Διαρκής ντροπή του Κοινοβουλευτισμού η άρση ασυλίας Παππά

Διαρκής ντροπή του Κοινοβουλευτισμού η άρση ασυλίας Παππά

Η άρση ασυλίας του πρώην υπουργού και σημερινού βουλευτή και τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά με τις ψήφους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για το θέμα του γνωστού και ως «περούκα-γκέιτ» από την Επιτροπή Δεοντολογίας αποτελεί ντροπή για το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Διότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα μιας δυτικής χώρας από το να αίρεται η ασυλία ενός πρώην υπουργού επειδή του έκανε μήνυση ένας εκ των δύο δημοσιογράφων (Θάνος Δημάδης & Δημ. Σουλτογιάννης) οι οποίοι κατά τη διάρκεια επίσημης αποστολής του ελληνικού κράτους στις ΗΠΑ, τον παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι με περούκες και χρέωσαν τον καφέ τους στο δωμάτιο συμβούλου του υπουργού πλαστογραφώντας μάλιστα την υπογραφή του!

Για το τελευταίο, (για να μην τολμήσει να το επικαλεστεί κανείς) το δικαστήριο τους αθώωσε επειδή το αδίκημα δεν τελέστηκε κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του συμβούλου! Και αυτό αποτελεί μια ντροπή για τη Δικαιοσύνη στη χώρα αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Ο Θάνος Δημάδης μάλιστα απασχόλησε μετέπειτα και τον Guardian επειδή σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα (είχε στην κατοχή της σχετικά emails) όταν ήταν διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών και του Ιδρύματος Ξένων Ανταποκριτών στη Νέα Υόρκη, μιλούσε τακτικά με τους αντιπροέδρους της Bayer και πρόσφερε τις υπηρεσίες του για το σχεδιασμό της επικοινωνιακής πολιτικής της εταιρίας και την προώθηση των συμφερόντων της μέσω των δύο φορέων στους οποίους κατείχε σημαντική θέση ζητώντας αμοιβή και για τον ίδιο!

Και για να μην τρέφουμε αυταπάτες το συγχωροχάρτι στην ανομία (η οποία πάει να βγει κι από πάνω) οφείλεται στο γεγονός ότι ο πρώην υπουργός είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι ορισμένοι πιστεύουν ότι κάνοντας τα στραβά μάτια στο προφανές, στην κατάλυση δηλαδή ακόμη και της κοινής λογικής, για μικροκομματικούς λόγους προσφέρουν υπηρεσίες ενώ πράττουν ακριβώς το αντίθετο: πριονίζουν το κλαδί που πάνω του κάθετε η κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία. Κάπως έτσι με ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη η ΝΔ εξελίσσεται σε εκτροφείο ανομίας στέλνοντας και τα σχετικά μηνύματα στην κοινωνία. Για το ΚΙΝΑΛ τι να γράψει κανείς, ας μας πει ο καινούργιος πρόεδρός του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter