Διεκόπη η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην Αθηνών – Λαμίας, στα διόδια Αφιδνών

Διεκόπη η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην Αθηνών – Λαμίας, στα διόδια Αφιδνών

Διεκόπη, από την τροχαία, η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στα διόδια των Αφιδνών στο ρεύμα προς Λαμία λόγω της χιονόπτωσης στην Βοιωτία.

Εν τω μεταξύ άνοιξε από τα εκχιονιστικά μηχανήματα η παλαιά εθνική οδός Αθηνών – Θηβών και τα οχήματα κινούνται κανονικά.

Δείτε ακόμα: Στο έλεος της «Σοφίας» η χώρα – «Μάχη» για να κρατηθεί ανοιχτή η Αθηνών – Λαμίας

Χιονοθύελλα στην Ανθήλη

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ζητά από τους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στο συγκεκριμένο τμήμα της ΠΑΘΕ και στην ευρύτερη περιοχή τις επόμενες ώρες.

Όπως αναφέρεται, χιονοθύελλα έχει ξεσπάσει στην Ανθήλη, ενώ οι δυνάμεις των εκχιονιστικών καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν ανοιχτή την Εθνική Οδό, στα όριά τους.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην Εγνατία οδό από τα Γρεβενά έως την Κοζάνη

Εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης και του παγετού που θα επικρατήσει κατά την διάρκεια της νύκτας η περιφερειακή διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας της ΕΛΑΣ αποφάσισε την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, στην Εγνατία οδό από τον κόμβο της Παναγιάς στα Γρεβενά έως τα διόδια του Πολυμύλου στην Κοζάνη. Επίσης όλων τα φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και από το 2ο χλμ έως και το 46ο χλμ της Εθνικής οδού Γρεβενών – Τρικάλων και απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω των 7,5 τόνων, από το 25ο χλμ έως το 50ο χλμ της Εθνικής οδού Κοζάνης – Λάρισας.

Επίσης την απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το 18ο έως 28ο χλμ της Επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου).

Η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο των ΠΕ Γρεβενών, Καστοριάς Φλώρινας και Κοζάνης διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Τέλος η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα Εγνατίας Οδού Σιάτιστας- Κρυσταλλοπηγής, διεξάγεται κανονικά.

Διεκόπη η κυκλοφορία σε ορεινά χωριά της Κέρκυρας

Την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων προς τον ορεινό όγκο του Παντοκράτορα, στις επαρχιακές οδούς, από ‘Αγιο Μαρτίνο σε Λαύκι και Πετάλεια, από ‘Αγιο Παντελεήμονα προς Επίσκεψη και Ζυγό και από Σγουράδες προς Στρινύλλα, Σωκράκι και ‘Ανω Περίθεια, μέχρι την εξασθένηση των καιρικών φαινόμενων διέταξε η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, λόγω της έντονης και συνεχούς χιονόπτωσης στις συγκεκριμένες περιοχές.

Την ίδια ώρα από νωρίς το πρωί μέχρι και αυτή την ώρα εκχιονιστικά οχήματα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων βρίσκονται στους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους του νησιού ρίχνοντας τόνους αλατιού.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, το μεγαλύτερο πρόβλημα μετακίνησης των οχημάτων βρίσκεται στη βόρεια Κέρκυρα, ενώ όπως ανέφερε «πολλά αυτοκίνητα έχουν μείνει από μπαταρία και έχουν εγκαταλειφθεί από τους οδηγούς τους, παρακείμενα των εθνικών και επαρχιακών οδών».

Οι χαμηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται στο νησί, ενώ από τις αστυνομικές αρχές επισημαίνεται πως «κατά τη διάρκεια της νύχτας οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ακόμη και εντός της πόλεως, καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων μετά τη σημερινή απρόσμενη χιονόπτωση στο νησί».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter