Διάσημη υποστήριξη στο Χάρβεϊ μετά την καταιγίδα

Διάσημη υποστήριξη στο Χάρβεϊ μετά την καταιγίδα

Η Κιμ Καρντάσιαν και η οικογένεια της δώρισαν συνολικά 500.000 δολάρια για την ανακούφιση των πληγέντων από τον κυκλώνα Χάρβεϊ, ακολουθώντας και άλλες προσωπικότητες όπως η Τζένιφερ Λόπεζ, ο Ντουέιν Τζόνσον και ο Κέβιν Χαρτ που υποσχέθηκαν να δώσουν χρήματα για την ανακούφιση των δεκάδων χιλιάδων πληγέντων από τη φυσική καταστροφή στο Τέξας.

Η Κιμ Καρντάσιαν, οι αδελφές της Χλόη και Κόρτνεϊ και η μητέρα τους Κρις Τζένερ, έγραψαν στο Twitter ότι το ποσό αυτό θα δοθεί στον Ερυθρό Σταυρό και στο Στρατό της Σωτηρίας. “Χιούστον προσευχόμαστε για σένα! Η μητέρα μου, οι αδελφές μου και εγώ θα δώσουμε 500.000 δολάρια”, έγραψε η βασίλισσα του τηλεριάλιτι.

Οι αρχές ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν 30.000 ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες του λόγω της δριμύτητας της τροπικής καταιγίδας Χάρβεϊ που προκάλεσε καταστροφικές πλημμύρες και σύμφωνα με εκτιμήσεις τον θάνατο 20 ανθρώπων, ενώ χιλιάδες ακόμη αναμένεται να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Ο ηθοποιός Κέβιν Χαρτ έκανε την αρχή τη Δευτέρα δωρίζοντας 50.000 δολάρια και κάλεσε μέσω των social media αστέρες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση χρημάτων. Ο Ντουέιν Τζόνσον, η Λόπεζ και ο ράπερ DJ Khaled έδωσαν από 25.000 ο καθένας.

Το διασημότερο παιδί του Χιούστον, η Μπιγιονσέ, που πρόσφατα μετακόμισε από τη Νέα Υόρκη στο Λος ‘Αντζελες, δήλωσε ότι επεξεργάζεται ένα σχέδιο γα να βοηθήσει τη γενέτειρά της να συνέλθει. “Τέξας είσαι στις προσευχές μου”, ήταν το μήνυμα που ανάρτησε η τραγουδίστρια στη σελίδα της στο Instagram. Σε δήλωσή της στην εφημερίδα Houston Chronicle τη Δευτέρα, η Μπιγιονσέ ανέφερε ότι “συνεργάζεται στενά με την ομάδα της και τον πάστορά της στο Χιούστον για την εφαρμογή ενός σχεδίου για παροχή βοήθειας σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους”.

Το βρετανικό συγκρότημα Coldplay που ακύρωσε προγραμματισμένη εμφάνιση στο Χιούστον την Παρασκευή λόγω της επικείμενης έλευσης του κυκλώνα, έγραψε το “Houston#1”, ένα νέο τραγούδι για την πόλη, που ερμήνευσε σε συναυλία στο Μαϊάμι τη Δευτέρα.

Ο παίκτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Houston Texans, ο J.J. Watt, ξεκίνησε τη δική του προσπάθεια μέσω Διαδικτύου την Κυριακή προσφέροντας 100.000 δολάρια και αναρτώντας βίντεο στο οποίο απευθύνει έκκληση για δωρεές. Ο Watt έγραψε χθες ότι έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 3,25 εκατ. δολάρια χάρη στη γενναιοδωρία αρκετών αμερικανών αθλητών και στόχος του είναι τώρα τα 4 εκατ. δολάρια.

Ο αθλητικός κόσμος έχει κινητοποιηθεί. Το ΝΒΑ και οι παίκτες του δώρησαν εκατομμύρια δολάρια στους πλημμυροπαθείς.

Το ΝΒΑ και το συνδικάτο των παικτών του πρόσφερε ένα εκατ. δολάρια στο ταμείο βοήθειας που συστάθηκε μετά την καταστροφή. Ο Λέσλι Αλεξάντερ, ο ιδιοκτήτης των Houston Rockets, franchise του ΝBΑ στο Χιούστον, έδωσε 10 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: Reuters, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter