Διαζύγιο του Ολυμπιακού με τον Μπλατ!

Διαζύγιο του Ολυμπιακού με τον Μπλατ!

Την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας του με τον Ντέιβιντ Μπλατ ανακοίνωσε, μάλλον απρόσμενα, ο Ολυμπιακός. 

Ο Αμερικανοϊσραηλινός είχε αναλάβει τους «ερυθρόλευκους» στο ξεκίνημα της περιόδου 2018-9, αλλά αποδείχθηκε ανήμπορος να επωμιστεί την κληρονομιά του Γιάννη Σφαιρόπουλου, επί των ημερών του οποίου ο Ολυμπιακός έπαιξε σε δύο ευρωπαϊκούς τελικούς.

Το σοβαρό πρόβλημα υγείας (σκλήρυνση κατά πλάκας) που αντιμετωπίζει ο Μπλατ φαίνεται ότι έπαιξε το ρόλο του στη σημερινή απόφαση, αφού ο 60χρονος προπονητής δυσκολεύεται αισθητά στην καθημερινότητά του. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη φετινή Εuroleague (τη μοναδική διοργάνωση στην οποία συμμετέχει) με συντριβή από τη Βιλερμπάν στη Γαλλία, όπου παρουσίασε αποκαρδιωτική εικόνα.

Εικάζεται ότι ο προπονητής με τον οποίο ο Ολυμπιακός κατέκτησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο του 2013, Γιώργος Μπαρτζώκας, θα είναι ο πρώτος στόχος, αφού δεν εργάζεται σε κάποια ομάδα αυτή την εποχή.

Ο Έλληνας τεχνικός βρίσκεται στην Βοστώνη όπου και παρακολουθεί την προετοιμασία των Σέλτικς υπό τον Μπραντ Στίβενς, αλλά αναμένεται στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες ημέρες. Μέχρι νεωτέρας, το κουμάντο του Ολυμπιακού αναλαμβάνει ο βοηθός του Μπλατ, Κεστούτις Κεμζούρα, ο οποίος είχε οδηγήσει την Εθνική Λιθουανίας στο χάλκινο μετάλλιο του Μουντομπάσκετ 2010 στην Κωνσταντινούπολη.

Δηλώσεις:

Αποχωρώντας από το λιμάνι, ο άλλοτε προπονητής των Κλίβελαντ Καβαλίερς, πρωταθλητής Ευρώπης με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ αλλά και με την Εθνική Ρωσίας, δήλωσε τα εξής:

«Έπειτα από μια μακρά και σεβαστή συζήτηση ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και εμένα, αποφασίσαμε να χωρίσουν οι δρόμοι μας για το καλό και των δύο πλευρών. Το διάστημα της παραμονής μου στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό ήταν ουσιώδες και σημαντικό με πολλές έννοιες. Νιώθω ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους και την οικογένεια που βρήκα εδώ. Δεν έχω τίποτε άλλο πέρα από σεβασμό για τη διοίκηση, τους παίκτες και το προσωπικό, με το οποίο είχα την ευχαρίστησε να δουλέψω και τους εύχομαι μόνο τα καλύτερα».

Η ανακοίνωση των αδελφών Αγγελόπουλων είναι η παρακάτω:

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την από κοινού λύση της συνεργασίας της με τον Ντέιβιντ Μπλατ. H στιγμή για όλους μας είναι δύσκολη, μιας και χωρίζουν οι δρόμοι μας με έναν σπουδαίο προπονητή και πάνω από όλα έναν εξαιρετικό άνθρωπο. Είχαμε την τιμή να πορευτούμε με μια από τις μεγαλύτερες μορφές του παγκόσμιου μπάσκετ και κερδίσαμε πολλά από την παρουσία του στην ομάδα μας. Ο Ντέιβιντ Μπλατ υπηρέτησε τον σύλλογο με συνέπεια, θάρρος και αυταπάρνησή σε μια ιδιαίτερα κομβική στιγμή για τον Ολυμπιακό. Μας στήριξε σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις που πήραμε. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στην ομάδα και του ευχόμαστε από καρδιάς ό,τι καλύτερο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο».

O Nτέιβιντ Μπλατ έγινε ο 4ος προπονητής στην ιστορία της Εuroleague που απομακρύνεται μετά την πρώτη αγωνιστική. Είχαν προηγηθεί οι Ηλίας Ζούρος (Ζαλγκίρις, 2011), Αλεκσάνταρ Τζίκιτς (Λιέτουβος 2014), Αργύρης Πεδουλάκης (Παναθηναϊκός, 2016)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter