Διεθνείς αντιδράσεις για την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία

Διεθνείς αντιδράσεις για την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία

Τον αποτροπιασμό της για την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία εκφράζει η διεθνής κοινότητα.

Υπ. Εξωτερικών: Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την ειδεχθή δολοφονία 

Την απερίφραστη καταδίκη της Ελλάδας για την «ειδεχθή δολοφονία» του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Με ανάρτηση στο twitter, το ΥΠΕΞ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του πρεσβευτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αντρέι Καρλόφ.

Τον αποτροπιασμό της κυβέρνησης, για την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην ‘Αγκυρα, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Δημήτριος Βίτσας. O κ. Βίτσας εξέφρασε και τα θερμά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού στον «φίλο ρωσικό λαό».

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος παρατήρησε, εν είδει αρχικού σχολίου, ότι «ούτως ή άλλως είναι μια πάρα πολύ δύσκολη νύχτα. Για άλλη μια φορά, η Ευρώπη βρίσκεται στο έλεος του τρόμου». Αλλά, πρόσθεσε, «δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτή τη στιγμή στον πανικό να γίνει σύμβουλος. Αυτό που πρέπει να πράξουν όλες οι πολιτικές ηγεσίες -και από ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής το πράττουν- είναι να είναι ψύχραιμες. Για να δούμε ποιες είναι οι αιτίες, ποιοι κρύβονται πίσω από τα χτυπήματα».

Καταδίκη της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα από τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο.

«Καταδικάζουμε τη στυγνή δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, που πραγματοποιείται μόλις μία ημέρα πριν την επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στη Μόσχα» δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β? Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος για την δολοφονική επίθεση εναντίον του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα.

«Πρόκειται για μια ακόμη τρομοκρατική ενέργεια στη γείτονα, που εντείνει την αβεβαιότητα και την αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή.

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο προβληματισμό τα γεγονότα αυτά, καθώς αποτελούν πηγή ανησυχίας σε μια περιοχή που η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να ασκήσει ουσιαστικό ρόλο σταθερότητας και ασφάλειας», αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος.

Καταδικάζει τη δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη η Ένωση Κεντρώων

«Καταδικάζουμε την άνανδρη δολοφονία του πρέσβη της Ρωσίας στην Άγκυρα σήμερα το απόγευμα» δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων σημειώνοντας ότι η τρομοκρατία, από όπου και αν προέρχεται, πρέπει να καταπολεμηθεί και να εξαλειφθεί.

Η Ε.Κ εκφράζει την ανησυχία της για την αυξανόμενη αποσταθεροποίηση και τις επικίνδυνες τάσεις που καταγράφονται στη γειτονική Τουρκία, που, όπως επισημαίνει “δυστυχώς έχουν αντίκτυπο σε όλη την περιοχή” .

Η Ε.Κ εκφράζει την αλληλεγγύη της προς την οικογένεια του αδικοχαμένου διπλωμάτη, τη ρωσική κυβέρνηση και το ρωσικό λαό.

Ποτάμι:Τραγική εξέλιξη στην τουρκική πρωτεύουσα η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Τραγική εξέλιξη στην τουρκική πρωτεύουσα η στιγμή δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, που έπεσε θύμα «για ό,τι συμβαίνει στη Συρία», αναφέρει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι

«Το Ποτάμι βρίσκεται στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να καταδικάσει άλλη μια φορά τις πράξεις μίσους που τίποτα άλλο δεν κατορθώνουν από το να διαιωνίζουν και να κλιμακώνουν την εχθρότητα που έχουν προκαλέσει οι εκατόμβες θυμάτων στη σπαραζόμενη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Καλούμε τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης – και πρωτίστως τη δική μας κυβέρνηση – να επισπεύσουν τις προσπάθειες για την εξεύρεση μιας διεξόδου από την κρίση και το οριστικό κλείσιμο του προβλήματος που με τη διαιώνισή του έχει προκαλέσει αλυσιδωτά δεινά και απρόβλεπτες εξελίξεις σε πολλές χώρες» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ανησυχία για την επίθεση στην Άγκυρα εκφράζει η Τερέζα Μέι

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι εξέφρασε σήμερα ενώπιον των Βρετανών βουλευτών την ανησυχία της σχετικά με τις πληροφορίες ότι ο Ρώσος πρεσβευτής στην Τουρκία έπεσε νεκρός από πυρά αγνώστου στην Άγκυρα.

“Μόλις είδα την έκτακτη επικαιρότητα, ότι ο Ρώσος πρεσβευτής στην Τουρκία δέχθηκε πυρά, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί, αλλά πιστεύω ότι είναι ένα ζήτημα για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε” είπε η Μέι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υποβολής κοινοβουλευτικών ερωτήσεων.

“Απεχθή” χαρακτηρίζει την δολοφονία η Δαμασκός

«Η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας καταδικάζει με το μεγαλύτερο σθένος την δειλή τρομοκρατική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ» επισημαίνεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε του υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

«Αυτό το απεχθές έγκλημα επιβεβαιώνει το πόσο επείγον είναι να αφιερώσουμε όλες τις προσπάθειες και να αναπτύξουμε όλα τα μέσα για να πολεμήσουμε την τρομοκρατία» τονίζεται στην ανακοίνωση από το συριακό ΥΠΕΞ.

Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε τη δολοφονία του ρώσου πρεσβευτή εξ ονόματος του Μπαν Γκι-μουν.

Η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι επίσης καταδίκασε τον φόνο του Καρλόφ, σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Η πρεσβευτίνα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Σαμάνθα Πάουερ καταδίκασε επίσης τη «βάρβαρη» δολοφονία του πρεσβευτή σε ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Twitter και τόνισε πως «οι σκέψεις μας είναι στα θύματα (της επίθεσης στην Άγκυρα) και στις οικογένειές τους».

Τον φόνο του πρεσβευτή Καρλόφ καταδίκασε και ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ κάνοντας λόγο περί μιας «ειδεχθούς» επίθεσης για την οποία δεν υπάρχει «καμιά δικαιολογία» κι εκφράζοντας τα «συλλυπητήριά του στην οικογένεια (του διπλωμάτη) και στον ρωσικό λαό».

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι καταδίκασε την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ στην Τουρκία, σημειώνοντας πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Ρωσία και την Τουρκία στις έρευνες.

“Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την σημερινή δολοφονία στην Άγκυρα του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ”, τόνισε με ανακοίνωση του ο Κέρι. 

“Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε βοήθεια στην Ρωσία και στην Τουρκία στην διεξαγωγή της έρευνας αυτής της ειδεχθούς επίθεσης, που ήταν επίσης μια επίθεση προς το δικαίωμα όλων των διπλωματών να προωθούν και να αντιπροσωπεύουν τις χώρες τους με ασφάλεια σε όλο τον κόσμο”.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επίσης καταδίκασε την επίθεση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter