Στη Βρετανία οι εξετάσεις για το Γενικό Πιστοποιητικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης GCSE (General Certificate of Secondary Education ) και A-level, καταργούνται φέτος. Τα σχολεία θα αποφασίσουν για τους βαθμούς των μαθητών μέσα από τεστ, εργασίες και την συνολική εικόνα των μαθητών στα μαθήματα. Οι Times γράφουν: «Τα σχολεία καλούνται να βρουν μόνα τους πώς θα βαθμολογήσουν στις εξετάσεις» ενώ εκφράζονται ανησυχίες για την αξιοπιστία των βαθμολογιών. Ο Guardian: «Οι δάσκαλοι λαμβάνουν σαρωτικές εξουσίες για να αποφασίσουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στην Αγγλία», νέοι κανόνες αξιολόγησης των μαθητών προκαλούν φόβο για ‘βαθμολογικό πληθωρισμό’. Ο Independent: «Η προσπάθεια των υπουργών να αποφύγουν καινούριο φιάσκο με τις εξετάσεις», λαμβάνονται αποφάσεις προς αποφυγή του περυσινού χάους. Η Daily Telegraph: «Οι καλοκαιρινές εξετάσεις θα είναι εθελοντικές»
Στις ΗΠΑ οι New York Times γράφουν: «Το εμβόλιο της μιας δόσης έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στην έγκριση», η εύκολη στην αποθήκευση εκδοχή του εμβολίου της Johnson & Johnson αποτρέπει την βαριά ασθένεια αποφάνθηκε ο Οργανισμός Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). Η Washington Post: «Τρίτο εμβόλιο θεωρείται αποτελεσματικό», ο FDA προετοιμάζει το σκηνικό για γρήγορη έγκριση. Στα οικονομικά νέα: οι Financial Times γράφουν: «Η McKinsey θα απολύσει τον Σνίντερ από επικεφαλής μετά από σειρά από κρίσεις» και η Wall Street Journal: «Η αγορά μετοχών θέτει ρεκόρ, σημαοτδοτώντας αισιοδοξία για το 2021».
Στην Ιταλία ο Ντράγκι λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική εικόνα αποφάσισε να κλείσει την Ιταλία μέχρι το Πάσχα. Η La Repubblica: «Τα κρούσματα αυξάνονται, οι απαγορεύσεις μένουν μέχρι το Πάσχα», η La Stampa: «Ο Ντράγκι κλείνει την Ιταλία μέχρι το Πάσχα» γράφοντας ότι οι περιφέρειες καθυστερούν τους εμβολιασμούς, ενώ το 30% των εμβολίων παραμένει στα ψυγεία. Η Il Messaggero γράφει: «Εμβόλια, το φρενάρισμα της Ρώμης», για την αργή εξέλιξη της καμπάνιας ανοσοποίησης στην πρωτεύουσα. Η Corriere de la Sera: «Οι απαγορεύσεις μένουν μέχρι το Πάσχα».
Στη Γαλλία η Le Monde γράφει: «Ο Μακρόν αντιμέτωπος με τα όρια του ‘την ίδια στιγμή’» αναφέροντας την αγαπημένη φράση του Μακρόν όταν θέλει να κάνει λόγο για δύο αντίθετα θέματα στην ίδια πρόταση. Ο λόγος για την υπόθεση του ισλαμο-αριστερισμού στα πανεπιστήμια και για τα μενού χωρίς κρέας, που διχάζουν το κόμμα του. Η Le Figaro γράφει: «Υγειονομική κρίση: αυτοί οι ξεχασμένοι Γάλλοι των οποίων η ζωή έχει σταματήσει», για τα επαγγέλματα που έχουν χτυπηθεί από την πανδημία: τουριστικοί οδηγοί, ιδιοκτήτες μπουάτ και εστιατορίων, τραγουδιστές. Η Libération: «Κορονοϊός: ένας ζυγός δίχως τέλος». Η επιδημία φούντωσε σε Νίκαια και Δουνκέρκη, εμφάνιση νέων στελεχών του ιού, εμβολιασμοί που σέρνονται… «Πρέπει να φοβόμαστε ένα τρίτο κύμα;» αναρωτιέται η εφημερίδα. Η Humanité γράφει: «Ο Μπάιντεν και η πρόκληση του πυρηνικού συμφώνου με το Ιράν», για τα διστακτικά βήματα των ΗΠΑ για την επιστροφή τους στην συμφωνία με το Ιράν, παρά τις υποσχέσεις.
Στη Γερμανία η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει ότι: «Η Μέρκελ προειδοποιοεί για ένα νέο ολικό κλείσιμο», καλώντας για σύνεση και πολλά τεστ. Παράλληλα η εφημερίδα αποκαλύπτει την ύπαρξη κυκλώματος παιδοφιλίας στο Βερολίνο. Η Süddeutsche Zeitung: «Τα ατομικά τεστ κορονοϊού εγκρίθηκαν» και η Die Welt: «Το SPD κατηγορεί τον Σπαν για έλλειψη επαγγελματισμού». Οξεία κριτική δέχεται ο υπουργός υγείας Γενς Σπαν για τις καθυστερήσεις στα τεστ κορονοϊού.
Στην Ισπανία η El País γράφει: «Ο Σάντσεθ και ο Κασάδο κάνουν ανακωχή για να συμφωνήσουν για τους θεσμούς», οι ηγέτες του Σοσιαλιστικού και του Λαϊκού κόμματος αντίστοιχα ολοκληρώνουν την συμφωνία για ανανέωση του Συμβουλίου Δικαστικής Εξουσίας, το Συνταγματικ΄Δικαστήριο, το συμβούλιο της δημόσιας τηλεόρασης και το Συνήγορο του Πολίτη. Τέλος, η El Mundo: «Ο Σάντσεθ βάζει την Καλβίνιο σε μπελάδες με την βοήθεια 11 δισεκατομμυρίων», για το σχέδιο οικονομικής βοήθειας σε ξενοδοχεία και εμπόριο, αποφεύγοντας να μιλήσει για απευθείας επιχορήγηση.