Documento, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Δημήτρη Καιρίδη, υποψηφίου Ευρωβουλευτή της Ν.Δ.,  αναφέρει: 

«Κύριοι,

Την 4.4.2019 αναρτήσατε στην ιστοσελίδα www.documentonews.gr, ανυπόγραφο άρθρο με τίτλο “Υποψήφιος ευρωβουλευτής του Μητσοτάκη χαρακτηρίζει σημαντικότερα τα «παρατημένα σκουπίδια» από τον Μέγα Αλέξανδρο”.

Για να τελειώσει μια για πάντα η προσπάθεια συκοφάντησης και δυσφήμισής μου, για τελευταία φορά θα δηλώσω ρητά και κατηγορηματικά ότι:

(α) ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΕΒΗΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜEΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ,

(β) το περιεχόμενο της ανάρτησης στην σελίδα Bechuk, αλλά και το φερόμενο κείμενο συνέντευξης στην ανταποκρίτρια – δημοσιογράφο Mirkica Popovik της εφημερίδας UTRINSKI VESNIK, έχουν διαψευσθεί από την ίδια τη δημοσιογράφο Mirkica Popovik αλλά και από την εφημερίδα Utrinski Vesnik.

Παλαιότερες αναδημοσιεύσεις στο διαδίκτυο των ως άνω ψευδών δηλώσεων έχουν αποσυρθεί λόγω των ως άνω διαψεύσεων.

Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω, σας καλώ όπως με την παραλαβή του παρόντος μηνύματος, προβείτε:

α) στην αφαίρεση του από 4.4.2019 ως άνω δημοσιεύματος από το αρχείο της ιστοσελίδας www.documentonews.gr αλλά και από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facebook) και να απέχετε στο μέλλον από οιαδήποτε με όμοιο περιεχόμενο δημοσίευμα σε σχέση με το πρόσωπό μου και

β) στην αυτούσια ανάρτηση του συνόλου της παρούσης στο ιστολόγιο www.documentonews.gr κατά τον αυτό τρόπο που πραγματοποιήθηκε, και για τον αυτό χρόνο που διήρκησε η ανάρτηση του από 4.4.2019 ως άνω δημοσιεύματος ομού μετά δήλωσης ανάκλησης του δημοσιεύματος αντιγράφοντας προς αποκατάσταση της βλάβης στην τιμή και την υπόληψή μου ότι “Το περιεχόμενο του δημοσιεύματος που αναρτήθηκε την 4.4.2019 με τίτλο “Υποψήφιος ευρωβουλευτής του Μητσοτάκη χαρακτηρίζει σημαντικότερα τα «παρατημένα σκουπίδια» από τον Μέγα Αλέξανδρο” τυγχάνει ψευδές και έχει διαψευσθεί από την ίδια τη δημοσιογράφο Μirkica Popovik αλλά και από την ίδια την εφημερίδα ” κοινοποιώντας σε μένα την ανάρτηση των ανωτέρω.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης στα ανωτέρω επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου για την ως άνω βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς μου.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος  του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Καθηγητή Δημητρίου Καιρίδη Iωάννης Κοντούλας»

Απάντηση του Documentonews.gr

Με επιστολή του πληρεξούσιου δικηγόρου του ο καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Τµήµα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήµιο, Επιστηµονικός Σύµβουλος στο Ίδρυµα Κωνσταντίνος Γ. Καραµανλής και υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ., κ. Δημήτρης Καιρίδης, διαψεύδει ότι το 2011 έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα της Βόρειας Μακεδονίας «Utrinski Vesnik» και στη δημοσιογράφο «Mirkica Popovik» με το αναφερόμενο στο δημοσίευμα του documentonews.gr περιεχόμενο, επικαλούμενος διάψευση της παραπάνω εφημερίδας και της δημοσιογράφου, την οποία, όμως, δεν μας κοινοποιεί.

Το documentonews.gr οφείλει να δημοσιεύσει την διάψευση του κ. Καιρίδη, πλην όμως επισημαίνει για ευνόητους λόγους ότι το πλήρες κείμενο της επίμαχης συνέντευξης του κ. Καιρίδη «ανέβηκε» την ίδια περίοδο στην ιστοσελίδα «Bechuk» (το βρίσκει κανείς εδώ: https://web.archive.org/web/20110205230536/http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=8389E7C44AB5A048A4D488D493EABEFF) και στη συνέχεια η μετάφρασή της στα Ελληνικά έγινε viral στην ημεδαπή σε σημείο να προκαλέσει ερώτηση στη Βουλή (https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/7296041.pdf) εκ μέρους του πρώην βουλευτή τότε του ΛΑΟΣ και μετέπειτα της ΝΔ, Κυριάκου Βελόπουλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter