Διάσωση 27 μεταναστών σε Σάμο και Στρογγυλή

Διάσωση 27 μεταναστών σε Σάμο και Στρογγυλή

Συνολικά 27 μετανάστες-πρόσφυγες  εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από μέλη της δύναμης Frontex αλλά και του Λιμενικού τις τελευταίες 24 ώρες κοντά στη Σάμο και στη νήσο Στρογγύλη. 

Ειδικότερα, με δελτίο τύπου του το Λιμενικό κάνει λόγο για εντοπισμό και διάσωση έντεκα μεταναστών, βραδινές ώρες χθες, από πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019”.  Το πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου, λέμβο με μετανάστες επιβαίνοντες. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Σε ανάλογη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν 16 πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Στρογγυλής, και συγκεκριμένα καθώς απομακρυνόταν από τη νήσο, λέμβο με Κυβερνήτη έναν 44χρονο αλλοδαπό, από την οποία είχαν νωρίτερα αποβιβαστεί ικανός αριθμός αλλοδαπών σε βραχώδη περιοχή.

Πλήρωμα σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην περισυλλογή του Κυβερνήτη, καθώς και των δεκαέξι (16) αλλοδαπών από τη νήσο, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μεγίστης, όπου ο 44χρονος συνελήφθη ως ο διακινητής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter