Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Μειώστε ταχύτητα στην οδήγηση, πάρτε ποδήλατο, δουλέψτε από το σπίτι για να μειώσετε την κατανάλωση πετρελαίου

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Μειώστε ταχύτητα στην οδήγηση, πάρτε ποδήλατο, δουλέψτε από το σπίτι για να μειώσετε την κατανάλωση πετρελαίου

Δέκα προτάσεις προς του πολίτες των ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη για το πώς θα εξοικονομούν καθημερινά 2,7 εκατ. βαρέλια πετρελαίου, συμβάλλοντας στην υποχώρηση των τιμών, εξέδωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA).

Ο Οργανισμός συμβουλεύει τους πολίτες μεταξύ άλλων να μειώσουν την ταχύτητα στους δρόμους, περπατήστε ή πάρτε ποδήλατο για τις μετακινήσεις και ταξιδέψτε με τρένα αντί για αεροπλάνο. Επίσης, προτείνει ως μέτρο την τηλεργασία.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Παραθέτει σχετικά οδηγίες 10 σημείων:

– μειώστε την ταχύτητα των ΙΧ σας κατά 10 χλμ. ανά ώρα
– αυξήστε την τηλεργασία στις 3 ημέρες εβδομαδιαίως όπου είναι δυνατόν
– αφήστε το αυτοκίνητο τις Κυριακές
– περπατήστε και κάντε ποδήλατο για να μειώσετε τις τιμές των εισιτηρίων στα ΜΜΜ
– εφαρμόστε την πρακτική «μονά-ζυγά» στις μεγαλουπόλεις
– αυξήστε την χρησιμοποίηση αυτοκινήτων από περισσότερους και το car-sharing
– οργανώστε πιο αποδοτικό τρόπο κίνησης των φορτηγών τροφοδοσίας
– χρησιμοποιείστε τρένα αντί αεροπλάνου
– μην χρησιμοποιείτε θέσεις business class στις πτήσεις
– προωθήστε την χρήση ηλεκτρικών οχημάτων

Ο Οργανισμός δήλωσε πρόσφατα πως φοβάται ένα «σοκ» στην παγκόσμια προσφορά πετρελαίου ως αποτέλεσμα των κυρώσεων που επιβλήθηκαν σε βάρος της Ρωσίας μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, εκτιμώντας πως το ρωσικό πετρέλαιο δεν θα μπορέσει να αντικατασταθεί εύκολα άμεσα.

Ο IEA καλεί τις κυβερνήσεις να καταστήσουν τις αλλαγές μόνιμες όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και προκειμένου να καταπολεμηθεί η κλιματική αλλαγή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter