Διαρροή-βόμβα από τους Anonymous: «Έλληνες δημοσιογράφοι στην υπηρεσία πρεσβείας», στο Documento που κυκλοφορεί σήμερα – Μαζί το HOT DOC, το Docville και η ειδική έκδοση DOCμνήμες

Διαρροή-βόμβα από τους Anonymous: «Έλληνες δημοσιογράφοι στην υπηρεσία πρεσβείας», στο Documento που κυκλοφορεί σήμερα – Μαζί το HOT DOC, το Docville και η ειδική έκδοση DOCμνήμες

«Έλληνες δημοσιογράφοι στην υπηρεσία πρεσβείας». 

Διαρροή – βόμβα από τους Anonymous. Οργάνωση που χρηματοδοτείται από το Foreign Office εμφανίζεται ως μακρύ αντιρωσικό χέρι στη χώρα μας και την Ευρώπη. Τι απαντούν οι εμπλεκόμενοι.

– Σκάνδαλο Siemens: Η απόρρητη έκθεση των Αμερικανών για τις μίζες στην Ελλάδα. Δεκατέσσερις μάρτυρες περιέγραψαν αναλυτικά ποιοι και πως χρηματίζονταν.

-«Γελάει με τα τραύματα όποιος δεν πληγώθηκε ποτέ». Κατάθεση ψυχής από τη μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου δέκα χρόνια από την δολοφονία του. Ειδική έκδοση DocΜνήμες.

– Στα άδυτα της συμμορίας. Ο βίος και η πολιτεία του χρυσού μαυραγορίτη Ριχάρδου. Οι σχέσεις του ενεχυροδανειστή με την ελίτ και τους καναλάρχες.

– Ο «θετός γιος» του Σάββα Ξηρού, Η ιστορία του Θανάση που «αναστήθηκε» από τον ισοβίτη της 17Ν στο νοσοκομείο των φυλακών και σήμερα ζει με τον πατέρα του Σάββα και την Αλίθια.

– Συνέντευξη με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου: «Αντιστρέψαμε την πορεία της κοινωνικής διάλυσης».

– Συνέντευξη με τον καθηγητή του ΕΜΠ και υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά Νίκο Μπελαβίλα: «Το “Αφεντικό” δεν έσωσε τον Πειραιά».

– Συνέντευξη με την Βρετανίδα ακτιβίστρια Τζέιν Γκούντολ: «Οι χιμπατζήδες προστατεύουν το περιβάλλον τους, οι άνθρωποι όχι».

– Μακεδονικό: Οι μαθητές σταμάτησαν τους ακροδεξιούς εισβολείς

– ΕΝΦΙΑ: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν. 3,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ωφελημένοι από τη μείωση

– ΠΑΕ ΑΕΚ: «Ξεδοντιασμένη» πρωταθλήτρια. Στα χειρότερα της από το 2015

To HOTDOC

Ζητείται πατρίς: 68 εκατομμύρια ξεριζωμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, στο HOTDOC που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ένα συγκλονιστικό αφιέρωμα για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα, αυτό της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, παρουσιάζει το HOTDOC.

Η γενεσιουργός αιτία της προσφυγικής κρίσης. Ο πόλεμος, οι εθνοτικές, φυλετικές και θρησκευτικές συγκρούσεις. Η έκρηξη της μετανάστευσης ως αιτία της οικονομικής και περιβαλλοντικής κατάρρευσης περιοχών του πλανήτη. Οι εκτοπισμένοι μέσα στην ίδια τους τη χώρα και οι αόρατοι του παγκόσμιου χάρτη, τα άτομα χωρίς υπηκοότητα. Οι νέοι πρόσφυγες και μετανάστες λόγω της κλιματικής αλλαγής που ακόμα δεν αναγνωρίζονται επίσημα από τη διεθνή κοινότητα.

To Docville

Ο Ρούπερτ Εβερετ μιλάει στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη για το Χόλιγουντ αλλά και για την τρικυμιώδη ζωή του Όσκαρ Ουάιλντ, με την ευκαιρία της πρόσφατης επίσκεψής του στην Αθήνα για την προώθηση της νέας του ταινίας «Ευτυχισμένος Όσκαρ».

Η Αφροδίτη Ερμίδη γράφει για το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και την 18η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio που διαρκούν έως τις 9 Δεκεμβρίου.

Ναταλία Ρασούλη και ο Πέτρος Βαγιόπουλος μιλούν στην Έμυ Ντούρου για τον Μανώλη Ρασούλη με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του «Μεγάλος ήρωας σε μικρή χαρτοσακούλα», το οποίο γράφτηκε το 1970 και επανακυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μετρονόμος.

Ελένη Ουζουνίδου μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για το θέατρο, τη ζωή και την «Ψιλικατζού» στην οποία πρωταγωνιστεί στο θέατρο Vault.

Συγγραφείς, συνθέτες και ηθοποιοί που ξεχωρίζουν στον χώρο τους συμπράττουν στο χριστουγεννιάτικο διήμερο που διοργανώνεται στη Στέγη, κατά τη διάρκεια του οποίου δύο γιορτινά διηγήματα γίνονται συναυλίες. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

-Ένας οροθετικός περιγράφει στον Αντρέα Βάγια τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, το στίγμα που συνοδεύει την ασθένεια, την αντίδραση του κύκλου του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS.

-Αναδημοσιεύουμε παλιότερο κείμενο του Ζακ Κωστόπουλου από το φύλλο της εφημερίδας στις 18 Ιανουαρίου 2018 με θέμα τον HIV.

-Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Λώρη Κέζα συνομιλεί με την Έμυ Ντούρου για το νέο της βιβλίο «Ζουρ φιξ», το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ποταμός.

DOCμνήμες

Αποκλειστική συνέντευξη με την μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στην ειδική έκδοση DOCμνήμες που κυκλοφορεί με το Documento

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώντα Κορκονέα.

Δέκα χρόνια από τα σύγχρονα Δεκεμβριανά, όπως θα μείνουν στην ιστορία οι δυναμικές διαδηλώσεις χιλιάδων μαθητών, φοιτητών και άλλων πολιτών που επί ημέρες κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους όλων των μεγάλων πόλεων εκφράζοντας την οργή τους για την δολοφονία του Αλέξανδρου και την προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών γεγονότων από τις αρχές και μερίδα των ΜΜΕ.

Στην ειδική έκδοση DOCμνήμες που κυκλοφορεί με το Documento, μιλά αποκλειστικά η μητέρα του Αλέξανδρου Τζίνα Τσαλικιάν. Παράλληλα παρουσιάζονται μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες αλλά και τότε μαθητές που βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν. Αναλυτικά παρουσιάζονται ακόμα οι δικαστικές εξελίξεις αλλά και οι προσπάθειες που έγιναν προκειμένου να υπάρξει αρχικά συγκάλυψη των πραγματικών γεγονότων της δολοφονίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter