Διασπαστικός και ύπουλος

Διασπαστικός και ύπουλος

Από το «έγινε παρεξήγηση» του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσφατο «δεν φταίω εγώ, αυτοί μου το είπαν» του υφυπουργού Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, μερικές λαθροχειρίες δρόμος. Στην οργισμένη επιστολή της ΠΟΘΑ προς τον πρωθυπουργό της προηγούμενης Παρασκευής για την ΚΥΑ ήρθε η απάντηση του υφυπουργού Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Γιατρομανωλάκη, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ έλεγε ότι «μισθά μας ζητήσατε, μισθά σας δώσαμε». Για την ταμπακιέρα βεβαίως ούτε λόγος. Για 179 ευρώ έγιναν οι κινητοποιήσεις. Δεν βγήκαν στους δρόμους για την αναγνώριση των πτυχίων και τη διαβάθμιση των σπουδών τους. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του έλεγε ότι η συνάντηση στο Μαξίμου εστίασε επί μακρόν στο μισθολογικό ζήτημα και γι’ αυτό «προσγειώθηκε» βράδυ Παρασκευής η περίφημη πλέον ΚΥΑ. Κάνει όμως και κάτι άλλο, που δεν είναι πλέον επικοινωνιακό ζήτημα αλλά στα όρια της ηθικής. «Δείχνει» τον πρόεδρο της ΠΟΘΑ και τον γραμματέα του ΣΕΗ ως υπεύθυνους για το αποτέλεσμα, αφού αυτοί καθόρισαν το περιεχόμενο της συνάντησης. Στοχοποιεί δηλαδή δύο επίσημους εκπροσώπους των εργαζoμένων στον χώρο του πολιτισμού, οι οποίοι ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια μας έχουν βάλει τα γυαλιά για το πώς πρέπει να διεκδικούμε συλλογικά τα αιτήματά μας και οι οποίοι τόσο καιρό με ξεκάθαρο, συγκροτημένο και με επιχειρήματα λόγο ζητούν αναγνώριση των πτυχίων τους και ηθική δικαίωση.

Είχαμε συνηθίσει τον Νικόλα Γιατρομανωλάκη διακοσμητικό στον θώκο του ως υφυπουργού Σύγχρονου Πολιτισμού – και πριν ως γενικού γραμματέα. Τρία χρόνια τώρα που βλέπει να περνάει από μπροστά του το… τρένο του σύγχρονου πολιτισμού δεν λέει κουβέντα. Από την απραξία στη συκοφάντηση ανθρώπων, όμως, είναι τεράστιο άλμα. Υπουλο και με πολιτικό στόχο. Τη διάσπαση του κινήματος των καλλιτεχνών.

Και μέσα σε όλο αυτό σηκώθηκε πανό στην κατάληψη του Εθνικού που λέει: «Η διοίκηση του ΣΕΗ ξεπουλάει τον αγώνα των καλλιτεχνών». Τι ωραίο δωράκι στο υπουργείο Πολιτισμού αυτή η διασπαστική, άστοχη και άδικη θέση. Η απάντηση σε τέτοιες μειοψηφικές φωνές έρχεται από (σύσσωμη) την κοινότητα των ανθρώπων του πολιτισμού.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter