Διεκόπη η κυκλοφορία στις λεωφόρους Πάρνηθος και Πεντέλης – Τι περιμένουμε τις επόμενες ώρες

Διεκόπη η κυκλοφορία στις λεωφόρους Πάρνηθος και Πεντέλης – Τι περιμένουμε τις επόμενες ώρες

Διεκόπη η κυκλοφορία, λόγω της χιονόπτωσης, στη λεωφόρο Πεντέλης από το ύψος του εστιατορίου «Ζυγός» αλλά και στη λεωφόρο Πεντέλης από τη συμβολή με τον οδό Αναπαύσεως. Την ίδια ώρα, επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Κορίνθου – Τρίπολης – Σπάρτης – Καλαμάτας, όπως και στο τμήμα της Εθνικής Οδού Λάρισας – Αθήνας.

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω της χιονόπτωσης, στις εξής περιοχές:

-Στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του εστιατορίου “Ζυγός”, στο ρεύμα προς καζίνο.

-Στην Πεντέλη, επί της οδού Κλεισθένης και λεωφόρου Πεντέλης, από τη συμβολή με την οδό Αναπαύσεως, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πεντέλη.

Επίσης, κλειστή είναι η περιφερειακή οδός Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης 414 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ παράλληλα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή Καλοπούλα του Υμηττού.

Σημειώνεται ακόμη ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το 5ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θήβας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα και από το 22ο χλμ της ίδιας οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή Κάζα.

Επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Κορίνθου – Τρίπολης – Σπάρτης – Καλαμάτας

Με βάση τα νεότερα στοιχεία από την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνει ότι επιτρέπεται πλέον η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, συμπεριλαμβανόμενων και των φορτηγών, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Σπάρτης – Καλαμάτας.

Το βράδυ της Δευτέρας, η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι επετράπη η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, συμπεριλαμβανόμενων και των φορτηγών, στο τμήμα της Εθνικής Οδού Λάρισας – Αθήνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Συνεχίζει «ακάθεκτος» ο Ηφαιστίωνας – Τι περιμένουν οι μετεωρολόγοι

Ισχυρά φαινόμενα εξακολουθούν να σημειώνοντα κατά τα Θεοφάνεια στα νότια και ανατολικά διαμερίσματα της χώρας. Οι ισχυρότερες βροχοπτώσεις όπως αναμενόταν εκδηλώνονται για ακόμα μια φορά στην Κρήτη, ενώ κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις εκδηλώνονται ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στην Εύβοια. Βελτιωμένος καιρός αναμένεται την Τρίτη στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια, πλην της Θράκης.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη υετού (βροχοπτώσεις/χιονοπτώσεις) έως τις 14:00 το μεσημέρι, με το μετεωρολογικό σταθμό της Στενής Ευβοίας να έχει καταγράψει περισσότερα από 100 χιλιοστά.

Άνεμοι σε επίπεδο θύελλας επικράτησαν τις πρωινές ώρες των Θεοφανίων στο Αιγαίο, με ταχύτητες του ανέμου να φθάνουν στα 161 km/h στην Παξιμάδα Καρύστου και τα 147 km/h στη νότια Τήνο. Οι 8 μεγαλύτερες ριπές ανέμου που έχουν καταγράψει οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου / meteo.gr μέχρι τις 08:30 της Δευτέρας 06/01 δίνονται στη συνέχεια.

Για το υπόλοιπο της ημέρας, περιμένουμε περιορισμό των χιονοπτώσεων στην Αττική, στη Βοιωτία, στην Εύβοια και στα ορεινά της Κρήτης, με τα φαινόμενα να διατηρούν τον έντονο χαρακτήρα τους. Ισχυρές βροχές αναμένονται στο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη, όπου ενδεχομένως θα δημιουργηθούν προβλήματα λόγω του κορεσμού του εδάφους σε νερό και των μεγάλων ποσοτήτων υετού που αναμένονται.

Στο χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται ο προβλεπόμενος συνολικός υετός (βροχή / χιόνι) έως το βράδυ της Τρίτης 7/1, ενώ επισημαίνονται οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τα σημαντικότερα φαινόμενα.

Δείτε επίσης: Συνεχίζει «ακάθεκτος» ο Ηφαιστίωνας – Τι περιμένουν οι μετεωρολόγοι

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter