Διασωληνωμένη 4χρονη στο Ηράκλειο – Παραλίγο το φιστίκι να της φράξει τον ένα πνεύμονα

Διασωληνωμένη 4χρονη στο Ηράκλειο – Παραλίγο το φιστίκι να της φράξει τον ένα πνεύμονα
Φωτογραφία: Pixabay

Απίστευτη είναι η περιπέτεια ενός 4χρονου παιδιού από τη Σαντορίνη που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Ηράκλειο Κρήτης καθώς φιστίκι έφραξε τον δεξιό πνεύμονα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) νοσηλεύεται διασωληνωμένο ένα 4χρονο κοριτσάκι που διακομίστηκε την Τρίτη εσπευσμένα από τη Σαντορίνη με δύσπνοια, καθώς ένα φιστίκι έφραξε τον δεξιό πνεύμονα. Μάλιστα, ήταν τόσο σοβαρή η κατάστασή του κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωση τη στιγμή της άφιξής του στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ.

Το παιδί, άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, βρέθηκε να έχει 1,5 φιστίκι στον δεξί του πνεύμονα, παρουσίασε αναπνευστική δυσκολία και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του από τη Σαντορίνη στην Κρήτη, και η αεροδιακομιδή πραγματοποιήθηκε με αεροσκάφος του ΕΚΑΒ.

«Το παιδί όταν ήρθε ήταν σε άσχημη κατάσταση, όμως αντιμετωπίστηκε πολύ γρήγορα από τους γιατρούς και πλέον ελπίζουμε όλα να πάνε καλά» τόνισε ο διοικητής της ΥΠΕ Κρήτης Νεκτάριος Παπαβασιλείου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Ertnews, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, το παιδί όταν έφτασε στο νοσοκομείο είχε χαμηλό κορεσμό οξυγόνου. Οι γιατροί προχώρησαν στην αφαίρεση ενδοσκοπικά των φυστικιών που είχαν αποφράξει τον δεξί του πνεύμονα (δεξιό στελεχιαίο βρόγχο). Η 4χρονη στη συνέχεια εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένη και σε καταστολή. Ωστόσο, σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, η κατάσταση της υγείας της είναι βελτιωμένη από χθες. Στο πλευρό της είναι οι γονείς της.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter