Διεθνής Αμνηστία για Frontex: «Έχει ήδη καθυστερήσει – Συντριπτικά τα στοιχεία για παραβιάσεις στα ελληνικά σύνορα»

Διεθνής Αμνηστία για Frontex: «Έχει ήδη καθυστερήσει – Συντριπτικά τα στοιχεία για παραβιάσεις στα ελληνικά σύνορα»

Θέση για το δημοσίευμα των New York Times πήρε το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, αναφορικά με την πιθανότητα αποχώρησης της Frontex από την Ελλάδα.

«Η Frontex εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Ελλάδα, ενεργοποιώντας κανονισμό της Ε.Ε. που της επιτρέπει να αναστείλει/αποσύρει τις δυνάμεις της όταν διαπράττονται παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχει ήδη καθυστερήσει. Είναι συντριπτικά τα στοιχεία για παραβιάσεις στα ελληνικά σύνορα», επισημαίνει σε ανάρτησή του το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, συνοδεύοντάς τη με το δημοσίευμα των NYT.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο οι NY Times, όσο και η Le Monde έχουν αναδείξει στα ρεπορτάζ τους τα ερωτήματα και τον προβληματισμό που προκύπτει από τη στάση των ελληνικών αρχών στο πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, όσο και τις σκέψεις που υπάρχουν στην Frontex για τερματισμό των επιχειρήσεών τους στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα, ελέω «χρόνιων παραβιάσεων σε υποθέσεις διεθνούς δικαίου αλλά και παραβιάσεων των δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών», που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε σχετικά: Και οι NYT γράφουν για ενδεχόμενη αποχώρηση της Frontex από την Ελλάδα λόγω παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου

Πρόταση – βόμβα για αποχώρηση από την Ελλάδα μετά το ναυάγιο της Πύλου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter