Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή: «Να αποβληθούν από παντού οι Ρώσοι αθλητές»

Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή: «Να αποβληθούν από παντού οι Ρώσοι αθλητές»

Την αποβολή των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις συνιστά στις αθλητικές Ομοσπονδίες η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Παράλληλα, η ΔΟΕ αποφάσισε να αφαιρέσει από τον Βλαντιμίρ Πούτιν και από άλλους Ρώσους αξιωματούχους την ιδιότητα του κατόχου της Ολυμπιακής Τάξης, η οποία είναι η ύψιστη τιμή του Ολυμπιακού κινήματος.

Η ΔΟΕ αποδέχεται ωστόσο ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι αδύνατη η αποβολή των Ρώσων ομάδων και αθλητών από συγκεκριμένες διοργανώσεις (π.χ. στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που αρχίζουν την Παρασκευή στο Πεκίνο), για λόγους πρακτικούς ή νομικούς. Η εναλλακτική ντιρεκτίβα της είναι να συμμετάσχουν οι αθλητές με λευκή σημαία και στολή, όπως έγινε (λόγω ντόπινγκ) στις τελευταίες τέσσερις Ολυμπιάδες, Θερινές και Χειμερινές.

Παράλληλα η ΔΟΕ καλεί τις διεθνείς αθλητικές Ομοσπονδίες να αλλάξουν χώρα διεξαγωγής των διοργανώσεων που έχουν απονεμηθεί στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία, όπως ήδη έκανε η UEFA με τον τελικό του Champions League.

Nωρίτερα, η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία (που λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΔΟΕ) είχε αποφασίσει την υποστολή της σημαίας της Ρωσίας από την Αρχαία Ολυμπία και άλλους χώρους της δικαιοδοσίας της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter