Διάσταση Βορίδη – Μητσοτάκη για μετεκλογική συνεργασία με Βελόπουλο: «Δεν αποκλείω κανέναν»

Διάσταση Βορίδη – Μητσοτάκη για μετεκλογική συνεργασία με Βελόπουλο: «Δεν αποκλείω κανέναν»

Ο Μάκης Βορίδης δεν έχει κρύψει ποτέ τις δεξιές του καταβολές, ούτε φυσικά μπορεί να λησμονηθεί η συνύπαρξή του με τον Κυριάκο Βελόπουλο στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό παρέα με τα άλλα «πρωτοπαλίκαρα» του Γιώργου Καρατζαφέρη: τους Άδωνη Γεωργιάδη και Θάνο Πλεύρη, σημερινούς υπουργούς της ΝΔ. Έτσι, λοιπόν, όταν ο Μάκης Βορίδης, ρωτήθηκε εάν θα μπορούσε η ΝΔ να συνεργαστεί με την «Ελληνική Λύση» του Κυρ. Βελόπουλου, δεν μπόρεσε να τον… απαρνηθεί. Εν αντιθέσει με τους πρωθυπουργικούς ισχυρισμούς από τη ΔΕΘ…

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Εσωτερικών, κλήθηκε να απαντήσει στο επίμονο ερώτημα των δημοσιογράφων για τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες. Αφού πρώτα επέμεινε πως η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη, εν συνεχεία, όταν το ερώτημα έγινε πιο συγκεκριμένο και αφορούσε τη συνεργασία με τον Κυρ. Βελόπουλο, απάντησε επί λέξει: «εγώ δεν αποκλείω κανέναν. Αν εξαιρέσετε τα κόμματα με τα οποία είναι ξεκάθαρο ότι μας χωρίζει ένα προγραμματικό χάος, μπορεί να συνεργαστούμε με όλα τα κόμματα».

Εν συνεχεία, τόνισε πως: «η κάλπη, στην απλή αναλογική, παροτρύνει τους πολίτες να ψηφίσουν υπεύθυνα» ενώ υποστήριξε πως το δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι «Μητσοτάκης ή επιστροφή στο 2015 υπό χειρότερες συνθήκες, εάν υπάρξει ένα σχήμα συνασπισμού όπως το περιγράφει ο κ. Τσίπρας, των κομμάτων της σημερινής αντιπολίτευσης για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. ΣΥΡΙΖΑ με Βαρουφάκη, ίσως και με Ανδρουλάκη, αν και το ΚΚΕ έχει αποκλείσει να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο».

Επίσης, ανέφερε: «Αν αποτυπωθεί στην κάλπη της πρώτης Κυριακής, η δυναμική που καταγράφει η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις θα είναι πιο εύκολη η επιλογή την δεύτερη Κυριακή, καθώς θα είναι πιο κοντά στην αυτοδυναμία η ΝΔ, και θα ακυρώνεται το σενάριο συνεργασίας των νυν κομμάτων της αντιπολίτευσης».

Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο, παρά τις φωνές που ακούγονται για αλλαγή (όπως από την Ντόρα Μπακογιάννη), ο Μάκης Βορίδης απάντησε πως «ο πρωθυπουργός παραμένει σταθερός στην άποψη ότι ο εκλογικός νόμος δεν πρέπει να αλλάζει κατά το δοκούν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter