Διεθνές «ράπισμα» από 700 ακαδημαϊκούς σε Μητσοτάκη – Κεραμέως για τα πανεπιστήμια

Διεθνές «ράπισμα» από 700 ακαδημαϊκούς σε Μητσοτάκη – Κεραμέως για τα πανεπιστήμια

Ανοικτή επιστολή «βόμβα» με τίτλο «Σεβαστείτε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα!» υπογράφουν πάνω από 700 πανεπιστημιακοί και ερευνητές από 50 χώρες προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νίκη Κεραμέως – Υπογράφουν και σημαντικοί διανοούμενοι όπως οι Μαρία Τοντόροβα, Τζούντιθ Μπάτλερ, Ετιέν Μπαλιμπάρ, Σλάβοϊ Ζίζεκ, Γουέντι Μπράουν, Χαλ Φόστερ, Τζόαν Γ. Σκοτ, Σούζαν Μπακ-Μορς, Σίλβια Φεντερίτσι, κ.α.

Με την ανοικτή επιστολή ακαδημαϊκοί και διανοούμενοι λένε ένα ηχηρό «όχι» για τη διάλυση που υφίστανται τα δημόσια πανεπιστήμια στην Ελλάδα ζητώντας μεταξύ άλλων από την Ελληνική κυβέρνηση:

– Να ματαιώσει την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας

– Να αποσύρει το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση, να σεβαστεί τους Έλληνες πανεπιστημιακούς και να ξεκινήσει γνήσιο διάλογο μαζί τους

Η ανοικτή επιστολή «Σεβαστείτε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα!» προέκυψε από διεθνή πρωτοβουλία πανεπιστημιακών και ερευνητών/τριών με αφορμή το νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση που υπονομεύει με απόλυτο τρόπο τη λειτουργία του Δημόσιου Πανεπιστημίου: τοποθετεί την αστυνομία στα πανεπιστήμια, επιβάλλει την κυριαρχία της αγοράς στη διάρθρωση προγραμμάτων σπουδών και τρόπων χρηματοδότησης (μέσω μάνατζερ) περιγράφοντας την ακόμη μεγαλύτερη απόσυρση του δημοσίου από την συνταγματική υποχρέωση χρηματοδότησης της τριτοβάθμιας εκπάιδευσης, επεκτείνει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και παράλληλα απο-δημοκρατικοποιεί τη διοίκηση του Πανεπιστημίου.

Η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε σε ελάχιστο χρόνο από εκατοντάδες πανεπιστημιακούς και ερευνητές σε όλον τον κόσμο. Μέχρι στιγμής (η υπογραφή συνεχίζεται) 740 επιστήμονες από 50 χώρες σε όλον τον πλανήτη ένωσαν τη φωνή τους, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το επικίνδυνο και προσβλητικό για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και τους λειτουργούς του νομοσχέδιο Κεραμέως. Πάνω από τους μισούς υπογράφοντες (384) είναι από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Από αυτούς 138 είναι επιστήμονες, πολλοί εμβληματικές μορφές, στα καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ όπως το Χάρβαρντ, το Πρίνστον, το Κολούμπια, το NYU κ.ά., της χώρας δηλαδή που φέρεται ότι αποτελεί πηγή έμπνευσης για την υπουργό Παιδείας. Μαζί τους 261 υπογράφοντες εργάζονται σε εγνωσμένου κύρους ιδρύματα του Ηνωμένου Βασίλειου, όπως από την Οξφόρδη, το Κέιμπριτζ, το UCL το King’s κ.α., από τη χώρα δηλαδή όπου το εκπαιδευτικό σύστημα και οι λειτουργοί του βίωσαν πρώτοι και βιώνουν ακόμη με ιδιαίτερη ένταση τα καταστροφικά αποτελέσματα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην εκπαίδευση. Κοντά τους υπογράφουν πλήθος από επιστήμονες από σπουδαία πανεπιστήμια της Γαλλίας, Γερμανίας, Ολλανδίας, Ισπανίας, Βελγίου, Νορβηγίας, Βουλγαρίας, Δανίας, Ελβετίας, Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας, Καναδά και Βραζιλίας, μεταξύ άλλων. Την ανοικτή επιστολή υπογράφουν επίσης πολλοί επιστήμονες από τη γειτονική Τουρκία, οι οποίοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι τί σημαίνει καταπάτηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας και του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων. Μαζί τους, τέλος, ενώνουν τη φωνή τους δεκάδες Έλληνες επιστήμονες που σταδιοδρομούν στο εξωτερικό, τόσο οι πιο ώριμοι που έχουν πείρα και γνώση των διεθνών δεδομένων, όσο και νέοι που αγωνιούν βλέποντας το Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο να «κλείνει» γι΄αυτούς ως χώρος αξιοπρεπούς εργασίας και προσφοράς προς την κοινωνία.

Σημαντικοί διανοούμενοι όπως οι Μαρία Τοντόροβα, Τζούντιθ Μπάτλερ, Γουέντι Μπράουν, Ετιέν Μπαλιμπάρ, Φρεντ Μοντ, Χαλ Φόστερ, Σλάβοϊ Ζίζεκ, Τζόαν Γ. Σκοτ, Σούζαν Μπακ-Μορς, Σίλβια Φεντερίτσι, και πολλοί άλλοι ενώνουν τη φωνή τους με εκατοντάδες πανεπιστημιακούς και ερευνητές/τριες όλων των βαθμίδων διεθνώς, και σας καλούν να αποσύρετε άμεσα το νομοσχέδιο και να ξεκινήσετε ουσιαστικό διάλογο με την πανεπιστημιακή κοινότητα στην Ελλάδα για τα ζητήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Με διακηρυγμένη την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού και την αριστεία, ελπίζουμε ότι «η φωνή των αρίστων», έστω και την ύστατη ώρα, θα εισακουσθεί και ότι θα προστατευθεί το πανεπιστήμιο και η χώρα από τις αναπόφευκτες τριβές και τις επερχόμενες ολέθριες συνέπειες για την υγιή και εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων.

Για την συλλογή υπογραφών επισκεφθείτε το site μας: https://defendpublicuniversitiesgreece.wordpress.com/

Ακολουθεί η ανοικτή επιστολή και οι υπογραφές:

OPEN LETTER – RESPECT PUBLIC UNIVERSITIES IN GREECE!

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Εμείς, οι κάτωθι υπογραφόμενοι, είμαστε ακαδημαϊκοί, καθηγητές πανεπιστημίου και ερευνητές από όλον τον κόσμο που παρακολουθούμε με μεγάλη εγρήγορση και ανησυχία τις πρόσφατες εξελίξεις στο πεδίο της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Γράφουμε το ανοικτό αυτό γράμμα, πρώτα απ’ όλα, για να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στα σωματεία διδασκόντων και διοικητικών υπαλλήλων και τους φοιτητές στην Ελλάδα, που έχουν εκφράσει την καθαρή και αποφασισμένη αντίθεσή τους στις λεγόμενες πανεπιστημιακές μεταρρυθμίσεις της παρούσας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Μαθαίνουμε ότι τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια – που παρά την ισχνή κρατική χρηματοδότηση έχουν αξιοσημείωτες διεθνείς επιτυχίες χάρη στη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση του διδακτικού και διοικητικού τους προσωπικού, συκοφαντούνται αμείλικτα ως «χώροι ανομίας» στα ΜΜΕ που υποστηρίζουν την κυβέρνηση και ελέγχονται από αυτήν. (Για τον κρατικό έλεγχο και τη διαφθορά στα ελληνικά ΜΜΕ, σημειώνουνε ότι οι Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα το 2022 έδωσαν στην Ελλάδα, το λίκνο και σύμβολο της δημοκρατίας, τη χαμηλή θέση 108 στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου, την πιο χαμηλή μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχοντας πέσει 38 θέσεις εν σχέσει με πέρυσι).

Μαθαίνουμε ότι η κυβέρνηση, παρά τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες, επιμένει στην προώθηση του σχεδίου της να δημιουργήσει μια ειδική κρατική αστυνομία που θα εδρεύει στα δημόσια πανεπιστήμια. Το μέτρο αυτό θα διαβρώσει περαιτέρω την πανεπιστημιακή αυτονομία και θα διαταράξει βαθιά την ακαδημαϊκή ζωή και τις σπουδές. Παρά τις φιλοκυβερνητικές παράτες στα ΜΜΕ, μάθαμε από τους Έλληνες συναδέλφους μας για την περίφημη επίθεση της κρατικής αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών φοιτητών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τον Μάιο, στην οποία ένας φοιτητής κτυπήθηκε από οβίδα κρότου-λάμψης που εκτοξεύθηκε απευθείας προς αυτόν. Από καθαρή τύχη και μόνο, ο φοιτητής δεν έπεσε νεκρός.

Μαθαίνουμε ότι, μέσα σε αυτή την τεταμένη και τοξική ατμόσφαιρα, η Υπουργός Παιδείας πρότεινε ένα νέο νομοσχέδιο για την ανώτατη παιδεία που για πρώτη φορά καταργεί την δημοκρατική αρχή της εκλογής της διοίκησης του Πανεπιστημίου από την πανεπιστημιακή κοινότητα και αναθέτει τον διορισμό της σε συμβούλια αμφίβολης νομιμοποίησης εξαρτημένα από την εκάστοτε κυβέρνηση. Το νέο νομοσχέδιο (άν γίνει νόμος) θα διαταράξει βαθειά την ακαδημαϊκή ζωή σε κάθε της πτυχή, επιβάλλοντας νέες ιεραρχικές δομές και ανασχεδιάζοντας την πανεπιστημιακή εκπαίδευση ώστε να συμορφωθεί αυτή με τις αρχές της αγοράς και της λειτουργίες μιας επιχείρησης.

Μάθαμε επίσης ότι η Υπουργός Παιδείας έδωσε με την ανακοίνωση του νομοσχεδίου μια ισχνή προθεσμία μόνο δύο εδομάδων (!) για διαβούλευση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου, και ότι ο πρωθυπουργός σκοπεύει να εισαγάγει το νέο αυτό νομοσχέδιο στη βουλή και να το ψηφίσει με διαδικασίες εξπρές στις ερχόμενες εβδομάδες – παρά το γεγονός ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού το απέρριψε ομόφωνα.

Μάθαμε, τέλος, ότι ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θεωρεί την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου ενάντια στη θέληση της ακαδημαϊκής κοινότητας ως μια από τις μεγαλύτερες «ιδεολογικές μάχες» της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Πιστεύοντας ακράδαντα στην ανθρωπιστική αξία και τον προοδευτικό ρόλο της εκπαίδευσης στην κοινωνία, και κατανοώντας τα καταστρεπτικά αποτελέσματα της κρατικής καταπάτησης της ακαδημαϊκής αυτονομίας μέσα από την επιβολή ακραίων νεοφιλελεύθερων δογμάτων στην εκπαίδευση, καλούμε τον πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση:

α) να ματαιώσει την μόνιμη εγκατάσταση ειδικής κρατικής αστυνομικής δύναμης στα ελληνικά πανεπιστήμια και να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο ώστε να επαναφέρει την ηρεμία στα Πανεπιστήμια και να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα διαλόγου με τους διδάσκοντες, τους εργαζόμενους και τους φοιτητές, και

β) να αποσύρει το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση που μονομερώς επεξεργάστηκε, να σεβαστεί την άποψη των Ελλήνων πανεπιστημιακών δασκάλων και να ξεκινήσει μαζί τους έναν γνήσιο διάλογο για τα προβλήματα και το μέλλον της ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης.

Με μεγάλη ανησυχία,

 1. Maria Todorova, Professor Emerita, University of Illinois Urbana-Champaign & American Academy of Arts and Sciences (USA)

 2. Judith Butler, Distinguished Professor in the Graduate School, University of California, Berkeley (USA)

 3. Wendy Brown, Professor, Institute for Advanced Study, Princeton, New Jersey (USA)

 4. Etienne Balibar, Anniversary Chair of Modern European Philosophy, Kingston University, London (UK)

 5. Fred Moten, Professor, New York University (USA)

 6. Joan W. Scott, Professor Emerita, School of Social Science, Institute for Advanced Study, Princeton, New Jersey (USA)

 7. Hal Foster, Professor of Art & Archaeology, Princeton University (USA)

 8. Slavoj Žižek, Researcher and Professor, Department of Philosophy, University of Ljubljana (Slovenia)

 9. Michael Herzfeld, Ernest E. Monrad Research Professor of the Social Sciences, Harvard University (USA)

 10. Thomas W. Gallant, Professor, University of California, San Diego (USA)

 11. Susan Buck-Morss, Distinguished Professor, CUNY Graduate Center (USA)

 12. Michael Meranze, Professor, University of California, Los Angeles (USA)

 13. Eduardo Cadava, Professor of English, Princeton University (USA)

 14. Silvia Federici, Emerita Professor at Hofstra University (USA)

 15. Cemal Kafadar, Professor, Harvard University (USA)

 16. Esra Akcan, Professor, Cornell University (USA)

 17. Heather Paxson, Professor and Head of Anthropology, Massachusetts Institute of Technology (USA)

 18. Lynne Segal, Professor, Birkbeck, University of London (UK)

 19. Nick Nesbitt, Professor, Princeton University (USA)

 20. Andrew Cole, Wilson Professor of Literature in the Department of English; Director of the Gauss Seminars in Criticism, Princeton University (USA)

 21. Ben Baer, Associate Professor of Comparative Literature, Princeton University (USA)

 22. Matthew Evangelista, President White Professor of History and Political Science in the Department of Government, Cornell University (USA)

 23. David Bateman, Associate Professor, Cornell University (USA)

 24. Fatma Müge Göçek, Professor of Sociology, University of Michigan (USA)

 25. Robert M. Hayden, Professor Emeritus, University of Pittsburgh (USA)

 26. Henry Reichman, Professor Emeritus, California State University East Bay (USA)

 27. David Laibman, Professor Emeritus, Economics, City University of New York (USA)

 28. Eugenia Georges, Professor, Department of Anthropology, Rice University (USA)

 29. Walter D Mignolo, William H. Wannamaker Distinguished Professor, Duke University (USA)

 30. Bob Jessop, Emeritus Professor, Lancaster University (UK)

 31. Stathis Gourgouris, Professor of Comparative Literature and Society, Columbia University (USA)

 32. Neni Panourgia, Associate Professor, Columbia University (USA)

 33. Yannis Hamilakis, Joukowsky Family Professor of Archaeology, and Professor of Modern Greek Studies, Brown University (USA)

 34. Enguenia Davidova, Professor, Portland State University (USA)

 35. Peter Linebaugh, Professor Emeritus, University of Toledo (USA)

 36. Angela Zito, Associate Professor of Anthropology and Religious Studies, NYU (USA)

 37. Vasuki Nesiah, Professor of Human Rights and International Law at the Gallatin School, NYU (USA)

 38. Paula Chakravartty, Associate Professor, Gallatin and Media, Culture and Communication, New York University (USA)

 39. David Cunningham, Professor, University of Westminster (UK)

 40. Susana Narotzky, Professor of Social Anthropology, Universitat de Barcelona (Spain)

 41. Yve-Alain Bois, Professor of Art History, School of Historical Studies, Institute for Advanced Study, Princeton (USA)

 42. Asli Niyazioglu, Associate Professor, University of Oxford, Oxford (UK)

 43. Rossen Djagalov, Associate Professor, New York University, New York (USA)

 44. Bethany Schmidt, Assistant Professor in Penology, University of Cambridge (UK)

 45. Vittorio Morfino, Professor, Università di Milano Bicocca (Italy)

 46. Sean Purdy, Professor, University of São Paulo (Brazil)

 47. Makis Solo​​mos, Professor, Paris 8 (France)

 48. Zeynep Gambetti, Associate Professor of Political Theory, Boğaziçi University (Turkey)

 49. Suzanne G. Cusick, Samuel Rudin University Professor in the Humanities and Music, New York University (USA)

 50. Avital Ronell, University Professor of the Humanities, New York University (USA) & Jacques Derrida Professor of Philosophy and Media, The European Graduate School, (Switzerland)

 51. Anthony Gorman, Senior Lecturer, Edinburgh University (UK)

 52. Gene Ray, Associate Professor, Geneva University of Art and Design (HEAD – Genève/HES-SO, Switzerland)

 53. Dimitris Papanikolaou, Professor, University of Oxford (UK)

 54. Antonios Tzanakopoulos, Professor, University of Oxford (UK)

 55. Benjamin Fortna, Professor & Director, School of Middle Eastern & North African Studies, University of Arizona (USA)

 56. T. J. Demos, Professor of History of Art and Visual Culture, University of California, Santa Cruz (USA)

 57. Bouchra Khalili, Artist, Professor and Head of Department of Artistic Strategies, die Angewandte University, Vienna (Austria)

 58. Alberto Toscano, Professor of Critical Theory, Goldsmiths, University of London (UK)

 59. Raj Patel, Research Professor, Lyndon B. Johnson School of Public Affairs, University of Texas, Austin (USA)

 60. Nathalie Clayer, Senior Research Fellow, CNRS-EHESS, Paris (France)

 61. Linda T. Darling, Professor, University of Arizona (USA)

 62. Euphrosyne Rizopoulou-Egoumenidou, Professor Emerita, University of Cyprus, Founding Member and Vice President of the Cyprus Academy of Sciences, Letters and Arts (Cyprus)

 63. Y. Doğan Çetinkaya, Associate Professor, Istanbul University (Turkey)

 64. Angelos Dalachanis, Chargé de recherche CNRS (France)

 65. Mathieu Grenet, Assistant Professor, University of Albi, French University Institute (France)

 66. Dobrinka Parusheva, Associate Professor, University of Plovdiv/Bulgarian Academy of Sciences (Bulgaria)

 67. Eugenia Palieraki, Associate Professor, CY Cergy Paris University (France)

 68. Despina Sinou, Associate Professor of International Law, Vice-Dean of the Faculty of Law, Political and Social Sciences, University Sorbonne Paris Nord (France)

 69. Yura Konstantinova, Associate Professor, Bulgarian Academy of Sciences (Bulgaria)

 70. Didier Contadini, Researcher, University of Milan – Bicocca (Italy)

 71. Wen-Ling Lin, Associate Research Fellow, Academia Sinica (Taiwan)

 72. Martin Büdel, Postdoctoral Researcher, University of Mainz (Germany)

 73. Elena Chiti, Associate Professor, Stockholm University (Sweden)

 74. Yucel Terzibasoglu, Associate Professor, Boğaziçi University (Turkey)

 75. Angela Dimitrakaki, Senior Lecturer, University of Edinburgh (UK)

 76. Maria Margaroni, Associate Professor, University of Cyprus (Cyprus)

 77. Agon Hamza, Assistant Professor, Institute of Social Sciences and Humanities, Skopje (North Macedonia)

 78. Georgios Argyropoulos, Lecturer, University of Stirling (UK)

 79. Anna Papaeti, Research Associate Professor, University of Cyprus (Cyprus)

 80. Saygun Gökarıksel, Assistant Professor, Boğaziçi University (Turkey)

 81. Pavlos Antoniadis, Research Fellow, Technische Universität Berlin, Humboldt Stiftung (German), IRCAM/Paris (France)

 82. Athena Michalakea, PhD Candidate, Birkbeck, University of London (UK)

 83. Nazan Maksudyan, Research Fellow/Gastprofessorin, Friedrich Meinecke Institut, Freie Universität Berlin (Germany)

 84. Momir Samardžić, Professor, University of Novi Sad (Serbia)

 85. Nicos Philippou, Associate Lecturer, University of Nicosia (Cyprus)

 86. Christos Hadjioannou, Postdoctoral Researcher in Philosophy, University of Cyprus (Cyprus)

 87. Naz Yücel, PhD Candidate, Department of History, George Washington University (USA)

 88. Miladina Monova, Researcher, Institute of Philosophy and Sociology, Bulgarian Academy of Sciences (Bulgaria)

 89. Pelin Tığlay, PhD Candidate, Department of History, University of Illinois Urbana-Champaign (USA)

 90. Grigor Boykov, Assistant Professor, University of Vienna (Austria)

 91. Anıl Aşkın, PhD Candidate, Brown University (USA)

 92. Debaditya Bhattacharya, Assistant Professor, Kazi Nazrul University (India)

 93. Franklin Cox, Associate Professor, Wright State University (USA)

 94. Konstantina Zanou, Assistant Professor, Columbia University (USA)

 95. I-Chieh FANG, Associate Professor, National Tsing Hua University (Taiwan)

 96. Nikos Christofis, Associate Professor of History, Shaanxi Normal University, Xi’an (China)

 97. Steven Corcoran, Secretary, Parrhesia, School of Philosophy, Berlin (Germany)

 98. Nazım Çapkın, Instructor, Boğaziçi University (Turkey)

 99. Çağla E. Aykaç, Researcher, Geneva University (Switzerland)

 100. İ. Kuban Altınel, Boğaziçi University (Turkey)

 101. Joulia Strauss, artist, founder of Avtonomi Akadimia (Germany, Greece)

 102. H. Birkan Yilmaz, Assistant Professor, Boğaziçi University (Turkey)

 103. Kivanc Inelmen, Professor, Boğaziçi University (Turkey)

 104. Eleni Dimou, Lecturer in Criminology, The Open University (UK)

 105. Tuna Kuyucu, Associate Professor, Boğaziçi University (Turkey)

 106. Nina Vodopivec, Research Fellow, Institute for Contemporary History, Liubliana (Slovenia)

 107. Zeynep Kadirbeyoglu, Boğaziçi University (Turkey)

 108. Céline Cantat, Sciences Po Paris (France)

 109. Esra Mungan, Assistant Professor, Boğaziçi University (Turkey)

 110. Sakis Gekas, Associate Professor, York University (Canada)

 111. Étienne Hudon, PhD candidate, Université Paris Cité (France)

 112. Varban Todorov, Associate Professor, Central State Archives (Bulgaria)

 113. Phoevos Panagiotidis, Professor, University of Cyprus (Cyprus)

 114. Cristina Del Biaggio, Assistant Professor, Université Grenoble Alpes (France)

 115. Alice von Bieberstein, Assistant Professor, Humboldt-Universität zu Berlin (Germany)

 116. Alex Drace-Francis, Associate Professor, University of Amsterdam (Netherlands)

 117. Paolo Jedlowski, Professor, University of Calabria (Italy)

 118. Christelle Rabier, maîtresse de conférences, École des hautes études en sciences sociales (France)

 119. Derin Terzioğlu, Associate Professor, Boğaziçi University (Turkey)

 120. Monika Mokre, Senior Researcher, Austrian Academy of Sciences (Austria)

 121. Albert Ali Salah, Professor, Utrecht University (Netherlands)

 122. Frédéric Abécassis, Assistant Professor, Ecole normale supérieure de Lyon (France)

 123. Vasso Zachari, École des hautes études en sciences sociales (EHESS), Paris (France)

 124. Georgina Christou, Postdoctoral Researcher, University of Cyprus (Cyprus)

 125. Sagredos Christos, PhD Candidate, King’s College London (UK)

 126. William McEvoy, Senior Lecturer in Drama and English, Co-Head of Drama, Theatre and Performance, University of Sussex (UK)

 127. Dimitris Vardoulakis, Associate Professor of Philosophy, Western Sydney University (Australia)

 128. Rory Archer, Researcher, Centre for Southeast European Studies, University of Graz (Austria)

 129. Thalia Anthony, Professor of Law, University of Technology Sydney (Australia)

 130. Isabel Gutiérrez Sánchez, Researcher, University College London (UK)

 131. Dimitris Dalakoglou, Professor, Vrije Universiteit Amsterdam (Netherlands)

 132. Samuel Rogers, Postdoctoral Research Associate, The Open University (UK)

 133. David Humphreys, Faculty of Arts and Social Sciences, The Open University (UK)

 134. Chloe Chard, London (UK)

 135. Baseerit Nissah, Faculty of Arts and Social Sciences, The Open University (UK)

 136. Dora García, artist, professor at Oslo National Academy of the Arts, Oslo (Norway)

 137. Maria Giannacopoulos, Associate Professor in Criminology, University of New South Wales, Sydney (Australia)

 138. Dora Anthony, Lecturer, University of Wollongong (Australia)

 139. Paul-Francois Tremlett, The Open University (UK)

 140. Olga Demetriou, Associate Professor, Durham University (UK)

 141. Simon Usherwood, Professor of Politics & International Studies, The Open University (UK)

 142. Jonathan Rix, Professor of Participation and Learning Support, The Open University (UK) & The Inland Norway University of Applied Sciences (Norway)

 143. Fatma Öncel, Postdoctoral Researcher, Sabancı University (Turkey)

 144. Gerry Howley, Lecturer, The Open University (UK)

 145. Les Levidow, Senior Research Fellow, The Open University (UK)

 146. Steve Tombs, Professor of Criminology, The Open University (UK)

 147. Gerry Mooney, Professor of Scottish Society & Social Welfare, The Open University, Scotland

 148. Gregoris Ioannou, Lecturer in Employment Relations and Human Resource Management, University of Sheffield (UK)

 149. Umut Erel, Professor of Sociology, The Open University (UK)

 150. Igor Stiks, Professor, Faculty of Media and Communication, Belgrade (Serbia) / Faculty of Arts, University of Ljubljana (Slovenia)

 151. Elena Marchetti, Professor, Griffith Law School, Griffith University (Australia)

 152. Barbara Baird, Associate Professor, Women’s & Gender Studies, Flinders University (Australia)

 153. Olga Taxidou, Professor Emerita, University of Edinburgh (UK)

 154. Lizzie Seal, Professor of Criminology, University of Sussex (UK)

 155. Joni Spigler, Independent Scholar and Artist (Lourdes, France)

 156. Lambros Fatsis, Senior Lecturer in Criminology, University of Brighton (UK)

 157. Klaus-Dieter Rossade, Senior Lecturer, The Open University (UK)

 158. Stefanos Levidis, Advanced Researcher, Forensic Architecture, Goldsmiths, University of London (UK)

 159. Ebrahem Farooqui, Researcher, Forensic Architecture, Goldsmiths, University of London (UK)

 160. Rhys Aston, Lecturer, University of South Australia (Australia)

 161. Christina Laskaridis, Lecturer in Economics, The Open University (UK)

 162. Nadia Danova, Professor, Bulgarian Academy of Sciences (Bulgaria)

 163. Lystra Hagley-Dickinson, Criminology The Open University (UK)

 164. Andreas Chatzidakis, Professor, Royal Holloway, University of London (UK)

 165. Caroline Tagg, Senior Lecturer in Applied Linguistics, The Open University (UK)

 166. Meltem Ahiska, Professor, Sociology, Boğaziçi University (Turkey)

 167. Kevin McSorley, Lecturer in Sociology, The Open University (UK)

 168. Sevgi Dogan, Postdoctoral Researcher, Scuola Normale Superiore (Italy)

 169. Luiz Sérgio de Oliveira, Professor, Arts, Universidade Federal Fluminense (Brazil)

 170. Catherine Carden, Lecturer The Open University (UK)

 171. Emma Clarence, Lecturer in Politics, The Open University (UK)

 172. Oya Pancaroğlu, Professor, History, Boğaziçi University (Turkey)

 173. Boban Arsenijević, Professor, University of Graz (Austria)

 174. Vinit Agarwal, Independent researcher in arts and technology, Banera (India)

 175. Piotr Kowzan, Assistant Professor, University of Gdansk (Poland)

 176. Jane K. Cowan, Professor Emerita, School of Global Studies, University of Sussex (UK)

 177. Marc James Léger, PhD, Independent Scholar, Montreal (Canada)

 178. Filip Kachnic, PhD Candidate, Faculty of Education, Charles University (Czech Republic)

 179. Ed McKeon, Visiting Lecturer, Goldsmiths, University of London (UK)

 180. Daniel García Andújar, Artist (Spain)

 181. Maria Rentetzi, Professor, Friedrich-Alexander Universität Erlangen-Nürnberg (Germany)

 182. Jonas Staal, artist (Greece/The Netherlands)

 183. Johan Siebers, Associate Professor, Middlesex University London and School of Advanced Study, University of London (UK)

 184. Omar Phoenix Khan, Lecturer in Criminology, Faculty of Law, University of Oxford (UK)

 185. Claude Calame, Directeur d’études, École des Hautes Etudes en Sciences Sociales, Paris (France)

 186. Marco Baroni, ICREA Research Professor, Department of Translation and Language Sciences, Universitat Pompeu Fabra (Spain)

 187. Nimi Hofmann, Lecturer, Centre for International Education, University of Sussex (UK)

 188. Andrea Brock, Lecturer, International Relations, University of Sussex (UK)

 189. Geert De Neve, Professor of Anthropology, University of Sussex (UK)

 190. Jonas Becker, Institute for Special Education, Goethe-Universität Frankfurt am Main (Germany)

 191. Ceren Özselçuk, Associate Professor, Boğaziçi University (Turkey)

 192. Dina Khoury, Professor Emerita, George Washington University (USA)

 193. Asli Igsiz, Associate Professor, Middle Eastern and Islamic Studies, New York University (USA)

 194. Heather Ferguson, Associate Professor of Middle East/Ottoman History, Claremont McKenna College (USA)

 195. Güneş Işıksel, Associate Professor, İstanbul Medeniyet Üniversitesi (Turkey)

 196. Liz Todd, Professor of Educational Inclusion, Newcastle University (UK)

 197. Hjalmar Jorge Joffre-Eichhorn, Theatre of the Oppressed Practitioner and Editor (Germany/Bolivia)

 198. Mert Arslanalp, Assistant Professor, Political Science, Boğaziçi University (Turkey)

 199. Çiğdem Kafescioğlu, Professor, History, Boğaziçi University (Turkey)

 200. Dr hab Ewa Majewska, independent scholar, Warsaw (Poland)

 201. Oskari Kuusela, Associate Professor of Philosophy, University of East Anglia (UK)

 202. Kevin Reinhart, Associate Professor of Religion, Dartmouth College, Hanover, NH (USA)

 203. Begüm Adalet, Assistant Professor, Government, Cornell University (USA)

 204. John Wolffe, Professor of Religious History, The Open University (UK)

 205. Nenad Makuljević, Professor, Faculty of Philosophy, University of Belgrade (Serbia)

 206. Paolo Girardelli, Professor, Boğaziçi University (Turkey)

 207. Sergio Grossi, Researcher, University of Sao Paulo (Brazil)

 208. Ece Turnator, MIT Libraries (USA)

 209. Marina Vishmidt, Lecturer, Goldsmiths, University of London (UK)

 210. E. Natalie Rothman, Professor and Chair, Historical and Cultural Studies, University of Toronto Scarborough (Canada)

 211. Vasyl Cherepanyn, Head of the Visual Culture Research Center / Kyiv Biennial (Ukraine)

 212. Sven Lütticken, Vrije Universiteit Amsterdam/Universiteit Leiden (Netherlands)

 213. Giuliano Lamberti Obici, Universidade Federal Fluminense, Rio de Janeiro (Brazil)

 214. Andrekos Varnava, Professor of Imperial and Colonial Histories, Flinders University, South Australia

 215. Laure Guirguis, AIAS-COFUND Fellow – Associate Professor, Aarhus Institute of Advanced Studies, Aarhus University (Denmark)

 216. John Roberts, Professor of Art & Aesthetics, University of Wolverhampton (UK)

 217. Antje Deckert, Associate Professor Criminology, Auckland University of Technology, Aotearoa (New Zealand)

 218. Áine Sheil, Head of the Department of Music, University of York (UK)

 219. Evan Smith, Flinders University, South Australia

 220. Elton Barker, Professor of Greek Literature and Culture, The Open University (UK)

 221. Camille Nakhid, Auckland University of Technology (New Zealand)

 222. Momchil Hristov, Assistant Professor, Sofia University (Bulgaria)

 223. Sara Cosemans, Doctoral Assistant, KU Leuven (Belgium)

 224. George Fragopoulos, Associate Professor of English, CUNY (USA)

 225. Vasilis (Bill) Molos, Assistant Professor of History, NYU Abu Dhabi (UAE)

 226. Harry Blagg Professor of Criminology, Law School, UWA (Australia)

 227. Helen Morales-Argyropoulos, Professor of Hellenic Studies, University of California, Santa Barbara (USA)

 228. Rastko Mocnik, Faculty of Media and Communications, Belgrade (Serbia)

 229. Sharyn Davies, Director of the Herb Feith Indonesia Engagement Centre and Associate Professor, Monash University (Australia)

 230. Marinella Marmo, Associate Professor in Criminology, Flinders University (Australia)

 231. Jane Verbitsky, Associate Professor, Auckland University of Technology (New Zealand)

 232. Peter Bratsis, Associate Professor, City University of New York (USA)

 233. Vivienne Kent, Lecturer in human rights & conflict resolution, Auckland University of Technology, Aotearoa (New Zealand)

 234. Ian Moffat, Associate Professor of Archaeological Science, Flinders University, (Australia)

 235. Thémis Apostolidis, Professor of Social Psychology, Aix-Marseille University (France)

 236. Tatjana Aleksić, Associate Professor of Comparative and Slavic Literature, University of Michigan, Ann Arbor (USA)

 237. Deniz Karakas, Affiliated Scholar, Tulane University (USA)

 238. Despina Lalaki, Adjunct Associate Professor of Sociology, City University of New York-CUNY, Founding Member of the Collective DecolonizeHellas (USA)

 239. Canay Şahin, Research Fellow, Leibniz-Zentrum Moderner Orient, Berlin (Germany)

 240. Gül Üret, PhD Candidate, University of Graz (Austria)

 241. Raul Carstocea, Lecturer in Twentieth-Century European History, Maynooth University, (Ireland)

 242. Matthew Ghazarian, Postdoctoral Fellow, University of Michigan (USA)

 243. Elke Krasny, Professor of Art and Education at the Academy of Fine Arts Vienna (Austria)

 244. M’hamed Oualdi, Professor of History, Sciences Po-Paris (France)

 245. Katja Hrobat Virloget, Associate Professor, University of Primorska (Slovenia)

 246. Nikos Moudouros, Lecturer, Department of Turkish and Middle Eastern Studies, University of Cyprus (Cyprus)

 247. Michail Raftakis, Postdoctoral Researcher, University of Sassari (Italy)

 248. Antonis Balasopoulos, Associate Professor of Comparative Literature, University of Cyprus (Cyprus)

 249. Dionysios Stathakopoulos, Assistant Professor in Byzantine History, University of Cyprus (Cyprus)

 250. Stella Achilleos, Associate Professor, Department of English Studies, University of Cyprus (Cyprus)

 251. Anna Chronopoulou, Senior Lecturer in Law, University of Westminster, School of Law (UK)

 252. iLiana Fokianaki, Theory Lecturer, MA Dutch Art Institute, Artez, University of Arnhem (Netherlands)

 253. Ilia Iliev, Associate Professor, Department of Ethnology, Sofia University (Bulgaria)

 254. Olivier Givre, Associate Professor, Department of Anthropology, University Lumière Lyon2 (France)

 255. Yavuz Köse, Professor of Turkish Studies, University of Vienna (Austria)

 256. Nikos Kalampalikis, Professor of Social Psychology, University Lumière Lyon 2 (France)

 257. Louiza Odysseos, Professor of International Relations, School of Global Studies, University of Sussex (UK)

 258. Giorgos Kallis, ICREA Professor, Autonomous University of Barcelona (Spain)

 259. Jane Verbitsky, Associate Professor, School of Social Sciences & Public Policy, Auckland University of Technology University (New Zealand)

 260. Michael Given, Senior Lecturer, School of Humanities, University of Glasgow (Scotland)

 261. Ahmet Öğüt, Guest Professor at the Universität der Künste Berlin (Netherlands/Germany)

 262. Yiannos Katsourides, Assistant Professor of Political Science, University of Nicosia (Cyprus)

 263. Louise Wise, Lecturer, School of Global Studies, University of Sussex (UK)

 264. Dimitrios Stergiopoulos, PhD Candidate, Department of History, University of California San Diego (USA)

 265. Andonis Piperoglou, Research Fellow, Griffith Centre for Social and Cultural Research, Griffith University (Australia)

 266. Francesco Strazzari, Professor in International Relations, Sant’Anna School of Advanced Studies, Pisa and SAIS Europe, the Johns Hopkins University (Italy)

 267. Michael Talbot, Senior Lecturer in the History of the Ottoman Empire and the Modern Middle East, University of Greenwich (UK)

 268. Ethan L. Menchinger, Lecturer, Department of History, University of Manchester (UK)

 269. Pietro Castelli Gattinara, Assistant Professor, Université Libre de Bruxelles (Belgium)

 270. Lorenzo Zamponi, Assistant Professor of Sociology, Scuola Normale Superiore (Italy)

 271. Christina Varvia, Associate Lecturer, Goldsmiths, University of London (UK)

 272. George Tsoulas, Professor of Linguistics, University of York (UK)

 273. Ali Gumillya Baker, Associate Professor Indigenous and Australian Studies, College of Humanities Arts and Social Sciences, Flinders University, Adelaide, South Australia.

 274. Paul Sant Cassia, Professor of Anthropology, Department of Anthropological Sciences, University of Malta (Malta)

 275. Georgios Papanicolaou, Associate Professor, Northumbria Law School, Northumbria University (UK)

 276. Kiki Gounaridou, Professor, Smith College (USA)

 277. Ioannis Tsioulakis, Senior Lecturer in Anthropology, Queen’s University Belfast (UK)

 278. Maria Lauret, Visiting Professor of American Literature and Culture, University of Sussex (UK)

 279. Nuno Ferreira, Professor of Law, University of Sussex (UK)

 280. Ben Rogaly, Professor of Human Geography, University of Sussex (UK)

 281. Michael Marder, Ikerbasque Research Professor, Philosophy, University of the Basque Country (UPV-EHU, Spain)

 282. Milena Bister, Guest Professor, Humboldt-Universität zu Berlin (Germany)

 283. Nizan Shaked, Professor of Contemporary Art History, Museum and Curatorial Studies, California State University, Long Beach (USA)

 284. Irmak Ertör, Assistant Professor, Bogazici University (Turkey)

 285. Maria Leedham, Senior Lecturer, The Open University (UK)

 286. Rola El-Husseini, Senior Lecturer and Associate Professor, Lund University (Sweden)

 287. Erez C. Miller, Senior Lecturer, Achva Academic University (Israel)

 288. Franck Fischbach, Professeur en Histoire de la philosophie allemande, Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne (France)

 289. Annette Davison, Senior Lecturer, University of Edinburgh (UK)

 290. Maria Kokkinou, Postdoctoral Fellow ICM, Paris (France)

 291. Natalia Zajac, Leverhulme Early Career Fellow, John Rylands Research Institute and Library, University of Manchester (UK)

 292. Rayya Ghul, National Teaching Fellow, Institute for Academic Development, University of Edinburgh (UK)

 293. Rebecca Seifried, Geospatial Information Librarian, University of Massachusetts Amherst (USA)

 294. Dimitri Dimoulis, Full Professor, Law School of São Paulo, Getulio Vargas Foundation (Brazil)

 295. Simon A. Williams, Senior Lecturer, University of Sussex (UK)

 296. M J Grant, Chancellor’s Fellow in Music, University of Edinburgh (UK)

 297. Silvana Rachieru, Associate Professor, University of Bucharest (Romania)

 298. Dessislava Lilova, Associate Professor, Sofia University (Bulgaria)

 299. Charles Stewart, Professor of Anthropology, UCL (UK)

 300. Theodora Dragostinova, Professor of History, Ohio State University (USA)

 301. Margaret E. Kenna, Emeritus Professor, Swansea University, Wales (UK)

 302. Eleftheria Ioannidou, Assistant Professor, University of Groningen (Netherlands)

 303. Nataša Kovačević, Professor, Eastern Michigan University (USA)

 304. Matthew Evans, Senior Lecturer in Law, Politics and Sociology, University of Sussex (UK)

 305. Cris Shore, Professor of Anthropology, Goldsmiths University of London (UK)

 306. Sergio Zevallos, Artist (Peru & Germany)

 307. Peter Nicholls, Emeritus Henry James Professor of English, New York University (USA)

 308. Jini Kim Watson, Associate Professor of English, New York University (USA)

 309. Salah Hassan Khaled Junior, Associate Professor of Criminology, Universidade Federal do Rio Grande – FURG (Brazil)

 310. Natalia Bloch, Associate Professor, Institute of Anthropology and Ethnology, Adam Mickiewicz University in Poznan (Poland)

 311. Łukasz Kaczmarek, Assistant Professor, Institute of Anthropology and Ethnology, Adam Mickiewicz University in Poznan (Poland)

 312. Evi Haggipavlu, Special Teaching Staff, Department of English Studies, University of Cyprus (Cyprus)

 313. Julia Downes, Senior Lecturer in Criminology, Faculty of Arts and Social Sciences, The Open University (UK)

 314. Roxana Cavalcanti, Senior Lecturer in Criminology, School of Humanities and Social Science, University of Brighton (UK)

 315. Zeina Maasri, Senior Lecturer, School of Humanities and Social Science, University of Brighton (UK)

 316. Sara Balouch, Lecturer in Psychology, School of Humanities & Social Science, University of Brighton (UK)

 317. Veronica Isaac, Senior Lecturer, School of Humanities and Social Science, University of Brighton (UK)

 318. Greta Squire, Principal Lecturer in Criminology, School of Humanities and Social Science, University of Brighton (UK)

 319. Ursula Frohne, Professor of Art History, University of Muenster (Germany)

 320. Jess Darby, Lecturer in Psychology, School of Humanities and Social Science, University of Brighton (UK)

 321. James S. Uleman, Professor Emeritus of Social Psychology, New York University (USA)

 322. Petros Ligoxygakis, Professor, University of Oxford (UK)

 323. Petra Vackova, Researcher, Sheffield Hallam University, (UK)

 324. Jennifer Richards. Professor of English Literature, Newcastle University (UK)

 325. Lisa Duggan, Professor of Social & Cultural Analysis, New York University (USA)

 326. Imogen Gunner, Lecturer in Folk and Traditional Music, Newcastle University (UK)

 327. Michalis N. Michael, Associate Professor, University of Cyprus (Cyprus)

 328. Emma Whipday, Lecturer in Renaissance Literature, Newcastle University (UK)

 329. Vagias Karavas, Professor of Legal Sociology, Legal Theory and Private Law, University of Lucerne, (Switzerland)

 330. Paris Yeros, Adjunct Professor, Federal University of ABC (Brazil)

 331. Andrei Mihail, Anthropologist and Lecturer at the Faculty of Political Sciences – SNSPA Bucharest (Romania)

 332. Stephen Duncombe, Professor of Media and Culture, New York University (USA)

 333. Linda Gordon, University Professor of the Humanities and History, New York University (USA)

 334. Simon Jackson (Assistant Prof., History Dept., University of Birmingham, (UK)

 335. Önder Eren Akgül, Ph.D Candidate, Georgetown University (USA)

 336. Erica Scourti, PhD candidate, Goldsmiths College and Lecturer, Central Saint Martins (UK)

 337. Sarah Leahy, Senior Lecturer (Associate Prof.), School of Modern Languages, Newcastle University (UK)

 338. Maria Mroz, Lecturer in Education, Communication and Language Sciences, Newcastle University (UK)

 339. Yael Navaro, Professor of Social Anthropology, University of Cambridge (UK)

 340. Alexei Penzin, Reader in Philosophy and Art Theory, University of Wolverhampton (UK)

 341. Dyala Hamzah, Associate Professor, Department of History, Université de Montréal (Canada)

 342. Branka Arsic, Charles and Lynn Zhang Professor, English and Comparative Literature, Columbia University (USA)

 343. Małgorzata Kowalska, Institute of Anthropology and Ethnology at AMU (Poland)

 344. Ana Ivasiuc, Lecturer in the Anthropology of Crime and Security, Maynooth University (Ireland)

 345. Jonathan Gilhooly, Lecturer, School of Humanities & Social Science, University of Brighton (UK)

 346. Alina Sajed, Associate Professor, Department of Political Science, McMaster University (Canada)

 347. Stacy Gillis, Lecturer, School of English Literature, Language & Linguistics, Newcastle University (UK)

 348. Seçil Yılmaz, Assistant Professor, Franklin and Marshall College (USA)

 349. Patrick O’Hare, UKRI Future Leaders Fellow, Department of Social Anthropology, University of St Andrews (UK)

 350. Deborah Ralls, Lecturer in Education, School of Education, Communication and Language Sciences, Newcastle University (UK)

 351. Magdalena Buchczyk, Junior Professor in Social Anthropology, Institute for European Ethnology, Humboldt-Universität zu Berlin (Germany)

 352. Theodora Vetta, Department of Anthropology, University of Barcelona (Spain)

 353. Petar Žarković, Research Associate, Institute for Philosophy and Social Theory, University of Belgrade (Serbia)

 354. Tom Looser, Chair, Dept. of East Asian Studies, Assoc. Prof. of Japanese Studies, NYU (USA)

 355. George E. Marcus, Distinguished Professor of Anthropology, University of California, Irvine (USA)

 356. Mg. Natascha de Cortillas Diego, Universidad de Concepción (Chile)

 357. Christina Sakali, Postdoctoral Researcher, Ghent University (Belgium)

 358. Stefan Papaioannou, Associate Professor of History, Framingham State University (USA)

 359. Marija Dalbello, Professor, School of Communication and Information, Rutgers University, NJ (USA)

 360. Barbara Foley, Emerita Distinguished Professor of English, Rutgers University-Newark (USA)

 361. Nikos Vrantsis, PhD Candidate, Department of Human Geography, Uppsala University (Sweden)

 362. Tijana Krstic, Associate Professor, Department of Medieval Studies, Central European University (Austria)

 363. Vassiliki Kolocotroni, Senior Lecturer, University of Glasgow (Scotland)

 364. Emily Apter, Silver Professor of French Literature, Thought and Culture and Comparative Literature, New York University (USA)

 365. Laurie A. Brand, Professor Emerita of Political Science and International Relations & Middle East Studies, University of Southern California (USA)

 366. Adriana Zaharijević, Senior Research Fellow, Institute for Philosophy and Social Theory, University of Belgrade (Serbia)

 367. Zona Zarić, Institute for Philosophy and Social Theory, University of Belgrade (Serbia)

 368. Waldemar Kuligowski, Professor, Adam Mickiewicz University, Poznan (Poland)

 369. Timothy J. Reiss, Professor Emeritus, New York University (USA)

 370. Eugenia Siapera, Professor, University College Dublin (Ireland)

 371. Philippe Büttgen, Professor of Philosophy, Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne (France)

 372. Vesna Kuiken, Lecturer, Department of English, University at Albany-SUNY (USA)

 373. Baki Tezcan, Professor of History, University of California, Davis (USA)

 374. Eleni Charla, PhD Candidate, University of Glasgow (UK)

 375. Milan Vukašinović, Researcher, Linguistics and Philology, Uppsala University (Sweden)

 376. Nantina Vgontzas, Postdoctoral Researcher, New York University (USA)

 377. Angeliki Vgontzas, Instructor, Harvard Medical School (USA)

 378. Umit Kemal Yildiz, Lecturer in Education, The University of Manchester (UK)

 379. Thomas Wartenberg, Professor of Philosophy Emeritus, Mount Holyoke College (USA)

 380. John King, Associate Adjunct Professor, New York University (USA)

 381. Cihan Tekay Liu, PhD Candidate, City University of New York (USA)

 382. Munir Gur, PhD Candidate, Stanford University (USA)

 383. Olivia Snow, Research Fellow, University of California, Los Angeles (USA)

 384. Heather Sebo Adjunct Senior Lecturer, La Trobe University, Bundoora (Australia)

 385. Teresa Cremin, Professor of Education, The Open University (UK)

 386. Erin Sebo, Senior Lecturer, Flinders University (Australia)

 387. Lara Sheehi, Assistant Professor of Clinical Psychology, GWU (USA)

 388. Stephen Sheehi, Sultan Qaboos Chair of Middle East Studies, William & Mary (USA)

 389. Stefania Velardo, Senior Lecturer in Health Education, Flinders University (Australia)

 390. Summer Brenner, Poet and novelist, Berkeley, California (USA)

 391. Susanne Schech, Professor, Flinders University (Australia)

 392. Kathleen McAfee, Professor San Francisco State University (USA)

 393. Jeff Ferrell, Emeritus Professor of Sociology, Texas Christian University (USA)

 394. Taner Bilgiç, Professor, Boğaziçi University (Turkey)

 395. Aleksandar Pavlović, Senior Research Fellow, Institute for Philosophy and Social Theory, University of Belgrade (Serbia)

 396. Miguel A. Martínez, Professor of Housing and Urban Sociology, Uppsala University (Sweden)

 397. Javier Gil. Researcher in Urban Sociology, Uppsala University (Sweden)

 398. Florian Bieber, Professor of Southeast European History and Politics, Jean Monnet Chair, University of Graz (Austria)

 399. Artemis Christinaki, PhD Candidate, University of Manchester (UK)

 400. Catherine Kevin, Associate Professor, Flinders University, South Australia (Australia)

 401. Brian Rosa, Marie Curie Research Fellow, Pompeu Fabra University (Spain)

 402. Éric Fassin, Professor of Sociology, Université Paris 8 Vincennes – Saint-Denis, senior member Institut Universitaire de 4 (France)

 403. Gazela Pudar Draško, Senior Research Fellow, Institute for Philosophy and Social Theory, University of Belgrade (Serbia)

 404. Zinaïda Sluijs, PhD Candidate, Department of Human Geography, Uppsala University (Sweden)

 405. Elodie Marandet, Lecturer, University of Brighton (UK)

 406. Marios Hadianastasis, University of Birmingham (UK)

 407. Thembi Luckett, Research Fellow, Department of Geography, Newcastle University (UK)

 408. Spyros Themelis, Associate Professor, University of East Anglia (UK)

 409. Maria Wallstam, Phd Candidate, Institute for Urban Housing Research, Uppsala University (Sweden)

 410. Olivia Butler, PhD Candidate, Department of Human Geography, Uppsala University (Sweden)

 411. Amica Dall (RA), Lecturer, Bartlett School of Architecture, University College London, (UK)

 412. Ilhan Kellecioglu, Uppsala University (Sweden)

 413. Anna Lymperatou, Postdoctoral Researcher, Technical University of Denmark (Denmark)

 414. Wesley R. Dean, Associate Professor, University of Copenhagen (Denmark)

 415. Sheila Stolz, Associate Professor and Coordinator of the Postgraduate Program in Law and Social Justice, Federal University of Rio Grande (Brazil)

 416. Áine Mangaoang, Researcher, University of Oslo (Norway)

 417. Ceyda Sungur, PhD Candidate, Géographie-cités, Université Paris 1 Panthéon Sorbonne (France)

 418. Victoria Pagan, Senior Lecturer, Newcastle University (UK)

 419. Philippe Gauthier, Professeur Agrégé, Université de Montréal (Canada)

 420. Saumya Premchander, PhD Candidate, University of Bayreuth (Germany)

 421. Yaprak Hamarat, Postdoctoral Researcher, University of Liege (Belgium)

 422. Deirdre Caputo-Levine, Associate Professor, Department of Sociology, Social Work and Criminology, Idaho State University (USA)

 423. Sébastien Proulx, Associate Professor, Department of Design, Ohio State University (USA)

 424. Tomás Dorta, Professor, School of Design, University of Montreal (Canada)

 425. Robert D. Weide, Associate Professor, California State University, Los Angeles (USA)

 426. Dimitris Pavlopoulos, Associate Professor, Department of Sociology, Vrije Universiteit Amsterdam (The Netherlands)

 427. Jean-Sébastien Fallu, Associate professor, School of Psychoeducation, Université de Montréal (Canada)

 428. Nikos Kapitsinis, Assistant Professor, Department of Geosciences and Natural Resource Management, University of Copenhagen (Denmark)

 429. Sofia Kiriakidi, Postdoctoral Researcher, Department of Organic Chemistry, University of Vigo (Spain)

 430. Ioanna Blasko, PhD Candidate, Uppsala University (Sweden)

 431. Kleoniki Alexopoulou, Postdoctoral Researcher, Universidade Nova de Lisboa (Portugal)

 432. Marie Gautheron, Enseignante histoire de l’art ENS Lyon (France)

 433. Karina Gaibulina, PhD Candidate, St. Gallen University (Luxembourg)

 434. Stavros Mougiakakos, Postdoctoral Researcher in Physics, Observatoire de Paris (France)

 435. Jean-Christophe Abramovici, Professeur à la Faculté des Lettres de Sorbonne Université (France)

 436. Nicole Jacques-Lefèvre, Professeur, Université de Picardie Jules Vernes (France)

 437. Vania Stoyanova, Assist. Prof., Institute of Historical Studies, Bulgarian Academy of Sciences (Bulgaria)

 438. Toby Lee, Associate Professor, New York University (USA)

 439. Costas Bouyioukos, Maîtres de conférences, Université Paris Cité (France)

 440. Mariana Gkliati, Assistant Professor, International and European Law, Radboud University (The Netherlands)

 441. Constanza Monterrubio Solís, Independent researcher (México/Chile)

 442. Monica Stroe, Assistant Professor, Department of Sociology, National University of Political Studies and Public Administration, Bucharest (Romania)

 443. Karen Evans, Senior Lecturer, School of Law and social Justice, University of Liverpool, (UK)

 444. Guillaume Blum, professeur agrégé, Université Laval (Canada)

 445. Peter Hill, Vice Chancellor’s Research Fellow in History, Northumbria University, Newcastle upon Tyne (UK)

 446. Pantelis R. Vlachas, PhD, Research Assistant in Computational Science, ETH Zurich (Switzerland), Associate Researcher in Applied Mathematics, Harvard (USA)

 447. Ola Demkowicz, Lecturer in Psychology of Education, University of Manchester (UK)

 448. Olga Touloumi, Assistant Professor, Art History and Visual Culture Program, Bard College (USA)

 449. Nikela Papadopoulou, Post-Doctoral Researcher, Chalmers University of Technology (Sweden)

 450. Daniel Jiménez-Franco, Lecturer, University of Zaragoza (Spain) and co-coordinator of the European Group for the Study of Deviance and Social Control

 451. Christina Moutsiana, Senior Lecturer, School of Social Sciences, University of Westminster (UK)

 452. Witold Klaus, Professor, Institute of Law Studies, Polish Academy of Sciences (Poland)

 453. David Gordon, Professor of Social Justice, University of Bristol (UK)

 454. Efstathios Reppas Chrysovitsinos, Postdoctoral Researcher, Chalmers University of Technology (Sweden)

 455. Brunilda Pali, Senior Researcher, Faculty of Social Sciences, KU Leuven (Belgium)

 456. Maeve McMahon, retired Professor of Law and Legal Studies, Carleton University, Ottawa (Canada)

 457. Velia Cardin, Associate Professor, Experimental Psychology, UCL (UK)

 458. Penny Travlou, Senior Lecturer, University of Edinburgh (UK) & Co-Director of Feminist Autonomous Centre for Research (GR)

 459. Sharon Hartles, Researcher, University of Strathclyde (UK)

 460. Eric Gourgoulhon, Senior Researcher, CNRS, Observatoire de Paris (France)

 461. Mavis Hooi, PhD Candidate in Ethnicity and Migration, Linköping University (Sweden)

 462. Avgi Saketopoulou, Adjunct Faculty, New York University (USA)

 463. Philip Turetzky, Independent Scholar, Colorado State University – retired (USA)

 464. David Roberts, Lecturer in Architecture, Bartlett School of Architecture, UCL (UK)

 465. Saqer A. Almarri, Research Fellow, New York University Abu Dhabi (UAE)

 466. Sid D. Sudiacal, PhD, Independent Scholar (Canada)

 467. Katinka Quintelier, Assistant Professor of Strategy & Ethics, Vrije Universiteit Amsterdam, (The Netherlands)

 468. Giulia Zampini, Senior Lecturer in Criminology, University of Greenwich, London, (UK)

 469. Juan M. Amaya-Castro, Associate Professor, School of Law, Universidad de los Andes (Colombia)

 470. Dafni Riga, PhD Candidate, Politecnico di Milano (Italy)

 471. Marinos Koutsomichalis, Lecturer, Cyprus University of Technology (Cyprus)

 472. Yiannis Christidis, Assistant Professor, Cyprus University of Technology (Cyprus)

 473. Yannis Siglidis, PhD Candidate, École des ponts ParisTech (France)

 474. Georgia Alexandri, Postdoctoral Researcher, Leibniz IRS, Erkner (Germany)

 475. Dimitris Pettas, Postdoctoral Researcher, Technical University of Berlin (Germany)

 476. Konstantinos Gryllias, Associate Professor, Department of Mechanical Engineering, KU Leuven (Belgium)

 477. Shazeda Ahmed, Postdoctoral Researcher, Princeton University (USA)

 478. Vasilis Kostakis, Professor, TalTech (Estonia) & Faculty Associate, Harvard (USA)

 479. Jay Ginn, Surrey University (UK)

 480. Sofia Bempeza, Lecturer, Leuphana University (Germany)

 481. Sotiris Konstantinou-Rizos, Associate Professor, P.G. Demidov Yaroslavl State University (Russia)

 482. Oriana Quaglietta, PhD Candidate, Lund University (Sweden)

 483. Pavlos Xenitidis, Senior Lecturer, Liverpool Hope University, Liverpool (UK)

 484. Alexis Wick, Associate Professor, History, Koç University ( Turkey)

 485. Maria Pentaraki, Lecturer in Social Work, Queen’s University Belfast (N. Ireland)

 486. Eugene Nulman, Senior Lecturer, Birmingham City University (UK)

 487. Eugene Michail, Senior Lecturer, University of Brighton (UK)

 488. José A. Brandariz, Professor, University of A Coruna (Spain)

 489. Daniel McCarthy, Professor, University of Surrey (UK)

 490. Mariusz Filip, Assistant Professor, Institute of Anthropology and Ethnology, Adam Mickiewicz University in Poznań (Poland)

 491. Rachel Seoighe, Senior Lecturer in criminology, University of Kent (UK)

 492. Deniz Yonucu, Lecturer, Newcastle University (UK)

 493. Mick Wallis, Professor Emeritus of Performance & Culture, University of Leeds (UK)

 494. Mariya Ivancheva, Senior Lecturer, School of Education, University of Strathclyde (UK)

 495. Maria Kaspersson, Senior Lecturer in Criminology, School of Law and Criminology, University of Greenwich (UK)

 496. Aidan O’Sullivan, Lecturer in Criminology, Birmingham City University (UK)

 497. Bruce Davenport, Lecturer & Senior Research Associate, Newcastle University (UK)

 498. Niki Vazou, Research Assistant Professor, IMDEA Software Institute (Spain)

 499. Victoria Pagan, Senior Lecturer, Newcastle University (UK)

 500. Vincenzo Ruggiero, Professor, Middlesex University (UK)

 501. Boris Slijper, Lecturer and Programme Coordinator Political Science, Vrije Universiteit Amsterdam (The Netherlands)

 502. Daniel Sorando, Assistant Professor, University of Zaragoza (Spain)

 503. Maria Chatzieleftheriou, Postdoctoral Researcher, Ecole Polytechnique Paris (France)

 504. Robert Dickinson, Doctoral Candidate, University of Sussex (UK)

 505. Scott Soo, Associate Professor, University of Southampton (UK)

 506. Leticia Sabsay, Associate Professor, LSE – London School of Economics (UK)

 507. Joanna Gilmore, Senior Lecturer, York Law School, University of York (UK)

 508. Amalia Arvaniti, Professor, Radboud University (The Netherlands)

 509. Úna Barr, Lecturer, Liverpool John Moores University (UK)

 510. Pamela Kea, Reader in Anthropology, University of Sussex

 511. Stefania Chounta, PhD candidate, Université Paris-Saclay (France)

 512. David Johnson, Professor of Literature, The Open University (UK)

 513. Bob Brecher, Emeritus Professor, University of Brighton (UK)

 514. Kevin Biderman, Senior Lecturer, University of Brighton (UK)

 515. Benno Teschke, Professor of International Relations, University of Sussex (UK)

 516. Jason Davies, Assistant Professor (Teaching), UCL (UK)

 517. Bettina Friedrich, Research Associate, University College London (UK)

 518. Sean Wallis, Principal Research Fellow (and UCL UCU branch president), University College London (UK)

 519. Kevin Reynolds, Lecturer, University of Brighton (UK)

 520. Christian Hogsberg, Senior Lecturer, University of Brighton (UK)

 521. Sheila Cullen, Analyst Programmer, University of Brighton (UK)

 522. Michael Lavalette, Professor of Social Work, Liverpool Hope University

 523. Stylianos Passalidis, PhD, Sorbonne Université (France)

 524. Fabienne Emmerich, Lecturer, Keele University (UK)

 525. N.Vittal, University College London (UK)

 526. Graham Dawson, Professor of Historical Cultural Studies, University of Brighton, UK

 527. Ann Pellegrini, Professor, New York University (USA)

 528. Lucy Robinson, Professor of Collaborative History, Lead Editor Contemporary British History, University of Sussex (UK)

 529. Matthew Worley, Professor of Modern History, University of Reading (UK)

 530. Ben Burbridge, Professor, University of Sussex (UK)

 531. Liz James, Professor of Art History, University of Sussex (UK)

 532. Flora Dennis, Senior Lecturer in Art History, University of Sussex (UK)

 533. Avi Boukli, Senior Lecturer, The Open University (UK)

 534. Rich Moth, Senior Lecturer, Liverpool Hope University (UK)

 535. Nicola Clewer, Senior Lecturer, University of Brighton (UK)

 536. Stefan Kipfer, Associate Professor, York University (Canada)

 537. Josh Cameron, Reader in Occupational Therapy, University of Brighton (UK)

 538. George Aumoithe, Assistant Professor of Global Health, Stony Brook University (USA)

 539. Karen Ravn Vestergaard, PhD Candidate, Malmö University (Sweden)

 540. Julie Vullnetari, Associate Professor, University of Southampton (UK)

 541. Esteban Campos, Professor of Latin American History, Universidad de Buenos Aires (Argentina)

 542. Heidi Armbruster, Associate Professor, University of Southampton (UK)

 543. Tom Western, Lecturer, UCL Department of Geography, University College London (UK)

 544. Jane Lavery, Lecturer, University of Southampton (UK)

 545. Katy Heady, Senior Teaching Fellow, University of Southampton (UK)

 546. Bianca Luna, PhD Candidate, University of Southampton (UK)

 547. Gerasimos Giachos, PhD Candidate, Université Libre de Bruxelles (Belgium)

 548. Bindi Shah, Associate Professor in Sociology, University of Southampton (UK)

 549. Mervyn Frost, Professor of International Relations, Dept War Studies, King’s College, London (UK)

 550. Evgenios Kakariadis, Senior Lecturer, Newcastle University (UK)

 551. René Koglbauer, Professor of Professional Learning and Leadership, Newcastle University (UK)

 552. Dimitris Anastasiou, Associate Professor, Southern Illinois University (USA)

 553. Aadita Chaudhury, Research Assistant, Department of Media, Communication and Cultural Studies, Goldsmiths, University of London (UK)

 554. Caitlin Halfacre, Research Assistant, Newcastle University (UK)

 555. Ali Ali, Lecturer & Research Fellow in Human Geography, University of Sussex (UK)

 556. Evangelos Ntontis, Lecturer of Social Psychology, Open University (UK)

 557. Kanishka Goonewardena, Professor of Geography and Planning, University of Toronto (Canada)

 558. Konstantina Ntrelia,, PhD Candidate, KU Leuven (Belgium)

 559. Georgina Ramsay, Assistant Professor, University of Delaware (USA)

 560. Karen Emmerich, Associate Professor, Princeton University (USA)

 561. Ruth McAreavey, Professor of Sociology, Newcastle University (UK)

 562. Greg Feldman, Associate Professor, University of Windsor (Canada)

 563. Thomas Popkewitz, Professor, University of Wisconsin-Madison (USA)

 564. Marjan Ivković, Senior Research Fellow, Institute for Philosophy and Social Theory, University of Belgrade (Serbia)

 565. Cristina Temenos, Senior Lecturer (Associate Professor), University of Manchester (UK)

 566. Miriam Godoy Penteado, Universidade Estadual Paulista – Unesp, Rio Claro-SP (Brazil)

 567. Ole Skovsmose, Professor, Aalborg University (Denmark)

 568. Gilbert Achcar, Professor, SOAS, University of London (UK)

 569. Stella Gryllia , Postdoctoral Researcher, Radboud University (The Netherlands)

 570. Lisa Darragh, senior lecturer, The University of Auckland (New Zealand)

 571. Kristiina Brunila, University of Helsinki (Finland)

 572. Nadia Naser-Najjab, Lecturer, University of Exeter (UK)

 573. Kent F. Schull, Associate Professor, Binghamton University, SUNY (USA)

 574. Nicola Pratt, Professor, University of Warwick (UK)

 575. Alexandros Daniilidis, Assistant Professor, TU Delft (the Netherlands)

 576. Rob Shields, Professor and HMTory Chair, University of Alberta, Canada

 577. Jim Endersby, Professor of the History of Science, University of Sussex (UK)

 578. Laura Pottinger, Research Fellow, University of Manchester (UK)

 579. John Holmwood, Professor Emeritus, University of Nottingham (UK)

 580. Ruggero Amaduzzi, PhD Candidate, Université Libre de Bruxelles (Belgium)

 581. Dimitris Pinotsis, Associate Professor, City–University of London (UK)

 582. Fabio Bracci, PhD, Researcher, IRIS Institute (Italy)

 583. Alex Callinicos, Emeritus Professor of European Studies, King’s College London (UK)

 584. Kalliopi Ioumpa, PhD Candidate, Netherlands Institute for Neuroscience, Royal Netherlands Academy of Arts and Sciences (The Netherlands)

 585. Julia Kazana-McCarthy, PhD, Independent Scholar, Surrey (UK)

 586. Kyriakos Fytakis, PhDCandidate, Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne (France)

 587. Aysu Ozden, PhD Candidate, Université Libre de Bruxelles (Belgium)

 588. Arthur Péquin, PhD Candidate, Université Libre de Bruxelles (Belgium)

 589. Tom Bamford-Blake, Lecturer, American Studies, University of Sussex (UK)

 590. Samraat Pawar, Reader (Associate Professor), Department of Life Sciences, Imperial College London (UK)

 591. Dimitrios – Georgios Kontopoulos, EMBO Postdoctoral Fellow, LOEWE Centre for Translational Biodiversity Genomics & Senckenberg Research Institute Frankfurt (Germany)

 592. Lucila Newell, Global Studies, University of Sussex (UK)

 593. Hsi-Cheng Ho, Postdoctoral Researcher, Eawag: Swiss Federal Institute of Aquatic Science and Technology (Switzerland)

 594. Bernardo Garcia-Carreras, Postdoctoral Associate, Department of Biology and Emerging Pathogens Institute, University of Florida (USA)

 595. Richard Wild, Principal lecturer in Criminology, University of Greenwich (UK)

 596. Sólveig Ásta Sigurðardóttir, Ph.D. Candidate, Rice University, Houston (USA)

 597. Aude Campmas, Lecturer, University of Southampton (UK)

 598. Ram Manohar Yadav, Associate Professor Dept of Physics VSSD College affiliated to CSJM University Kanpur India and Former Fulbright-Nehru Visiting Faculty MSNE Rice University Houston (USA)

 599. Christian Henderson, Assistant Professor, Leiden University (The Netherlands)

 600. Soterios Theocharides, Associate Professor of Philosophy, Frederick University Cyprus (Cyprus)

 601. Lucia Pradella, Senior Lecturer in International Political Economy, King’s College London (UK)

 602. Anieza Maltsi, PhD Candidate, Humboldt University Berlin (Germany)

 603. Darrow Schecter, Professor of Critical Theory & Modern European History, University of Sussex (UK)

 604. Angelina Rojas, Professor of Cuban History, Universidad de La Habana (Cuba)

 605. Giuseppe Schembri Bonaci, Associate Professor, Modern and Contemporary Art, University of Malta (Malta)

 606. Luz Valoyes-Chávez, Associate Professor, Universidad Católica de Temuco, (Chile)

 607. Marie-Domitille Porcheron, MCF, Histoire de l’art,Université de Picardie Jules Verne, Amiens (France)

 608. Robin Dunford, Principal Lecturer in Humanities and Social Science, University of Brighton (UK)

 609. Sofia Paraskevopoulou, Researcher, Robert Koch Institute, Berlin (Germany)

 610. Conrad Thake, Associate Professor, Department of Art and Art History, University of Malta (Malta)

 611. Christos Drouzas, PhD Candidate, Audio Communications Group, Technical University of Berlin (Germany)

 612. Paraskevi Io Ioannidi, Postdoctoral Researcher, Department of Geological and Atmospheric Science, Iowa State University, Ames, Iowa (USA)

 613. Arnold Cassola, Professor, Faculty of Arts, University of Malta (Malta)

 614. Petros Charalampoudis, Consultant Breast Surgeon and Honorary Associate Professor, University College London (UK)

 615. Pepijn Brandon, Professor of Global Economic and Social History, Vrije Universiteit, Amsterdam (The Netherlands)

 616. Mark Howard, Ph.D. Candidate the University of California Santa Cruz (USA)

 617. Brandon LaBelle, Professor, Faculty of Fine Arts, Music and Design, University of Bergen (Norway)

 618. Maria Alexopoulou, Principal Investigator/Postdoctoral Researcher, Center for Research on Antisemitism, Technische Universität Berlin (Germany)

 619. Costas Douzinas, Professor of Law, Birkbeck, University of London (UK)

 620. Dimitria Groutsis, Associate Professor, University of Sydney Business School, University of Sydney (Australia)

 621. Konstantinos Nikolopoulos, Professor of Physics, University of Birmingham (UK)

 622. Anastasia Christou, Associate Professor and UCU Branch Chair Middlesex University London (UK)

 623. Laura Horn, Associate Professor, Department of Social Science and Business, Roskilde University (Denmark)

 624. Tasos Kitsos, Assistant Professor, Aston University (UK)

 625. Sara Bernard, Lecturer, University of Glasgow (UK)

 626. Adriana Garriga-López, Associate Professor of Anthropology, Kalamazoo College (USA)

 627. Farid Hafez, Visiting Professor of International Studies, Williams College (USA and Austria)

 628. Ksenija Napan, Associate Professor, Massey University (New Zealand)

 629. Diana Vela Almeida, Researcher, Norwegian University of Science and Technology (Norway)

 630. Petra Svensson Källberg, Senior Lecturer in Mathematics Education, Malmö University (Sweden)

 631. Lindiwe Dovey, Professor of Film and Screen Studies, SOAS University of London (UK)

 632. Efpraxia Zamani, Senior Lecturer of Information Systems, The University of Sheffield (UK)

 633. Artemis Fyssa, PhD Candidate, Department of Sociology, University of Basel, (Switzerland)

 634. Rosalind Edwards, Professor of Sociology, University of Southampton (UK)

 635. Signe Askersjö, PhD Candidate, School of Global Studies, Gothenburg University (Sweden)

 636. Detelina Tocheva, Tenured Researcher, Anthropologist, Centre National de la Recherche Scientifique (France)

 637. Marc Brightman, Professor of Anthropology, University of Bologna (Italy)

 638. Nelson Carroza Athens, Associate Professor, University of Playa Ancha (Chile)

 639. Mladen Knežević, Professor in Social Work, Zagreb (Croatia)

 640. Robin Celikates, Professor of Social Philosophy, Free University Berlin (Germany)

 641. Xaroula Kerasidou, Postdoctoral Researcher, University of Dundee (UK)

 642. Mark Evernden, Senior Lecturer of Engineering, Bath University (UK)

 643. Gail Forey, Senior Lecturer in Applied Linguistics, University of Bath (UK)

 644. Shona McIntosh, Lecturer in International Education, University of Bath (UK)

 645. Reima Ana Maglajlić, Senior Lecturer in Social Work, University of Sussex (UK)

 646. Julia Suárez-Krabbe, Associate Professor in Cultural Encounters, Roskilde University (Denmark)

 647. Camelia Badea, researcher Lucian Blaga University of Sibiu (Romania)

 648. Deana Heath, Professor of Indian and Colonial History, University of Liverpool (UK)

 649. Eliane Bastos, PhD Researcher, University of Bath (UK)

 650. Luan Carpes Barros Cassal, PhD candidate, University of Manchester (UK)

 651. Natalie York, PhD Candidate, University of Manchester (UK)

 652. Nikolaos Gkogkas, Senior Lecturer in Philosophy, University of Liverpool (UK)

 653. Suzanne Newcombe, Senior Lecturer in Religious Studies, The Open University (UK)

 654. Tore Holst, External Lecturer, University of Copenhagen (Denmark)

 655. Michelle Graffagnino, Lecturer in Secondary Geography Education, University of Bristol (UK)

 656. James Dickins, Professor of Arabic, University of Leeds (UK)

 657. Maggie O’Neill, Phd student, University of Gothenburg (Sweden)

 658. Joy Meyer, PhD researcher, North-West University (South Africa)

 659. Jona Barabas, PhD Candidate, Department of Sociology, University of Hong Kong (Hong Kong)

 660. Alex Lopez, Junior Lecturer, Department of Sociology, University of Amsterdam (The Netherlands)

 661. Will Hanley, Associate Professor of History, Florida State University (USA)

 662. Theodoros Papadopoulos, Director, Centre for Analysis of Social Policy, University of Bath (UK)

 663. Antonios Roumpakis, Department of Social Policy and Social Work, University of York (UK)

 664. Anna Votsi, University of Edinburgh and UCU Edinburgh Branch (UK)

 665. Mehmet Barış Kuymulu, Assistant Professor, Middle East Technical University (Turkey)

 666. Dena Arya, Doctoral Researcher, Nottingham Trent University (UK)

 667. Mary Pigliacelli, Director of the Writing Center, Long Island University, New York (USA)

 668. Shannon Martin, PhD Candidate, The Open University (UK)

 669. Panos Theodoropoulos, Associate in Sociology, University of Glasgow (UK)

 670. Ioana Pisaltu, PhD Candidate in Social Sciences, Padua University (Italy)

 671. Kailey Rocker, Visiting Assistant Professor, Lawrence University (USA)

 672. T. Gül Köksal, Associate Professor of Architecture, Visiting Scholar, AE&CC ENSAG (France)

 673. Elliot Dolan-Evans, Assistant Lecturer, School of Medicine, Monash University (Australia)

 674. Giustina Selvelli, Postdoctoral Researcher, Ca’ Foscari University of Venice (Italy)

 675. Jessica Sullivan, PhD Candidate, University College London (UK)

 676. Janroj Yilmaz Keles, Senior Research Fellowship, Middlesex University, London, UK

 677. Kalie Kerpaci, Lecturer in Psychology, Aleksander Moisiu University of Durres (Albania)

 678. M. Kerem Coban, Assistant Professor, Kadir Has University (Turkey)

 679. Asli Telli, Associate Professor, Wits University (South African)

 680. Mareike Beck, Leverhulme Early Career Fellow, King’s College London (UK)

 681. Dimitris Soudias, Marilena Laskaridis Visiting Research Fellow, University of Amsterdam (The Netherlands)

 682. Jay Winter, Professor of History Emeritus, Yale University (USA)

 683. Hartmut Haberland, Emeritus Professor of German language and Sociolinguistics of Globalisation, Roskilde University (Denmark)

 684. Emre Demir, Assistant Professor, TED University (Turkey)

 685. Anastasia Stouraiti, Senior Lecturer, Goldsmiths, University of London (UK)

 686. Irena Šentevska, Independent Researcher, Belgrade (Serbia)

 687. Angela Daly, Professor, University of Dundee (UK)

 688. Ľubica Kobová, Assistant Professor, Faculty of Humanities, Charles University, Prague (Czech Republic)

 689. Derya Keskin, Research Fellow, Paris Nanterre University (France)

 690. Ruben Gonzalez-Vicente, Associate Professor in Political Economy, University of Birmingham (UK)

 691. Wayles Browne, Professor Emeritus of Linguistics, Cornell University, Ithaca, New York (USA)

 692. Hakan Altun, Visiting Scholar, Goethe University (Germany)

 693. Nilay Ozok-Gundogan, Assistant Professor, Florida State University (USA)

 694. Frauke Seebass, PhD Candidate, Andrássy University Budapest (Hungary

 695. Theodoros Karyotis, PhD Candidate, Ghent University (Belgium)

 696. Michelle Tusan, Professor of History, University of Nevada Las Vegas (UK)

 697. Nikolaus Hammer, Associate Professor, University of Leicester (UK)

 698. Rahel Kunz, Senior Lecturer, Université de Lausanne (Switzerland)

 699. Kaan Agartan, Associate Professor of Sociology, Framingham State University (USA)

 700. Josie Taylor, Palgrave Macmillan, Springer Nature (UK);

 701. Andreas Bieler, Professor of Political Economy, University of Nottingham (UK)

 702. Kathy Sanford, Professor of Curriculum, University of Victoria (Canada)

 703. Azat Zana Gündoğan, Teaching Faculty I, Florida State University (USA)

 704. Bradley Ward, Teaching Associate, University of Birmingham (UK)

 705. Brian Cepparulo, PhD Candidate, Greenwich (UK)

 706. Nicole Immig, Professor of History, Justus-Liebig-University of Giessen (Germany)

 707. Thomas Sablowski, Political Scientist, Berlin (Germany)

 708. Athanasia Arnokourou, Lecturer, School of Economics, University of Edinburgh (UK)

 709. Darin Stephanov, Kone Foundation Fellow, Helsinki (Finland)

 710. Martha Emilie Ehrich, Postdoctoral Researcher, Film University Babelsberg Konrad Wolf (Germany)

 711. Angela Wigger, Associate Professor Global Political Economy, Radboud University (The Netherlands)

 712. Katy Budge, PhD Researcher, University of Sussex (UK)

 713. Marco Guglielmo, PhD Candidate, University of Birmingham (UK)

 714. Alexandre Christoyannopoulos, Reader in Politics and International Relations, Loughborough University (UK)

 715. Mandy Geise, Postdoctoral Research Fellow, Amsterdam Institute for Global Health and Development (The Netherlands)

 716. Eugénia Pires, Researcher, CoLabor (Portugal)

 717. Rainer Liedtke, Professor of European History, University of Regensburg (Germany)

 718. Giulia Piccolino, Senior Lecturer in Politics and International Relations, Loughborough University (UK)

 719. Thoralf Klein, Reader in Modern History, Loughborough University (UK)

 720. Mehmet Ugur, Professor of Economics and Institutions, University of Greenwich (UK)

 721. Rory J. Conces, Associate Professor, University of Nebraska at Omaha, Omaha, Nebraska (USA)

 722. Rene Foidl, Student, University of Vienna (Austria)

 723. Murat Öztürk, Assos. Professor of Economics, Kırklareli University (Turkey)

 724. Eva Fringi, Research Associate, University of Glasgow (UK)

 725. Dilan Köse, PhD Political Science, University of Bremen (Germany)

 726. Matías Volonterio, Research Assistant, University of Aberdeen (UK)

 727. Aydın Arı, İzmir Dayanışma Akademisi, Τurkey

 728. Tarez Graban, Associate Professor of English, Florida State University (USA)

 729. Jan Nespor, Professor of Educational Policy, Ohio State University (USA)

 730. Abass Bolaji Isiaka, PhD in Education, University of East Anglia, (UK)

 731. Grant Buttars, University of Edinburgh, UCU Edinburgh Branch President (UK)

 732. Paul Maddrell, Lecturer in International History and International Relations, Loughborough University (UK)

 733. Nanna Kirstine Leets Hansen, Ph.D Fellow, Roskilde University (Denmark)

 734. Kalia Kaparounaki, Lecturer in social work, University of Dundee (UK)

 735. Marios Kalomenopoulos, PhD Candidate, University of Edinburgh (UK)

 736. Sophia Woodman, Senior lecturer, School of Social and Political Science, University of Edinburgh (Scotland, UK)

 737. Ilona Steiler, Postdoctoral Researcher, Tampere University (Finland)

 738. Dylan Rodríguez, Past President, American Studies Association (2020-2021), Professor, University of California at Riverside (USA)

 739. Bart Ahluwalia, Research Support Officer, University of Sydney (Australia)

 740. Jenna Mizzi, Research Assistant, University of South Australia (Australia).

Πηγή: Koutipandoras.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter