Διάψευση άρθρου ιστοσελίδας από τη Γ.Γ. Καταπολέμησης της Διαφθοράς

Σε διάψευση άρθρου που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα και αναφέρει ότι η Ελλάδα απουσιάζει από τη Διάσκεψη της Ομάδας Χωρών κατά της Διαφθοράς των Κρατών Μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO), προχώρησε η Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης: 

«Μέχρι τώρα η μη παρουσίαση από τα Μ.Μ.Ε. του θετικού έργου της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση της Διαφθοράς είναι γνωστή σε όλους και εντάσσεται σε μικροπολιτικές αντιπολιτευτικές κορώνες.

Η δημοσίευση όμως επωνύμως, καταφανώς ψευδών άρθρων, το μόνο που πετυχαίνει, πέρα από τη δημιουργία εντυπώσεων στο εγχώριο κοινό, είναι να δυσφημεί απολύτως τη χώρα σε Διεθνείς Οργανισμούς και στη Διεθνή Κοινότητα.

Όσον αφορά άρθρο στην ιστοσελίδα reporter.gr, στο οποίο αναφέρεται ότι γίνεται Διάσκεψη της Ομάδας Χωρών κατά της Διαφθοράς των Κρατών Μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO), από την οποία απουσιάζει η χώρα μας, παρά το γεγονός ότι έχει δεχθεί πλήθος συστάσεων που δεν έχει εφαρμόσει από το 2015, ο συντάκτης του, απολύτως ψευδώς και με προφανή στόχο το διασυρμό της κυβέρνησης και της χώρας, παραπληροφορεί και παραποιεί την πραγματικότητα.

Η διάψευση του άρθρου δεν έγινε μόνο από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά από την ίδια την Γραμματεία της GRECO, καθώς και από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην GRECO, στην οποία φυσικά παρίστατο και εκπροσώπησε τη χώρα η ορισμένη αντιπρόσωπος Πρωτοδίκης, κα Βατικάλου Παναγιώτα. Η διάψευση ήταν καθολική και απόλυτη.

Τέτοιου τύπου δημοσιεύματα, πέραν των τυχόν ποινικών ευθυνών που επισύρουν για τους συντάκτες τους, πλήττουν την αξιοπιστία της χώρας που αντίθετα με τα όσα αναφέρονται στο άρθρο, έχει συμμορφωθεί στο σύνολο των συστάσεων, τόσο της GRECO όσο και των λοιπών Διεθνών Οργανισμών και έχει βελτιώσει κατά πολύ, τα τελευταία 2 έτη, την εικόνα που υπάρχει στους Διεθνείς Οργανισμούς για την διαφθορά, αποκαλύπτοντας πλήθος σκανδάλων και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που συμβάλλουν στην πρόληψη του φαινομένου της διαφθοράς. Η ανελλιπής και επαρκής συμμετοχή της χώρας στους Διεθνείς Οργανισμούς και τα Διεθνή Φόρα είναι αδιαπραγμάτευτη για την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.