Διατηρεί τη γραμμή της σιωπής το Μαξίμου για το σκάνδαλο Novartis και τις «ανακρίβειες» Οικονόμου

Διατηρεί τη γραμμή της σιωπής το Μαξίμου για το σκάνδαλο Novartis και τις «ανακρίβειες» Οικονόμου

Τη γραμμή της σιωπής που έχει επιλέξει η κυβέρνηση εδώ και δύο εβδομάδες για την υπόθεση του σκανδάλου Novartis και την κατάρρευση της «σκευωρίας» επέλεξε και πάλι ο Γιάννης Οικονόμου, παρότι αυτή τη φορά κλήθηκε να τοποθετηθεί για την παραπληροφόρηση από «ανώτατες δικαστικές πηγές» όπως καταγγέλθηκε, θύμα της οποίας έπεσε κατά δήλωσή του και ο ίδιος, όταν μετέφερε ανακριβείς πληροφορίες για το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου.

«Έχω απαντήσει για το ζήτημα αυτό. Νομίζω ότι το έχω καλύψει πλήρως» απάντησε το πρωί της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν κλήθηκε να πάρει θέση για την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης να μην διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση της πηγής της παραπληροφόρησης που έλαβε χώρα το βράδυ της γνωστοποίησης του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου.

Το documentonews.gr έθεσε στον Γιάννη Οικονόμου το ερώτημα, καθώς ο ίδιος ήταν το πρόσωπο της κυβέρνησης που εκτέθηκε περισσότερο, αφού έγινε φορέας παραπληροφόρησης, υποστηρίζοντας αρχικά πως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος «παραπέμφθηκε χθες, με ομόφωνη απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, στο Ειδικό Δικαστήριο για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος για τους χειρισμούς του σε ό,τι αφορά τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που άδικα και σκαιά στοχοποιήθηκαν μέσω της υπόθεσης Novartis. Το γεγονός αυτό μιλά από μόνο του για τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης Τσίπρα».

Δύο ημέρες αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως «η πρώτη μου δήλωση, στο αποκλειστικά τυπικό σκέλος του κατηγορητηρίου για τα 10 πολιτικά πρόσωπα της υπόθεσης Novartis, δεν ήταν ακριβής», επικαλούμενος μάλιστα πως «στις πρώτες ανακοινώσεις μου της Παρασκευής αυτές περιείχαν αποκλειστικά πολιτικά σχόλια επί των διαθέσιμων, έως εκείνη τη στιγμή, πληροφοριών σχετικά με την παραπομπή σε Ειδικό Δικαστήριο του κ. Παπαγγελόπουλου».

Την περασμένη Δευτέρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Τσιάρας κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση που δέχθηκε στη Βουλή από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, για το εάν θα διερευνηθούν οι καταγγελίες για οργανωμένη παραπληροφόρηση, καθώς χαρακτηριστικές ήταν αυτές της δημοσιογράφου Ιωάννας Μάνδρου, που έκανε λόγο για «οργανωμένη παραπληροφόρηση από ανώτατες δικαστικές πηγές».

«Είμαι πεπεισμένος ότι λόγω του περασμένου της ώρας υπήρξε ελλιπής ενημέρωση για το διατακτικό χωρίς να διευκρινιστεί για ποια εγκλήματα παραπέμπονται και για ποια απαλλάσσονται», υποστήριξε ο υπουργός, και πρόσθεσε ότι «και γω προσωπικά αγνοούσα το περιεχόμενο και ενημερώθηκα από τα ΜΜΕ. Από τις εσφαλμένες αναρτήσεις ενημερώθηκα όπως όλοι μας».

«Εσείς ως καθ’ ύλην αρμόδιος για τον Τύπο και ως ο άνθρωπος που εκτέθηκε από την παραπληροφόρηση αυτή, κατά δήλωσή σας, μεταφέρατε μη ακριβείς πληροφορίες, δεν θα θέλατε πρώτος να πέσει φως σε αυτή την ιστορία και να βρεθούν τα αίτια και η πηγή της παραπληροφόρησης;» ρώτησε το documentonews.gr τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, με την άρνησή του ωστόσο να σχολιάσει το παραμικρό να επιβεβαιώνει την απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να επιβάλλει σιωπητήριο σε όλα τα κυβερνητικά στελέχη για την υπόθεση του σκανδάλου.

Φαίνεται πως ο Γ. Οικονόμου είναι αποφασισμένος να πειθαρχήσει, ακόμα και εάν το ερώτημα αφορά τον ίδιο και την αξιοπιστία του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter