Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Το παιδικό πρόγραμμα

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Το παιδικό πρόγραμμα

Την Πέμπτη, ξεκινά η πολυαναμενόμενη Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης και οι μικροί αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, αλλά και να συναντήσουν από κοντά κάποιους από τους αγαπημένους – Έλληνες και ξένους – συγγραφείς!

Η Παιδική, Εφηβική και Εκπαιδευτική Γωνιά διοργανώνει κάθε χρόνο ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει αφηγηματικές, διαδραστικές και ευρηματικές παρουσιάσεις βιβλίων που ενθουσιάζουν τα παιδιά, αλλά και συζητήσεις που αφορούν την κοινωνική και την σχολική ζωή παιδιών, δασκάλων και γονιών. Μια από τις βασικές προτεραιότητες της ΔΕΒΘ είναι η καλλιέργεια της αγάπης για τα βιβλία και τη μάθηση, στα παιδιά και στους εφήβους, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η επαφή με εκπαιδευτικούς και δασκάλους.

Mαρία Παπαγιάννη: «Να είσαι έξω στη ζωή, να μην απομονώνεσαι» [Συνέντευξη]

Η Παιδική Γωνιά σε αριθμούς

Το φετινό πρόγραμμα της αγαπημένης γωνιάς παιδιών, εφήβων και εκπαιδευτικών περιλαμβάνει πάνω από 100 εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, βιωματικά εργαστήρια, ομιλίες και συζητήσεις γύρω από τα θέματα που απασχολούν γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς. Στις εκδηλώσεις αυτές συμμετέχουν 156 συγγραφείς, εικονογράφοι, ομιλητές, καλλιτέχνες, εμψυχωτές και παιδαγωγοί. Το βασικό μέρος του προγράμματος καταρτίστηκε με την πολύτιμη συνεργασία 33 εκδοτών παιδικού και εφηβικού βιβλίου που συμμετέχουν με εκδηλώσεις.

Σημαντική είναι επίσης η παρουσία 18 διαφορετικών φορέων (Ιδρύματα, Ινστιτούτα, Μουσεία, Πανεπιστήμια, Πρεσβείες κ.α.), που στηρίζουν τις δράσεις της Παιδικής Γωνιάς και συμμετέχουν με εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο του κεντρικού αφιερώματος της 14ης ΔΕΒΘ στον Ευρωπαϊκό Νότο, 47 ταλαντούχοι εικονογράφοι συμμετέχουν με τα έργα τους στην έκθεση «Ήλιοι», ενώ, όπως κάθε χρόνο, σχολεία και μαθητές θα δώσουν ένα δυναμικό παρών: 22 σχολεία θα επισκεφθούν την Παιδική Γωνιά και θα πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις και 36 σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια) θα επισκεφθούν την Έκθεση οργανωμένα με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους, για να παρακολουθήσουν τα δρώμενα.

Ξένοι Συγγραφείς στην Παιδική Γωνιά της ΔΕΒΘ

Με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Γκαίτε και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου, αλλά και των Ελλήνων εκδοτών τους, σημαντικοί συγγραφείς και εικονογράφοι θα επισκεφτούν τη 14η ΔΕΒΘ και θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν μικρούς και μεγάλους αναγνώστες στον φιλόξενο χώρο της Παιδικής Γωνιάς.

Ο Ιταλός Γκουίντο Κόντι είναι ένας συγγραφέας ιδιαίτερα αγαπητός στην πατρίδα του κι έχει βραβευτεί πολλές φορές για το έργο του. Το πρώτο του παιδικό βιβλίο, σε δικό του κείμενο και εικονογράφηση, ξεχώρισε και αγαπήθηκε ιδιαίτερα. «Το υπέροχο ταξίδι της Νιλού» κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καλέντη. Ο Γκουίντο Κόντι θα βρίσκεται στην Παιδική Γωνιά, το Σάββατο 13/05, στις 12 το μεσημέρι. Θα μιλήσει με τα παιδιά και όλοι μαζί θα ζωγραφίσουν «Με τα χρώματα της φαντασίας».

Η Ούτε Κράουζε είναι πολυβραβευμένη Γερμανίδα συγγραφέας και εικονογράφος, δημιουργός, μεταξύ άλλων, του μικρού δεινόσαυρου «Σαυρή». Οι περιπέτειες του σκανταλιάρη Σαυρή κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Η Ούτε Κράουζε θα βρίσκεται στην Παιδική Γωνιά το Σάββατο 13/05, στις 6 το απόγευμα. Θα αφηγηθεί και θα ζωγραφίσει τις περιπέτειες του Σαυρή.

Συνέντευξη με τον συγγραφέα του «Σπασίκλα», Τζεφ Κίνι

O Ισπανός Εντουάρντο Χάουρεγκι είναι ψυχολόγος, ειδικευμένος στη θετική ψυχολογία και στη μελέτη του χιούμορ. Μαζί με τον Ιταλό συγγραφέα Πιερντομένικο Μπακαλάριο, δημιουργό του αγαπημένου ήρωα των παιδιών Οδυσσέα Μουρ, υπογράφουν με το ψευδώνυμο Έντουαρντ Μπέρι, τη σειρά βιβλίων «Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ», που έχει ήδη κερδίσει τους απαιτητικούς μικρούς αναγνώστες. Τα βιβλία της σειράς κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ο Εντουάρντο Χάουρεγκι θα βρίσκεται στην Παιδική Γωνιά το Σάββατο 13/05, ώρα 13:00. Μαζί του θα είναι και η μεταφράστρια της σειράς Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη.

Η Παιδική Γωνιά του Νότου

Στο πλαίσιο του κεντρικού αφιερώματος της 14ης ΔΕΒΘ με τίτλο «Η Αναζήτηση του Νότου», στην Παιδική Γωνιά θα παρουσιαστεί μια ομαδική έκθεση εικονογράφησης με θέμα «Ήλιοι» στην οποία συμμετέχουν 47 εικονογράφοι. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το ίδιο θέμα μέσα από την διαφορετική και τόσο ιδιαίτερη ματιά του κάθε καλλιτέχνη.

Γωνιά Ανάγνωσης: «Στις χώρες του ήλιου»

Σε όλη τη διάρκεια της Έκθεσης, μικροί και μεγάλοι βιβλιόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα διάλειμμα από τις εκδηλώσεις, να επισκεφτούν την ήσυχη Γωνιά Ανάγνωσης και να ξεφυλλίσουν βιβλία από τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και ελληνικά βιβλία με θέμα τον ήλιο. Τα βιβλία προσφέρουν οι εκδόσεις Άγκυρα, Δια Βίου, Κέδρος, Λιβάνη, Μεταίχμιο, Παράθυρο στην Εκπαίδευση, Παρισιάνου, Πατάκη και Ψυχογιός.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΓΩΝΙΑΣ

Θεοδώρα Κατσιφή: «Πιστεύω ότι τα όρια είναι αναγκαία για να μεγαλώσει σωστά ένα παιδί»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter