Διαστροφή πραγματικότητας από το Μαξίμου για την παρακολούθηση Φλώρου

Διαστροφή πραγματικότητας από το Μαξίμου για την παρακολούθηση Φλώρου

Με τη συνταγή της απόλυτης διαστροφής της πραγματικότητας επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να καλύψει την απολύτως εκτεθειμένη κυβέρνηση και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τις αποκαλύψεις του Documento για την παρακολούθηση του στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και την ανανέωση της θητείας του στην κεφαλή του στρατεύματος, επιλέγοντας αντί οποιασδήποτε απάντησης να επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση με μομφές εθνικής μειοδοσίας και στην εφημερίδα, χωρίς σε κανένα σημείο των δηλώσεών του να ψελίσει έστω μια διάψευση για το περιεχόμενο των αποκαλύψεων.

Δεν ξέρει, δεν είδε το Μέγαρο Μαξίμου για την παρακολούθηση του στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, για το περιεχόμενο της έκθεσης της ΕΥΠ για τις οικονομικές συναλλαγές του αρχηγού του Στρατού και το μαύρο χρήμα που περιλαμβάνουν οι καταγραφές, σε μία ακόμα υπόθεση που το πρωθυπουργικό γραφείο επιλέγει να κρυφτεί πίσω από το επιχείρημα πως «ο Μητσοτάκης δεν ήξερε».

Με το documentonews.gr να θέτει επίμονα ερωτήματα γύρω από την ουσία των αποκαλύψεων, ο Γιάννης Οικονόμου πάσχισε εξίσου επίμονα να αποφύγει τις απαντήσεις, φτάνοντας στο σημείο αντί τέτοιων, να εγείρει σειρά ερωτημάτων προς τον Αλέξη Τσίπρα, στην πιο απόλυτη διαστροφή της πραγματικότητας που έχει κάνει από βήματος κυβερνητικού εκπροσώπου.

Έτσι, την ώρα που το Μαξίμου, ο στρατηγός και ο ίδιος ο εκπρόσωπος δεν διαψεύδουν, σχεδόν επιβεβαιώνοντας στο σύνολό τους τις αποκαλύψεις, ο Γ. Οικονόμου ζήτησε εξηγήσεις από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ερωτήματα αυτά που προκύπτουν για τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε τα εξής ερωτήματα, μετατρέποντας τις αποκαλύψεις που καίνε τον Κυρ. Μητσοτάκη και την ΕΥΠ της αρμοδιότητάς του, την ώρα που έχουν αναστατώσει το στράτευμα και την πολιτική ζωή του τόπου σε μομφή κατά όσων ζητούν απαντήσεις:

  • Η αξιωματική αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων;
  • Ο κ. Τσίπρας εμπιστεύεται τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ; Ναι, όχι και γιατί;
  • Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν την απαραίτητη ευαισθησία, την απαραίτητη ευφία να αντιληφθούν ποιος ωφελείται από την επίθεση και την υπονόμευση στο πρόσωπο του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των ενόπλων δυνάμεων;
  • Εκτός από τους δημοσιογραφικούς του βραχίονες ο κ. Τσίπρας ενημερώνεται καθόλου για το τι γράφεται, τι λέγεται στην τουρκία και πως αξιοποιείται ως επιχειρηματολογία το περιεχόμενο των κομματικών του ανακοινώσεων;

Χωρίς να σταματά εκεί, και αφού με νόημα σημείωσε σε αρκετά σημεία των δηλώσεών του πως είναι δεδομένο «ότι στην κυβέρνηση, ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου ούτε στον πρωθυπουργό έχουν φτάσει ποτέ αυτές οι περιβόητες όπως χαρακτηρίζονται εντός ή εκτός εισαγωγικών εκθέσεις της ΕΥΠ, ούτε στο Μαξίμου ούτε στον πρωυπουργό», συνέχισε βάζοντας και άλλα ερωτήματα, τοποθετώντας την κυβέρνηση στη θέση του τιμητή των πάντων και την αντιπολίτευση, τον νομικό κόσμο και τον Τύπο που αποκαλύπτει τα πεπραγμένα του πρωθυπουργού σε ρόλο απολογούμενου.

«Πρώτον εάν αυτά είναι πραγματικά ή μυθεύματα. Εάν είναι προϊόντα κοπτοραπτικής, γιατί ξαναζούμε μια εποχή κασσέτας που θέλουν να γυρίσει τη χώρα πολύ πίσω» συνέχισε να αναρωτιέται, αναπτύσσοντας το ρεσιτάλ αντιφάσεων με την παραδοχή πως «αν έχουν κάποια βάση αλήθειας, με δεδομένο ότι στην κυβέρνηση, στον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν φτάσει ποτέ αυτές οι υποτιθέμενες εκθέσεις, εάν υποθέσουμε ότι έχουν κάποια βάση αλήθειας και κάποιοι λειτουργώντας εκτός πλαισίου εντός της ΕΥΠ έκαναν τέτοια πράγματα, ποια είναι η σχέση εκείνων που έχουν στην κατοχή τους σήμερα αυτό το υλικό με εκείνους που διενεργούσαν αυτές τις εκτός πλαισίου δραστηριότητες εντός της ΕΥΠ. Ποια είναι δηλαδή αυτά τα ρυπαρά όπως τα έχω χαρακτηρίσει δίκτυα», καταλήγοντας σε ένα ακόμα ερώτημα για το «τι είναι αυτό που τους συνδέει και τους ενώνει;».

Συνέχισε δε ζητώντας επιπλέον ερωτήματα, για το «τι σκοπό εξυπηρετεί σε μια εποχή αστάθειας, αναθεωρητισμού, διεθνούς έντασης αυτή η με εντελώς ανυπόστατους και ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς, πολύ πιθανόν ως προϊόντα κοπτοραπτικής επίθεσης στον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων, αυτή επαναλαμβάνω την κρίσιμη συγκυρία και στιγμή για τη χώρα μέσα σε ένα ασταθές διεθνώς περιβάλλον», συνθέτοντας έτσι ένα μωσαϊκό αμφισβήτησης του πατριωτισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι μόνο, εφαρμόζοντας την ακροδεξιά συνταγή κατηγοριών περί εθνικής μειοδοσίας απέναντι στα όσα τεκμηριωμένα αποκαλύπτονται.

Την απόλυτη υποκρισία και γύμνια των επιχειρημάτων του Μεγάρου Μαξίμου επιβεβαίωσε και η απάντηση του εκπροσώπου στην επιμονή του documentonews.gr, που επανήλθε μετά τον θεατρικό του μονόλογο για να ζητήσει ξανά απαντήσεις: «Διαψεύδετε τις αποκαλύψεις του Documento για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ του κ Φλώρου; Και το περιεχόμενο, τις καταγραφές για μαύρο χρήμα;» ζητήσαμε εκ νέου εξηγήσεις, και ούτε εδώ υπήρξε διάψευση, αλλά ούτε και απολογία, μόνο καταφυγή στη μόνιμη επωδό των «ρυπαρών δικτύων» τα οποία συνεχίζει το Μαξίμου να μην κατονομάζει.

«Έχω απαντήσει πολλές φορές σε ότι αφορά τις ενδεχόμενες παρακολουθήσεις είναι αντικείμενο έρευνας συγκεκριμένων αρχών και δομών εάν υπήρχαν μέσα στην ΕΥΠ όπως πολλές φορές έχω πει κάποιοι που λειτουργούσαν εκτός πλαισίου, αυτό μένει να φανεί και από εκεί και πέρα καμία σκιά δεν θα μείνει στο συγκεκριμένο ζήτημα χωρίς αμφιβολία. Να θυμίσω ότι υπήρξαν αλλαγές προσώπων στην ΕΥΠ και ένα θεσμικό πλαίσιο που θωρακίζει πολύ περισσότερο τόσο την λειτουργία της υπηρεσίας ότι αφορά τον σεβασμό κρίσιμων θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών όσο και τη λειτουργία ως ένας κρίσιμος βραχίονας της εθνικής ασφάλειας» ήταν η απάντηση του Γ. Οικονόμου, που στη συνέχεια επιχείρησε να πάρει αποστάσεις από τις αποκαλύψεις για τις οικονομικές συναλλαγές του Κ. Φλώρου, αρκούμενος όμως σε υπονοούμενα και έμμεσες αναφορές, που δεν διαψεύδουν την ουσία των αποκαλύψεων.

«Σε ότι αφορά το δεύτερο δεν υπάρχει κάτι που να οδηγεί στην κατεύθυνση αυτή πέρα από την κοπτοραπτική, τα ατεκμηρίωτα και θολά πράγματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε μια απέλπιδα προσπάθεια να γυρίσει η χώρα και η κοινωνία στην εποχή της κασσέτας» κατέληξε ο εκπρόσωπος, καταφέρνοντας για μία ακόμα φορά να δημιουργήσει από τις απαντήσεις του περισσότερα ερωτήματα από όσα υπήρχαν πριν τοποθετηθεί.

Αφενός, τα ερωτήματα που παρέθεσε προς την αξιωματική αντιπολίτευση και το Documento θα έπρεπε να απαντηθούν ένα προς ένα από την ίδια την ηγεσία της ΕΥΠ που είναι ο πρωθυπουργός. Αφετέρου, τα περί ρυπαρών δικτύων και η «εποχή της κασσέτας» ζητούν απάντηση: Σε ποιους αναφέρεται και ποιος έχει την ευθύνη για την δραστηριότητά τους;

Διαβάστε επίσης:

Η εξευτελιστική έκθεση της ΕΥΠ για την παρακολούθηση του Φλώρου

Ο Μητσοτάκης παρατείνει τη θητεία του Φλώρου παρά τις αποκαλύψεις του Documento

Στρατηγός Φλώρος: Για ένα σπίτι στου Παπάγου «με €600.000 “μαύρα”»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter