Διεθνείς μεταφορές: Η Maersk θα κάνει το γύρο της Αφρικής για να αποφύγει τους Χούτι

Διεθνείς μεταφορές: Η Maersk θα κάνει το γύρο της Αφρικής για να αποφύγει τους Χούτι

Η δανέζικη εταιρεία μεταφορών Maersk ανακοίνωσε την Τρίτη τα πλοία της που είχαν προγραμματιστεί να πλεύσουν μέσω της νότιας Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου του Άντεν θα επαναδρομολογηθούν γύρω από την Αφρική από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας, εξαιτίας των επιθέσεων των Χούτι σε εμπορικά πλοία στην περιοχή.

Από τη Δευτέρα, η Maersk είχε σταματήσει τα ταξίδια περίπου 20 πλοίων, τα μισά από τα οποία περίμεναν ανατολικά του Κόλπου του Άντεν και τα υπόλοιπα νότια του καναλιού του Σουέζ στην Ερυθρά Θάλασσα ή βόρεια στη Μεσόγειο Θάλασσα, ανέφερε η εταιρεία σε μια δήλωση.

Ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Maersk στοχοποιήθηκε αλλά δεν χτυπήθηκε από πύραυλο την Πέμπτη, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο από το Ομάν προς τη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Την Παρασκευή, η εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει όλα τα πλοία της με προορισμό την Ερυθρά Θάλασσα.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε κοινές προσπάθειες για τη διεθνή θαλάσσια ασφάλεια και δημιουργία ικανοτήτων στην περιοχή για την προώθηση μιας λύσης που θα επιτρέψει την επιστροφή στη διέλευση από την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου του Άντεν και τη Διώρυγα του Σουέζ στο εγγύς μέλλον», ανέφερε η Maersk σε δήλωση. Αναφέρεται στην πρωτοβουλία των ΗΠΑ για δημιουργία μιας πολυεθνικής δύναμης που θα σταλεί στην περιοχή, με σκοπό την προστασία των εμπορικών πλοίων.

«Εν τω μεταξύ, τα πλοία που δρομολογούνται μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας θα προσφέρουν τελικά ταχύτερα και πιο προβλέψιμα αποτελέσματα για τους πελάτες μας και τις αλυσίδες εφοδιασμού τους», πρόσθεσε η Maersk. Μελλοντικά δρομολόγια προγραμματίζονται στην περιοχή αφού θα αξιολογηθούν κατά περίπτωση για να καθοριστεί εάν είναι απαραίτητες προσαρμογές, ανέφερε ο ναυτιλιακός όμιλος.

Διαβάστε επίσης

Ερυθρά Θάλασσα: Πλοίο δέχθηκε επίθεση ανοιχτά της Υεμένης – Οι Χούτι ανέλαβαν την ευθύνη

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter