Διαψεύδει το Κίεβο τους ισχυρισμούς περί ουκρανικής επίθεσης με drone στο Κρεμλίνο

Διαψεύδει το Κίεβο τους ισχυρισμούς περί ουκρανικής επίθεσης με drone στο Κρεμλίνο

Κατηγορηματική είναι η άρνηση της Ουκρανίας σχετικά με τυχόν ανάμειξή της στην επίθεση με drone στο Κρεμλίνο με πρόθεση την δολοφονία του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, μια επίθεση που η Μόσχα απέδωσε στο Κίεβο.

«Φυσικά, η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κρεμλίνο», δήλωσε ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Μιχαΐλο Ποντολιάκ.

Αντίθετα, το Κίεβο υποστηρίζει πως η Ρωσία ενδέχεται να ετοιμάζει μεγάλης κίμακας τρομοκρατική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το Κρεμλίνο, δύο drones κινήθηκαν προς την προεδρική κατοικία τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η Ρωσία εξουδετέρωσε τα δύο drones δίχως να προκληθούν ανθρώπινες απώλειες ή υλικές ζημιές, όπως σημειώνει το Κρεμλίνο.

Η Μόσχα χαρακτηρίζει το γεγονός ως «προσχεδιασμένη τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του Ρώσου προέδρου» από το Κίεβο, σημειώνοντας ότι έλαβε χώρα λίγες ημέρες πριν τον καθιερωμένο εορτασμό της νίκης ενάντια στον φασισμό στις 9 Μαΐου.  Τέλος, στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται ότι η Ρωσία επιφυλάσσεται κάθε δικαιώματος απάντησης – σχόλιο που σημαίνει ότι η Μόσχα μπορεί να χρησιμοποιήσει το περιστατικό, το οποίο ισχυρίζεται ότι συνέβη, για να κλιμακώσει περαιτέρω τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Βίντεο δείχνει στήλη καπνού την νύκτα επάνω από το Κρεμλίνο

Την ίδια στιγμή βίντεο που κυκλοφορεί στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνει στήλη καπνού επάνω από το Κρεμλίνο. Μετά από αυτό, η ρωσική προεδρία ανακοίνωσε ουκρανική επίθεση με drone κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, που διατηρεί κατοικία στο σύμπλεγμα του Κρεμλίνου.

Το βίντεο αναρτήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες από ομάδα κατοίκων στην περιοχή απέναντι από το Κρεμλίνο στην απέναντι όχθη του Μόσχοβα και δημοσιεύθηκε από ρωσικά μέσα περιλαμβανομένου του Telegram και του ενημερωτικού μέσου του ρωσικού στρατού Zvezda.

Πηγή: NBC, CNN

Διαβάστε επίσης:

Απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν από ουκρανικά drones καταγγέλλει το Κρεμλίνο – Οι πρώτες εικόνες (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter