Διεθνής διάκριση για την προστασία του κλίματος και τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων

Διεθνής διάκριση για την προστασία του κλίματος και τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων

Για ακόμα μια χρονιά, ο καταξιωμένος οργανισμός αξιολόγησης CDP επιβεβαίωσε τη θέση της Bayer ως μία από τις κορυφαίες διεθνείς εταιρείες στις πρακτικές που αφορούν την προστασία του κλίματος και τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων. 

Στο πλαίσιο της συγκριτικής μελέτης, που εκπόνησε ο CPD, μελετήθηκαν οι στρατηγικές και τα μέτρα που εφαρμόζουν, περισσότερες από 1000 εισηγμένες επιχειρήσεις από όλον τον κόσμο, για την αποτελεσματική χρήση και για την προστασία του πιο πολύτιμου φυσικού πόρου, το νερό.

Η Bayer έλαβε την κορυφαία διεθνή διάκριση για την προστασία του κλίματος και τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Αυτή η διάκριση επιβεβαιώνει και την υψηλή κατάταξη που έλαβε η εταιρεία στις εν λόγω κατηγορίες τα προηγούμενα χρόνια. Ο οργανισμός CDP συγκεντρώνει και αξιολογεί δημοσίως προσβάσιμα στοιχεία από εταιρείες ανά τον κόσμο που σχετίζονται με το κλίμα και τους υδάτινους πόρους.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που για ακόμα μια χρονιά το έργο μας αναγνωρίζεται από τον CDP» δήλωσε ο Δρ Hartmut Klusik, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer AG και υπεύθυνος για το Ανθρώπινο Δυναμικό, την Τεχνολογία και την Αειφορία, ενώ προσέθεσε «Στην Bayer το κλίμα και οι υδάτινοι πόροι είναι οι δύο βασικοί πυλώνες της της στρατηγικής μας για βιώσιμη ανάπτυξη». Στόχος μας είναι να έχουμε θετική συμβολή στην προστασία του κλίματος και στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, όπου συμπεριλαμβάνεται και η λειψυδρία. Προς αυτή την κατεύθυνση, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αποτελεσματική χρήση και στην προστασία των υδάτινων πόρων στην παραγωγική διαδικασία της εταιρίας μας, ενώ την ίδια στιγμή προωθούμε την προστασία των υδάτινων πόρων σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, όπως για παράδειγμα μέσω των καινοτόμων λύσεων που προσφέρουμε στον τομέα της γεωργίας».

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός CDP αναφέρει ότι για να καταλήξει στην κατάταξη του 2017 για το κλίμα και τους υδάτινους πόρους, προχώρησε με την αξιολόγηση των στοιχείων των εταιρειών για λογαριασμό 827 θεσμικών επενδυτών που αντιπροσωπεύουν σημαντικά κεφάλαια που ξεπερνούν τα 100 τρισ. δολάρια. Σύμφωνα με τον CDP, οι επενδυτές αξιοποιούν αυτές τις πληροφορίες, προκειμένου να αποφασίσουν πιο ολοκληρωμένα σχετικά με μελλοντικές επενδύσεις..

ΤΕΛΟΣ

Bayer: Επιστήμη για μία Καλύτερη Ζωή

Η Bayer είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο των Βιοεπιστημών και συγκεκριμένα στους τομείς της Υγείας και της Γεωργίας. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Bayer σχεδιάζονται με γνώμονα το όφελος των ανθρώπων και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος στοχεύει στη δημιουργία αξίας μέσω της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της υψηλής απόδοσης. Η Bayer είναι προσηλωμένη στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και δρα ως ένας κοινωνικά και ηθικά υπεύθυνος εταιρικός πολίτης. Κατά το οικονομικό έτος 2016, ο Όμιλος απασχολούσε περίπου 115.200 άτομα και είχε πωλήσεις της τάξεως των 46,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι επενδύσεις ανήλθαν σε € 2,6 δις ενώ οι δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη σε € 4,7 δις. Στα αποτελέσματα αυτά συμπεριλαμβάνονται τα οικονομικά στοιχεία του Τομέα Πολυμερών, ο οποίος εισήλθε στο χρηματιστήριο στις 6 Οκτωβρίου 2015, ως ανεξάρτητη εταιρεία με την επωνυμία Covestro. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter