Διαχωρισμός κράτους από παρακράτος και εκκλησία

Διαχωρισμός κράτους από παρακράτος και εκκλησία

Συγκλονίζεται η Ελλάδα από τις λεπτομέρειες που βγαίνουν στο φως σχετικά με τις δραστηριότητες της Greek mafia μετά τη δολοφονία Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο. Η ΕΛΑΣ του κ. Χρυσοχοΐδη, σαν να πρόκειται για απλό παρατηρητή, περιγράφει υπόγειες διαδρομές, μαφιόζικες πρακτικές και επιχειρηματικές λειτουργίες με τζίρους εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων και ομάδων που κινούνται εκτός όλων των κανόνων μιας συντεταγμένης πολιτείας.

Το μέγα ερώτημα που προκύπτει και παραμένει αναπάντητο είναι ένα: Γιατί αυτοί που σήμερα πυροβολούν μέχρι χτες βρίσκονταν στο απυρόβλητο; Καθώς ξετυλίγεται το γαϊτανάκι του τρόμου αποκαλύπτονται δεσμοί αίματος του οργανωμένου εγκλήματος με την αστυνομία και ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά και πολιτικά κέντρα. Εδώ, ενδεχομένως, να κρύβεται η απάντηση. Κι ενώ οι σφαίρες πέφτουν σαν το χαλάζι και στην Ευρωβουλή η κυβέρνηση Μητσοτάκη δέχεται απανωτά χτυπήματα για τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου, θύελλα προκαλεί στο σύνολο των ελληνικών κομμάτων το αναμενόμενο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Σε βέρτιγκο το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα του 2024, αναλώνεται σε διαφωνίες για αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς μετράει προσωπικά και μικροκομματικά οφέλη. Στην αναμπουμπούλα, ως γνωστόν, ο Ιερώνυμος χαίρεται.

Ο αρχιεπίσκοπος εμφανίστηκε από προχτές δυναμικά, αφού προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο μυστικών διαβουλεύσεων με τον πρωθυπουργό και ζητάει δημοψήφισμα. Την ίδια ώρα ο Μητσοτάκης, ο πιο σκοτεινός πρωθυπουργός που γνώρισε η χώρα από τη μεταπολίτευση και δώθε, περιφέρεται στην Ευρώπη φορώντας την προβιά του μεταρρυθμιστή και προσπαθώντας να φιλοτεχνήσει ένα φιλελεύθερο προφίλ που θα αποτελέσει εφαλτήριο για τα επόμενα προσωπικά σχέδιά του.

Η χώρα το πρωί γίνεται Ιράν και το βράδυ Κολομβία. Ο διαχωρισμός του κράτους από το παρακράτος και την εκκλησία γίνεται πιο επιτακτικός από ποτέ. Για να συμβεί αυτό πρέπει να προηγηθεί ο διαχωρισμός… του κράτους από τον Μητσοτάκη. Αυτό αποτελεί τη μεγάλη ευθύνη της Αριστεράς απέναντι στην κοινωνία. Οχι βέβαια της Αριστεράς του Κουτσούμπα

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter