Διεθνής διάκριση για τον Τομέα Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών της Eurobank

Η Focus Economics ανακήρυξε την ομάδα Eurobank Research ως την τρίτη (3η) καλύτερη (ακριβέστερη) διεθνώς, και πρώτη (1η) μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, για τις προβλέψεις αναφορικά με την εξέλιξη της πορείας του ΑΕΠ στην Ελλάδα το 2019, με βάση τις εκτιμήσεις του δρα Τάσου Αναστασάτου, επικεφαλής οικονομολόγου του Ομίλου Eurobank που προΐσταται του Τομέα Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών της Eurobank.

Αντίστοιχα, ο Τομέας Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών της Eurobank διακρίθηκε και για τις προβλέψεις οικονομικών στοιχείων για χώρες όπου ο Όμιλος έχει παρουσία και δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, απέσπασε την πρώτη (1η) θέση διεθνώς, για το σύνολο των προβλέψεων για την κυπριακή οικονομία το 2019, την οποία παρακολουθεί ο αναλυτής του Τομέα κ. Ιωάννης Γκιώνης, με σημαντικές διακρίσεις και σε επιμέρους δείκτες (1η στις προβλέψεις για το εξωτερικό ισοζύγιο, 2η στις προβλέψεις για το ΑΕΠ, τον πληθωρισμό και το δημοσιονομικό ισοζύγιο). Επίσης, απέσπασε τη δεύτερη (2η) θέση στις προβλέψεις για το εξωτερικό ισοζύγιο στη Σερβία, την οικονομία της οποίας παρακολουθεί η αναλύτρια του Τομέα κα Μαρία Κασόλα.

Για τον προσδιορισμό των κορυφαίων οικονομικών προβλέψεων, η Focus Economics αξιολόγησε (Βαρκελώνη, 13 Μαΐου 2020) την ακρίβεια των προβλέψεων που υπέβαλαν περισσότερα από 350 ιδρύματα. Οι προβλέψεις που αξιολογήθηκαν αφορούσαν στους κύριους μακροοικονομικούς δείκτες σε 89 χώρες και 22 τιμές εμπορευμάτων το 2019. Μεταξύ των διακριθέντων συγκαταλέγονται οι πιο γνωστές διεθνείς τράπεζες και εταιρείες οικονομικής έρευνας στον κόσμο, γεγονός που καθιστά τις διακρίσεις του Eurobank Research ιδιαίτερα τιμητικές, αποτελούν δε το επιστέγασμα των διαχρονικά σταθερών επιδόσεων του Τομέα και υποστηρίζουν την επιδίωξη της Eurobank να λειτουργεί ως οργανισμός πρώτης αναφοράς για τα ζητήματα της οικονομικής ανάλυσης.

Η Focus Economics είναι ο κορυφαίος πάροχος οικονομικών αναλύσεων και προβλέψεων για 130 χώρες στην Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική, καθώς και προβλέψεων τιμών για 34 βασικά προϊόντα. Υποστηρίζεται από ένα εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυο αναλυτών και κάθε μήνα ερευνά τις προβλέψεις εκατοντάδων προσεκτικά επιλεγμένων οικονομικών εμπειρογνωμόνων από κορυφαίες τράπεζες, ερευνητικά ινστιτούτα και συμβουλευτικές εταιρείες για τους κύριους οικονομικούς δείκτες.

Οι προβλέψεις επιβεβαιώνονται και αναλύονται από την ομάδα οικονομολόγων της Focus Economics, συμπληρώνονται με σύντομα σχόλια για τις τελευταίες οικονομικές τάσεις και δημοσιεύονται στις εκδόσεις της για μεγάλες οικονομίες, τη ζώνη του ευρώ, τις σκανδιναβικές χώρες, Ανατολική και Νότια Ασία, Νοτιοανατολική, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, τις χώρες της ΚΑΚ, Λατινική Αμερική, Κεντρική Αμερική, Μέση Ανατολή, Βόρεια και υποσαχάρια Αφρική.
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.