Διάσημοι του αθλητισμού στα «δίχτυα» της Covid-19

Διάσημοι του αθλητισμού στα «δίχτυα» της Covid-19

Αθλητές, προπονητές, ιδιοκτήτες και παράγοντες ομάδων από όλο τον κόσμο βρέθηκαν θετικοί στον φονικό ιό

O κορονοϊός εξαπλώνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, δεν κάνει καμία εξαίρεση και στο αόρατο δίχτυ του εγκλωβίστηκαν αθλητές, όπως ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες, βολεϊμπολίστες. Η προστασία της υγείας των αθλητών είναι και ο βασικός λόγος που η μία μετά την άλλη διοργάνωση σε παγκόσμιο επίπεδο κατεβάζει ρολά. Τα παιχνίδια θα μπορούσαν να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών για να τηρηθούν και τα τηλεοπτικά συμβόλαια αλλά κανένας δεν μπορεί να παίξει με την υγεία των πρωταγωνιστών των ομαδικών αθλημάτων.

Σε καραντίνα λόγω της Covid-19 μπήκε ο Ελληνας άσος της Φενερμπαχτσέ Κώστας Σλούκας, ο οποίος πέρασε το απαιτούμενο διάστημα σε κατ’ οίκον περιορισμό στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη. Η επιλογή των Τούρκων να συνεχίσουν το πρωτάθλημα μπάσκετ μέχρι και πριν από δέκα ημέρες, παρά τη διάδοση του φονικού ιού, χτύπησε την κορυφαία ομάδα τους τα τελευταία χρόνια και εκτός από τον Σλούκα βρέθηκαν θετικοί και άλλοι μπασκετμπολίστες (Βέσελι, Ντουβερίογλου). Στην Τουρκία για τον ίδιο λόγο είναι σε καραντίνα και ο προπονητής-σύμβολο για τους γείτονες στο ποδόσφαιρο Φατίχ Τερίμ.

Ασοι και προπονητές

Στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό άσοι και προπονητές της Πριμέρα Ντιβιζιόν, της Σέριε Α, της Μπουντεσλίγκα, της Πρέμιερ Λιγκ, καθώς και σταρ του ΝΒΑ. Η λίστα κάθε μέρα αυξάνεται και η κατάσταση δείχνει να είναι εκτός ελέγχου. Στην Ευρώπη η Ιταλία έχει πληγεί περισσότερο από όλες τις χώρες και στο καμπιονάτο βρέθηκαν θετικοί στον ιό οι: Ντανιέλε Ρουγκάνι, Πάουλο Ντιμπάλα, Μπλεζ Ματουιντί (Γιουβέντους), Χερμάν Πετσέλα, Πάτρικ Κουτρόνε, Ντούσαν Βλάχοβιτς (Φιορεντίνα), Μανόλο Γκαμπιαντίνι, Ομάρ Κόλεϊ, Αλμπιν Eκνταλ, Αντονίνο λα Γκούμινα, Μόρτεν Τόρσμπι, Φάμπιο ΝτεΠάολι, Μπαρτός Μπερεζίνσκι (Σαμπντόρια), Ματίας Ζακάνι (Ελλάς Βερόνα) και στη Μίλαν ο τεχνικός διευθυντής της Πάολο Μαλντίνι και ο γιος του Ντάνιελ.

Στο Μπέργκαμο

Στην Ιταλία το μεγαλύτερο πρόβλημα επικεντρώνεται στο Μπέργκαμο. Η πόλη έχει γονατίσει από την επέλαση του κορονοϊού και μετράει εκατοντάδες νεκρούς. Στη μετά Covid-19 εποχή θα αναφερόμαστε στην εικόνα με τα στρατιωτικά οχήματα να μεταφέρουν θύματα του ιού σε άλλες περιοχές της χώρας για αποτέφρωση, η οποία έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων μας. Γροθιά στο στομάχι και σοκαριστική απόδειξη για την κατάσταση που επικρατεί στην περιφέρεια της Λομβαρδίας. Στο ερώτημα που τίθεται σχετικά με τα αίτια της έξαρσης του ιού στο Μπέργκαμο, ο Ιταλός ανοσολόγος Φραντσέσκο Λε Φόκε υποστήριξε πως είναι σε μεγάλο βαθμό επακόλουθο της μεγάλης συγκέντρωσης φιλάθλων της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αταλάντα!

Συγκεκριμένα, για τον Λε Φόκε η αρχή του μεγάλου κακού έγινε όταν περίπου 2.500 οπαδοί ταξίδεψαν στο Μιλάνο για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι με τη Βαλένθια, καθώς η Αταλάντα χρησιμοποιεί ως έδρα της το «Τζουζέπε Μεάτσα» για τα παιχνίδια του Champions League. Οταν επέστρεψαν σπίτι τους αρκετοί απ’ αυτούς είχαν μολυνθεί από τον ιό και το ίδιο είχε συμβεί και με φιλάθλους της ισπανικής ομάδας που επίσης ταξίδεψαν στο Μιλάνο.

«Στις εξέδρες βρέθηκαν χιλιάδες φίλαθλοι, δίπλα δίπλα, σε κατάσταση απόλυτης ευτυχίας. Κανείς δεν ήθελε να χάσει το συγκεκριμένο ματς, οπότε κάποιος μπορεί να υποθέσει ότι στο γήπεδο βρέθηκαν και άνθρωποι που ίσως να είχαν λίγο πυρετό αλλά να μην έδωσαν σημασία» δήλωσε ο Λε Φόκε.

Στην Ισπανία στη λίστα μεταξύ άλλων βρίσκονται τρεις ποδοσφαιριστές της Βαλένθια, οι Εσεκίελ Γκαράι, Ελιακίμ Μανγκαλά, Χοσέ Λουίς Γκαγιά, ο παράγοντας του συλλόγου Πάκο Καμαράσα και ο γιατρός Χουάν Αλιάγκα. Ο κορονοϊός διαδόθηκε και στην Εσπανιόλ και όλη η ομάδα μπήκε σε καραντίνα, καθώς όπως ανακοινώθηκε υπάρχουν έξι παίκτες και μέλη του τιμ που βρέθηκαν θετικοί. Χειρότερη είναι η κατάσταση στην Αλαβές, με 15 κρούσματα (τρεις παίκτες, επτά μέλη του τεχνικού επιτελείου και άλλοι πέντε εργαζόμενοι).

Από το γερμανικό πρωτάθλημα στην ίδια λίστα βρίσκονται οι Λούκα Κίλιαν (Πάντερμπορν), Τίμο Χούμπερς, Τζέιμς Χορν (Ανόβερο), Φάμπιαν Νούρνμπεργκερ (Νυρεμβέργη), ενώ Αϊντραχτ και Χέρτα δεν δημοσιοποίησαν ποιοι ποδοσφαιριστές τους είναι θετικοί στην Covid-19.

Στην Αγγλία ο κορονοϊός χτύπησε την πόρτα του Κάλουμ Χάντσον-Οντόι της Τσέλσι και του προπονητή της Αρσεναλ Μικέλ Αρτέτα λίγες ημέρες μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο ιδιοκτήτης της πειραϊκής ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν επίσης θετικός και σύμφωνα με δημοσίευμα της «Guardian» είναι ο ασθενής μηδέν στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Στη λίστα των αθλητών που νόσησαν ή νοσούν ξεχωρίζει το όνομα του σταρ του ΝΒΑ Κέβιντ Ντουράντ, ο οποίος ανακοίνωσε ο ίδιος ότι είναι ένας από τους τέσσερις παίκτες των Νετς που βρέθηκαν θετικοί, στέλνοντας και το ακόλουθο μήνυμα: «Προσέξτε, προστατέψτε τον εαυτό σας και μπείτε σε καραντίνα. Θα τα καταφέρουμε». Στη σχετική λίστα βρίσκονται και τα ακόλουθα ονόματα από το ΝΒΑ: Ρούντι Γκομπέρ (Γιούτα Τζαζ), Ντόνοβαν Μίτσελ (Γιούτα Τζαζ), Κρίστιαν Γουντ (Ντιτρόιτ Πίστονς), Μάρκους Σμαρτ (Μπόστον Σέλτικς). Στην ποδηλασία: Φερνάντο Γκαβίρια (Κολομβιανός της UCI WorldTeam UAE Team Emirates), Ντμίτρι Στρακόφ (Ρωσία της Gazprom – RusVelo), Μαξιμιλιάνο Ριτσέζε (Αργεντινός της UCI WorldTeam UAE Team Emirates). Στο χάντμπολ: Μαντς Μενσά Λάρσεν, Γιδεόν Γκουαρδιόλα (Ράιν Νέκαρ Λόβεν). Στο βόλεϊ: Ερβιν Νγκάπεθ (Καζάν).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter