Διατίμηση… εκ των υστέρων στα τεστ κορονοϊού από την κυβέρνηση

Διατίμηση… εκ των υστέρων στα τεστ κορονοϊού από την κυβέρνηση

Χαρακτηριστική η αργοπορία της «επιτελικής» κυβέρνησης όσον αφορά τους καθορισμούς των ανώτατων τιμών στα μοριακά αλλά και τα rapid tests.

Πέρασαν εννέα μήνες και χρειάστηκε να φτάσουμε στο peak του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, ώστε η κυβέρνηση να μεριμνήσει για το ζήτημα των τιμών στα μοριακά και τα rapid tests για τον Covid-19.

Στην ενημέρωση της Παρασκευής, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης γνωστοποίησε ότι τίθεται πλαφόν 40 ευρώ στην τιμή των μοριακών tests και 10 ευρώ για τα rapid, μία κίνηση που η κυβέρνηση όφειλε να πάρει νωρίτερα και να μην αφήσει χιλιάδες πολίτες στα «χέρια» των κερδοσκόπων.

Όλο αυτό το διάστημα, η αδιαφορία της κυβέρνησης για το ζήτημα «πλήγωνε» τις τσέπες των πολιτών, καθώς υπήρχε το… ελεύθερο να στηθεί «πάρτι αισχροκέρδειας» σε αρκετές περιπτώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτες φωνές για τα δείγματα αισχροκέρδειας είχαν ακουστεί από τον περασμένο Μάρτιο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά την εφαρμογή ενιαίας τιμής για τα τεστ, αλλά χρειάστηκε να φτάσουμε… στα τέλη Νοεμβρίου ώστε να ληφθούν μέτρα από την κυβέρνηση.

Ηλιόπουλος: «Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε το αυτονόητο, ήταν ιδεοληπτικός»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σχολίασε τις νέες κυβερνητικές αποφάσεις, τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μιλούσε για δωρεάν συνταγογραφήσεις από την αρχή της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε:

Όταν από την αρχή της πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε το αυτονόητο, δηλαδή δωρεάν συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ ήταν ιδεοληπτικός.  Οχτώ μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, αφού έχει βγει εκτός ελέγχου και αφού άφησαν τόσο καιρό τον κόσμο να πληρώνει 100 και 150 ευρώ το τεστ προς όφελος των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, η κυβέρνηση θυμήθηκε να βάλει πλαφόν στην τιμή τους, επιβεβαιώνοντας τα εγκληματικά της λάθη τόσους μήνες. Μόνη λύση η άμεση πρόσβαση όλων των πολιτών σε τεστ με συνταγογράφησή τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter