Διατροφή λίγο πριν τον Μαραθώνιο: Τα 3 βασικά tips

Διατροφή λίγο πριν τον Μαραθώνιο: Τα 3 βασικά tips

Η προετοιμασία για συμμετοχή σε Μαραθώνιο δεν έχει να κάνει μόνο με προγραμματισμό προπονήσεων και με διάνυση χιλιομέτρων.

Πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και η ρύθμιση της διατροφής σας καθώς και ο υπολογισμός για το πόσο πρέπει να τρώτε πριν από τον αγώνα. Και η προετοιμασία της συγκεκριμένης πτυχής εκτός από το ότι είναι πολύ σημαντική, πρέπει να έχει σχεδιαστεί και με μεγάλη σοβαρότητα.

Ακολουθούν τρεις διατροφικές συμβουλές με τις οποίες θα συμφωνούσε κάθε ειδικός:

Φόρτωσε με υδατάνθρακες

Αυτή είναι μια χρήσιμη συμβουλή για κάθε αγώνα που σε αναγκάζει να βρίσκεσαι στον δρόμο για πάνω από 180 λεπτά. Ωστόσο, καλό είναι να μην παραφορτώσεις τον οργανισμό σου με υδατάνθρακες πολλές μέρες πριν τον αγώνα διότι αυτό μπορεί να σε οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα και να σε γεμίσει περιττά κιλά.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τραφείτε με φαγητά εμπεριέχουν πολλούς υδατάνθρακες μόλις δυο ή τρία 24ωρα πριν τον αγώνα σας έτσι ώστε να σας χρησιμεύσουν απλά σε επίπεδο ενδυνάμωσης. Και ειδικά την μέρα πριν τον αγώνα, προτιμήστε μια διατροφή με ένα πλήρες γεύμα γεμάτο υδατάνθρακες.

Δώσε βάση στο τελευταίο γεύμα πριν τον αγώνα

Δεν θέλετε να ξεκινήσετε από τη γραμμή εκκίνησης με άδειο στομάχι αλλά ούτε και φουσκωμένοι. Φάτε ένα καλό γεύμα το βράδυ πριν την κούρσα: το σώμα σας θα έχει αρκετό χρόνο ώστε να ενσωματώσει τα θρεπτικά συστατικά που θα έχετε λάβει και θα είστε σε καλή κατάσταση εξαιτίας του και την επόμενη μέρα. Επίσης, την μέρα του αγώνα, φάτε ένα μικρό αλλά πλούσιο σε υδατάνθρακες πρωινό, αλλά τουλάχιστον 2 ώρες πριν.

Ακολουθείστε αυτό που ξέρετε την ώρα του αγώνα

Μεγάλη προσπάθεια κάνουν όλοι οι δρομείς έτσι ώστε να μην ξεμείνουν από δυνάμεις κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, γεγονός που τους οδηγεί στο να πίνουν αθλητικά ροφήματα και μπόλικο νερό.

Αν ωστόσο ο αγώνας διαρκεί πάνω από 180 λεπτά, αυτά δεν φτάνουν για να κρατήσουν την αντοχή σας σε σταθερά επίπεδα: θα χρειαστεί -και εν μέσω του αγώνα- κατανάλωση υδατανθράκων.

Βέβαια, ο κάθε δρομέας είναι διαφορετικός και διακατέχεται από διαφορετικές ανάγκες. Υπό αυτή την έννοια, μην δοκιμάσετε τίποτα καινούριο την ώρα του αγώνα.

Πηγή runnfun.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter