Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ζητά η Γεροβασίλη για τη διαδικασία στο Ν/Σ για τα διπλώματα οδήγησης

Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ζητά η Γεροβασίλη για τη διαδικασία στο Ν/Σ για τα διπλώματα οδήγησης

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, απέστειλε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, με την οποία ζητά την άμεση σύγκλιση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να εξεταστεί η διαδικασία συζήτησης με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με ρυθμίσεις για τις άδειες οδήγησης, αλλά και θέματα άλλων υπουργείων.

«Η σύγκλιση της Διάσκεψης των Προέδρων είναι επιβεβλημένη καθώς δεν υπήρξε απόφαση του οργάνου που να καθορίζει τη διαδικασία συζήτησης του εν λόγω νομοσχεδίου, το οποίο κατατέθηκε χθες αργά το βράδυ, και οι ρυθμίσεις του άπτονται περισσοτέρων υπουργείων, ενώ επιπροσθέτως δεν φέρει τις απαιτούμενες υπογραφές των αρμόδιων υπουργών», τονίζεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Τη διαφωνία τους, επίσης, για τη διαδικασία έχουν εκφράσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο, τόσο η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοπίστη Πέρκα όσο και άλλοι βουλευτές του κόμματος, μεταξύ των οποίων, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Σωκράτης Φάμελος.

Ο κ. Τζανακόπουλος ζήτησε ακόμα είτε να απαλειφθούν όσες διατάξεις αφορούν θέματα άλλων υπουργείων και δεν υπάρχει υπογραφή του αρμόδιου υπουργού είτε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο καθώς, όπως είπε, η τυπική παράλειψη της υπογραφής οδηγεί σε ακυρότητα του νόμου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επικέντρωσαν κυρίως την κριτική τους στη διάταξη με την οποία μεταφέρονται αρμοδιότητες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης για ορισμένα θέματα χωρίς να υπάρχει η υπογραφή του αρμόδιου υπουργού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter