Οι προτάσεις του

DiEm25 για πλειστηριασμούς: Πρόκληση η επίκληση των κακοπληρωτών

Πρόκληση της κυβέρνησης χαρακτηρίζει το DiEM25 την επίκληση των στρατηγικών κακοπληρωτών για τους πλειστηριασμούς.

«Ήταν αναπόφευκτο μια πολιτική αδιέξοδη, αντικοινωνική και ανάλγητη στο θέμα των πλειστηριασμών να καταλήξει και σε βίαιες ενέργειες της αστυνομίας απέναντι στα κινήματα στέγης» τονίζει το κίνημα που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Γιάννη Βαρουφάκη και προσθέτει: 

«Είναι πρόκληση η κυβέρνηση που έχει υιοθετήσει όλη τη μνημονιακή πολιτική που φορτώνει τα βάρη στους φτωχούς, αφήνοντας στο απυρόβλητο την ολιγαρχία, να επικαλείται τους στρατηγικούς κακοπληρωτές για να δικαιολογήσει τη συλλήβδην επίθεση στην πρώτη κατοικία των πολιτών».

Το DiEM25 παρουσιάζει τις θέσεις του, σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να υπάρξει μορατόριουμ στους πλειστηριασμούς α' κατοικίας και διαχείριση κόκκινων δανείων από ένα δημόσιο οργανισμό, με βάση κοινωνικά κριτήρια που θα οριστούν από τις τοπικές κοινότητες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.