Διεθνές μίτινγκ σφαιροβολίας την Τετάρτη στις Αλυκές Αναβύσσου

Διεθνές μίτινγκ σφαιροβολίας την Τετάρτη στις Αλυκές Αναβύσσου

Oι διεθνείς αγώνες ρίψεων σε αστικό περιβάλλον «THE HERO» θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη (24/5) στις Αλυκές Αναβύσσου και συνδιοργανώνονται από τον Δήμο Σαρωνικού, το Φεστιβάλ «Μεσόγεια» και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΘΗΝΑΣ και υπό την ΑΙΓΙΔΑ του ΣΕΓΑΣ με στόχο την διάδοση του κλασικού αθλητισμού και της Ολυμπιακής παιδείας στον Δήμο. Θα συμμετάσχουν οι κορυφαίοι Έλληνες πρωταθλητές και θα συναγωνιστούν με ξένους πρωταθλητές στις κατηγορίες των εφήβων – νεανίδων, νέων – νέες, ανδρών και γυναικών.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «The Hero» Δημήτρης Παπαχρήστου, καλωσόρισε τους παριστάμενους στη συνέντευξη τύπου απευθύνοντας χαιρετισμό στον οποίο τόνισε μεταξύ άλλων: «Στόχος μας είναι ο Δήμος Σαρωνικού να αποτελέσει ένα υπερτοπικό αθλητικό κέντρο που θα φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις. Η αρχή γίνεται με το The Hero. Έπεται συνέχεια. Θελήσαμε να φέρουμε τον αθλητισμό μέσα στην πόλη μας γιατί γνωρίζουμε ότι δεν είναι πάντα εύκολο για έναν γονέα να πάει τα παιδιά του στο στάδιο. Φέρνουμε τους αγώνες στη γειτονιά μας, δίπλα στην παραλία μας για να μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι».

Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν για σύντομους χαιρετισμούς η Διευθύντρια της Διεθνούς Συνάντησης Αριάδνη Δάδα, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ναταλί Κάκκαβα και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και χωρικός Αντιδήμαρχος Αναβύσσου, Μπάμπης Γαλάνης.

Κυνηγώντας τα όρια

Το διεθνές μίτινγκ είναι ενταγμένο στο καλεντάρι της παγκόσμιας Ομοσπονδίας και οι αθλητές θα κυνηγήσουν τα όρια για τα παγκόσμια και τα πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2024 με στόχο τους πανευρωπαϊκούς αγώνες της Ρώμης και τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι καθώς και τη γενική βαθμολογία rankings. Τα όρια θα ισχύσουν κανονικά και για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κ18 στην Σλοβακία, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στο Περού και το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών στην Ρώμη.

Θα συμμετάσχουν οι κορυφαίοι Έλληνες πρωταθλητές στην σφαιροβολία και έχουν προσκληθεί ξένοι διεθνείς πρωταθλητές στις κατηγορίες των εφήβων – νεανίδων, νέων-νέες, ανδρών και γυναικών από πέντε ευρωπαϊκά κράτη. Στους Άνδρες θα αγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Οδυσσέας Μουζενίδης και Κώστας Γεννίκης , Θεοφάνης Μαυροδόντης, Αθανάσιος Αννίβας Οικονόμου και Δημήτρης Κωστιάκος και στις γυναίκες ξεχωρίζουν η Μαρία Μαγκούλια και η Αναστασία Ντραγκομίροβα.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και η παρουσία των Αναστασία Ανδρεάδη και Μαρίας Ραφαηλίδου, των δύο νεαρών αθλητριών της κατηγορίας Κ18, που ξεχωρίζουν ήδη με τις εμφανίσεις τους. Στους αγώνες, αναμένεται να συμμετάσχουν και ξένοι πρωταθλητές της σφαιροβολίας. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο Πολωνός Szymon Mazur, με βολές πάνω από τα 20 μέτρα.

Για τα παιδιά

Επιπροσθέτως στα πλαίσια της διοργάνωσης θα ενταχθούν παιχνίδια μίμησης των ριπτικών αγωνισμάτων με τον κατάλληλο αθλητικό εξοπλισμό για τα παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου του δήμου. Η γιορτή θα ξεκινήσει με τον αγώνα των χιλίων μέτρων για τα δημοτικά και γυμνάσια του Δήμου Σαρωνικού και θα ακολουθήσουν το άλμα χωρίς φορά, η ρίψη και οι ταχύτητες.

Το πρόγραμμα των αγώνων:

10.45 Έπαρση της σημαίας, Έναρξη των αγώνων

11:00 Παρουσίαση Αθλητών

11:15 ΤΕΛΙΚΟΣ – Σφαιροβολία Ανδρών Και Κ23

12:00 Παρουσίαση Αθλητριών

12:15 ΤΕΛΙΚΟΣ – Σφαιροβολία Γυναικών Και Κ23

13:00 Απονομές μεταλλίων – Τελετή λήξης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter