Διεκδικεί το τιμόνι της Κύπρου ο τέως ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης

Διεκδικεί το τιμόνι της Κύπρου ο τέως ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης

Την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου ανακοίνωσε ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Χριστοδουλίδης επισφράγισε την υποψηφιότητά του στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2023, με διαδικτυακό μήνυμα το οποίο έφερε ως κεντρικό σύνθημα το: «Δύναμη που μας ενώνει». Επιχειρεί μάλιστα να διεκδικήσει την προεδρία ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

«Με πλήρη συναίσθηση της τεράστιας ευθύνης, με σεβασμό στην ιστορική πορεία του κυπριακού ελληνισμού, με καθαρούς στόχους για το ευρωπαϊκό μέλλον της πατρίδας μας, ανακοινώνω την ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στέλνω ένα ειλικρινές μήνυμα, αλλά και την ξεκάθαρη δική μου υπόσχεση προς κάθε πολίτη αυτής της χώρας: Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να πάμε ενωμένοι προς τις εκλογές, σε μια συνενωτική πορεία ανανέωσης, προοπτικής και ελπίδας. Θέλω να συμμετέχουν όλοι, χωρίς εξαιρέσεις, στο νέο ξεκίνημα της πατρίδας μας», ανέφερε ο Χριστοδουλίδης ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει σκοπό να ιδρύσει πολιτικό κόμμα.

Παρά το γεγονός πως ο υποψήφιος για την κυπριακή προεδρία εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ο τελευταίος φάνηκε να κρατά τις αποστάσεις του λέγοντας πως «Δεν πρόκειται να σχολιάσω θετικά ή αρνητικά αποφάσεις είτε κομμάτων είτε προσωπικοτήτων που ενδιαφέρονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας».

«Ως ενεργός πολίτης και επί σειρά ετών ηγετικό στέλεχος του Δημοκρατικού Συναγερμού έχω δημόσια εκφράσει την πλήρη υποστήριξη μου προς την υποψηφιότητα του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, προέδρου του ΔΗΣΥ, αναγνωρίζοντας τόσο τις ηγετικές του ικανότητες όσο και την ανάγκη διαφύλαξης της ενότητας της ιστορικής παράταξης. Θέλω να επαναλάβω πως διαφυλάσσοντας τον θεσμικό μου ρολό θα αποφύγω εμπλοκή σε δημόσιες αντιπαραθέσεις προεκλογικού χαρακτήρα», συμπληρώνει στην γραπτή του δήλωσή .

Ο Χριστοδουλίδης βέβαια δεν παρέλειψε επίσης να επισημάνει σαφώς στους πολιτικούς του δεσμούς με το κόμμα και τον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter