Διάταξη στο νομοσχέδιο με τα μέτρα, περιορίζει σημαντικά τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις

Μειώσεις έως 18%, στις οποίες όμως θα συμπεριληφθούν και εκείνες που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 2016, θα προβλέπει το σχέδιο νόμου αναφορικά με τα μέτρα που συμφωνήθηκαν ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους θεσμούς. Πρόκειται για μια διάταξη, η οποία στην ουσία περιορίζει σημαντικά τις νέες περικοπές που θα γίνουν στις επικουρικές συντάξεις.

Ουσιαστικά, εάν πέρσι το καλοκαίρι, μια επικουρική σύνταξη μειώθηκε κατά 10%, η νέα μείωση που θα υποστεί το 2019, δεν θα μπορεί να υπερβεί το 8%, κατ’ ανώτατο όριο, ακόμα και αν από τον επανυπολογισμό της έχει υψηλότερη προσωπική διαφορά. Υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε περίπου 200.000 οι επικουρικές συντάξεις, στις οποίες υπάρχουν ακόμα προσωπικές διαφορές που θα μπορούσαν να περικοπούν.

Στο ίδιο σχέδιο νόμου, αναμένεται να υπάρξει άλλη διάταξη που θα «παγώνει» τις συντάξεις (κύριες και επικουρικές), από το 2019 έως το 2021.

Εκτιμάται ότι έως το τέλος της τρέχουσας χρονιάς θα καταστεί εφικτό να επανυπολογιστεί το σύνολο των κύριων συντάξεων. Το πλαφόν του 18% στις περικοπές θα ισχύσει και για τις κύριες συντάξεις, στην περίπτωση που προκύπτει προσωπική διαφορά, δηλαδή σε περίπτωση που οι συνταξιούχοι λαμβάνουν υψηλότερη σύνταξη από εκείνη που προκύπτει μετά τον νέο τρόπο υπολογισμού.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.