Παράτολμος διάπλους της Μεσογείου

Διάσωση 255 μεταναστών ανοιχτά της Λιβύης

φωτογραφία αρχείου

Διακόσιοι πενήντα πέντε μετανάστες διασώθηκαν σε διεθνή χωρικά ύδατα, βόρεια της Λιβύης, την περασμένη νύχτα, από τo πλοίo Proactiva Οpen Arms, το οποίο ανήκει σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, και από μονάδα του μηχανισμού ΕunavforMed.

Οι διασωθέντες επέβαιναν σε τρία πλοιάρια και είχαν εκπέμψει SOS.

Τις τελευταίες ημέρες οι διακινητές φέρονται να έχουν ρίξει τις τιμές για τον διάπλου της Μεσογείου στα τετρακόσια ευρώ, για να συνεχίσουν να εξασφαλίζουν κέρδη, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες.

Μετά το κλείσιμο του ανατολικού διαδρόμου προς την Ευρώπη, μέσω Αιγαίου και Βαλκανίων, δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη επιχειρώντας τον παράτολμο διάπλου της Μεσογείου. Η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις αρχές της Λιβύης έχει εγκλωβίσει χιλιάδες ανθρώπους που ζουν, υπό εξευτελιστικές συνθήκες, σε κέντρα κράτησης στην αφρικανική ακτή της Μεσογείου. Πριν λίγες εβδομάδες τον γύρο του κόσμου έκαναν φωτογραφίες από σκλαβοπάζαρα, στα οποία τίθονταν προς πώληση πρόσφυγες και μετανάστες. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.