Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Μία πρώτη συζήτηση

Διαχωρισμός κράτους - εκκλησίας, στο HOTDOC που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Μπορεί εν έτει 2018 να ανοίξει, τουλάχιστον, η συζήτηση για τον χωρισμό κράτους – εκκλησίας; Ή μήπως ακόμη και αυτό είναι ανεπίτρεπτο; Ή μήπως ακόμη και η οποιαδήποτε νύξη μπορεί να προκαλέσει τα πιο σκοταδιστικά αντανακλαστικά;

Οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες ακόμη κι όταν εμφανίζεται η επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση ως η καλύτερη δυνατή ευκαιρία για να συναντηθούμε με τα φαντάσματα του χαμένου διαφωτισμού μας.

Το τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας φιλοδοξεί να αρχίσει μια πρώτη συζήτηση μέσα από απόψεις αντικρουόμενες, αλλά και φωτίζοντας μέσα από τις μαρτυρίες των πρωταγωνιστών τις δύο μεγαλύτερες συγκρούσεις που έχουν γίνει τα μεταπολιτευτικά χρόνια. Τη σύγκρουση για την εκκλησιαστική περιουσία επί κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου με αιχμή τον Αντώνη Τρίτση και τη σύγκρουση για τις ταυτότητες επί κυβέρνησης Κώστα Σημίτη με αιχμή τον Μιχάλη Σταθόπουλο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.