Διατηρείται η ανησυχία παρά τη βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης

Διατηρείται η ανησυχία παρά τη βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, σημείωσε μεν ότι μειώνεται η διασπορά του ιού, ωστόσο τα ενεργά κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και είναι περίπου 9.500 στην επικράτεια. Παράλληλα, έκανε αναφορά για ανησυχητικά στοιχεία σε ορισμένες περιοχές της χώρας όπως η Νάξος, η Κως και η Κέρκυρα.

Όσον αφορά τα στοιχεία των διασωληνώσεων για την τελευταία εβδομάδα, η Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι το 92% όσων χρειάστηκαν νοσηλεία και το 98% όσων κατέληξαν από κορονοϊό, αφορά άτομα που δεν είχαν προλάβει να εμβολιαστούν.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι η Κως ανεβαίνει στο πορτοκαλί επιδημιολογικό επίπεδο λόγω αύξησης ιικού φορτίου, ενώ υπενθύμισε την πορεία περαιτέρω χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις αρχές Ιουλίου.

Από τις 12 Ιουνίου επεκτείνεται η ώρα έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας (01:30), ανοίγουν οι επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές, ενώ θα επιτραπεί η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης με καθήμενους πελάτες. Παράλληλα από τις 06:00 της 12ης Ιουνίου αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις σε 75% (σε χώρους έως 1.000 θέσεων), σε 70% (σε χώρους 5.000 θέσεων), σε 65% (σε χώρους έως 15.000 θέσεων).

Στις 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών.

Στις 15 Ιουνίου επαναλειτουργούν οι σχολές χορού και στις λαϊκές αγορές η απόσταση των πάγκων θα είναι στο 1 μέτρο.

Από 1 Ιουλίου σταματά η απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ αυξάνεται το όριο των δεξιώσεων σε 300 άτομα από 100 που είναι αυτή τη στιγμή.

Τέλος, όσον αφορά τις εμποροπανηγύρεις, θα λάβουν χώρα μόνο στις Περιφερειακές Ενότητες που έχουν άνω του 50% ποσοστό εμβολιασμένων πολιτών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter