Διεθνής Αμνηστία για Κριστιάνο Ρονάλντο: «Ξέπλυμα» στη Σαουδική Αραβία μέσω του αθλητισμού

Διεθνής Αμνηστία για Κριστιάνο Ρονάλντο: «Ξέπλυμα» στη Σαουδική Αραβία μέσω του αθλητισμού

Για «ξέπλυμα» στη Σαουδική Αραβία μέσω του αθλητισμού κάνει λόγο η Διεθνής Αμνηστία αναφερόμενη στην απόφαση του Kριστιάνο Ρονάλντο να συνεχίσει την καριέρα του στην Αλ Νασρ, η οποία τού εξασφαλίζει, μαζί με τις χορηγίες, μυθικές απολαβές ύψους 200 εκατ. ευρώ.

«Η μεταγραφή του Ρονάλντο στη Αλ Νασρ εντάσσεται σε ένα ευρύτερο μοτίβο «ξεπλύματος» μέσω του αθλητισμού στη Σαουδική Αραβία. Είναι πολύ πιθανό οι σαουδαραβικές αρχές να προωθήσουν την παρουσία του στη χώρα, προκειμένου να αποσπάσουν την προσοχή από το φρικτό ιστορικό της χώρας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αντί να προσφέρει άκριτα επαίνους για τη Σαουδική Αραβία, ο Ρονάλντο θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τη σημαντική δημόσια πλατφόρμα του, για να επιστήσει την προσοχή σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα», αναφέρει σε κείμενό της η Ντάνα Αχμέντ, ερευνήτρια Μέσης Ανατολής στην Διεθνή Αμνηστία.

«Η Σαουδική Αραβία εκτελεί τακτικά άτομα για εγκλήματα όπως φόνο, βιασμό και διακίνηση ναρκωτικών. Σε μία ημέρα πέρυσι, 81 άνθρωποι σκοτώθηκαν, πολλοί καταδικάστηκαν σε κατάφωρα άδικες δίκες. Οι αρχές συνεχίζουν επίσης την καταστολή της ελευθερίας της έκφρασης και του συνεταιρίζεσθαι. Υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπερασπιστές των δικαιωμάτων των γυναικών και άλλοι πολιτικοί ακτιβιστές βρίσκονται στο στόχαστρο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν μπορεί να επιτρέψει η φήμη και η διασημότητά του να γίνουν εργαλείο «ξεπλύματος» μέσω του αθλητισμού για τους Σαουδάραβες. Πρέπει να απολαύσει τον χρόνο του στη Αλ Νασρ για να μιλήσει για τον τεράστιο αριθμό προβλημάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα», καταλήγει το κείμενο.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης:

Και επίσημα στην Αλ-Νασρ ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter