Διάτρητα τα σύνορα: Μπήκαν από τον Έβρο και έφτασαν στη Λέσβο μέσω… Αθήνας εν μέσω lockdown

Διάτρητα τα σύνορα: Μπήκαν από τον Έβρο και έφτασαν στη Λέσβο μέσω… Αθήνας εν μέσω lockdown

«Καθρέφτης» για το απόλυτο μπάχαλο που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μία υπόθεση που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το documentonews.gr και αποδεικνύει πως τα εξωτερικά σύνορα είναι διάτρητα. Όσο και αν τα κυβερνητικά χείλη επιχειρηματολογούν περί του αντιθέτου, αποδεικνύεται πως καλά καλά δεν μπορούν να περιφρουρήσουν ούτε τα… «σύνορα» για μετακινήσεις από νομό σε νομό!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, τρεις αλλοδαποί κατάφεραν να εισέλθουν τα τελευταία 24ωρα στην Ελλάδα από τα σύνορα του Έβρου, που όπως διατείνεται η κυβέρνηση είναι καλά φυλασσόμενα, και κατάφεραν να κάνουν τη δική τους… περιπλάνηση σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, σε μία περίοδο που απαγορεύονται, ακόμα και πολύ βασικές μετακινήσεις για τους πολίτες στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Συγκεκριμένα, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, σομαλικής καταγωγής, πραγματοποίησαν με διαφορά λίγων ωρών παρόμοια διαδρομή. Με ίδια αφετηρία και… τερματισμό. Την αρχή έκαναν χθες, Πέμπτη, οι δύο γυναίκες και σήμερα ακολούθησε ο συμπατριώτης τους. Άγνωστο τίνι τρόπω πέρασαν τα σύνορα, διέσχισαν την ελληνική επικράτεια, και έφτασαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στην Αθήνα. Από εκεί, αεροπορικώς έφτασαν έως τη… Λέσβο(!) όπου και τελικώς συνελήφθησαν. 

Οι τρεις αυτοί άνθρωποι σε ρόλο… Happy Travelers, κατάφεραν να διασχίσουν όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και να ταξιδέψουν και σε νησί, τη στιγμή που οι πολίτες για να μεταβούν έως το… περίπτερο πρέπει να στείλουν SMS. Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση αυτή καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί… δρακόντειας φύλαξης των συνόρων καθώς απέτυχαν να εντοπίσουν κάποιο από τα τρία αυτά άτομα έστω και από… νομό σε νομό – μία μετακίνηση που απαγορεύεται τους τελευταίους μήνες λόγω του lockdown.

Φυσικά, κανείς δε γνωρίζει ποιος ήταν ο λόγος που οι τρεις Σομαλοί έκαναν όλο αυτό το… ταξίδι. Έκαναν… roadtrip ή μήπως απλά μιμήθηκαν το παράδειγμα του «ταξιδιώτη» πρωθυπουργού;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter