Διαψεύδει ξανά τον Γεραπετρίτη ο Πέτσας: Δεν υφίσταται θέμα ανασχηματισμού

Διαψεύδει ξανά τον Γεραπετρίτη ο Πέτσας: Δεν υφίσταται θέμα ανασχηματισμού

Ανοικτή η προσέγγιση και ο διάλογος με την Τουρκία

Δεν υφίσταται κανένα θέμα ανασχηματισμού, δήλωσε στο μπρίφινγκ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, διαψεύδοντας για μία ακόμη φορά τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, που επανέφερε το θέμα το πρωί.

Για το πρόγραμμα Συν-εργασία του υπουργείου Εργασίας, είπε ότι «είναι μεγάλο πρόγραμμα έχουμε βελτιώσει διάφορες πτυχές και θα κάνουμε κι άλλες αλλαγές». 

Σημειώνεται ότι υπάρχουν δυσαρέσκειες στο εσωτερικό της ΝΔ καθώς το πρόγραμμα κρίνεται μέχρι στιγμής αποτυχημένο, κάτι που φέρνει πιο κοντά την έξωση του Γιάννη Βρούτση από τη κυβέρνηση παρά την στήριξη Σαμαρά (είναι η δεύτερη μεγάλη γκάφα που χρεώνεται στον κ. Βρούτση μετά τα προγράμματα κατάρτισης).

Σε ερώτηση για το τηλεφώνημα Μητσοτάκη – Ερντογάν την τοποθέτηση Σαμαρά, εν σχέση με τον διάλογο με την Τουρκία, ότι “Δεν κάνεις διάλογο με πειρατές” ο κ. Πέτσας απάντησε ότι «ο πρωθυπουργός έχει τονίσει επανειλημμένως ότι πρέπει να έχουμε ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας. Στην επικοινωνία της περασμένης εβδομάδας συζητήθηκαν θέματα χαμηλής πολιτικής». Για τα θέματα υψηλής πολιτικής χρειάζεται έμπρακτη αποκλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας, είπε ο κ. Πέτσας και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μίας συνάντησης των δύο ηγετών εφόσον η Άγκυρα κάνει τα ανάλογα βήματα.

Στο πλαίσιο αυτό και σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα ζητήσει από την προσεχή Σύνοδο Κορυφή της ΕΕ, κυρώσεις κατά της Τουρκίας, απάντησε ότι «οι κυρώσεις είναι στο τραπέζι. Ο πρωθυπουργός έχει στείλει επιστολή από τις 3 Ιουνίου στους αξιωματούχους της ΕΕ. Θα εξαρτηθεί από την συμπεριφορά της γειτονικής χώρας». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter