Διεθνή ΜΜΕ: Η Τουρκία πήρε αυτό που ήθελε από το ΝΑΤΟ

Διεθνή ΜΜΕ: Η Τουρκία πήρε αυτό που ήθελε από το ΝΑΤΟ

Μεγάλα διεθνή Μέσα βλέπουν την συμφωνία της Τουρκίας με Σουηδία και Φινλανδία για να άρει το βέτο της στην ένταξή τους στο ΝΑΤΟ ως μια νίκη του τούρκου πρόεδρου, που αναμένεται να φέρει πολλαπλά οφέλη για τη χώρα στο εσωτερικό και το εξωτερικό της.

Το αμερικανικό δίκτυο CNBC γράφει ότι η συμφωνία της Τουρκίας με τις δυο βορειοευρωπαϊκές χώρες «αποτελεί μια μεγάλη νίκη για το ΝΑΤΟ αλλά και τον Ερντογάν», αφού ο τούρκος πρόεδρος χρειάζεται να συγκεντρώσει την υποστήριξη όσων περισσότερων μπορεί στο εσωτερικό της χώρας εν όψει δύσκολων εκλογών στα μέσα του 2023 και ενώ η οικονομία της χώρας υποφέρει από πληθωρισμό της τάξης του 70%.

Σε ανάλυσή του, το πόρταλ διπλωματικών ειδήσεων Foreign Policy εκτιμά, λίγο πριν τη συμφωνία άρσης του βέτο, ότι ο Ερντογάν κερδίζει με το να κάνει τον «δύσκολο» στο ΝΑΤΟ, παρά το γεγονός ότι είναι ενοχλητικός σε άλλα μέλη της συμμαχίας, όπως η Ελλάδα, με τις υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο.

Στο βρετανικό Guardian, γράφεται ότι ο Ερντογάν κερδίζει από την άρση του βέτο τη συμφωνία για μαχητικά αεροπλάνα, ενώ αναφέρει ότι ο Μπάιντεν έβαλε τους αξιωματούχους του να πουν ότι οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να βοηθήσουν στον εκσυγχρονισμό της αεροπορίας της.

Το Al Jazeera εκτιμά με τη σειρά του ότι η Τουρκία ήρε το βέτο αφού πήρε αυτό που ήθελε και πιθανώς το αποτέλεσμα αυτό θα φέρει πίσω εθνικιστικές ψήφους στον Ερντογάν, στις επόμενες εκλογές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter