Διεθνής Τύπος: Άμαχοι νεκροί σε νέες ρωσικές επιθέσεις – Φορολόγηση πλουσίων θέλει ο Μπάιντεν, γκρινιάζουν οι Ρεπουμπλικάνοι

Διεθνής Τύπος: Άμαχοι νεκροί σε νέες ρωσικές επιθέσεις – Φορολόγηση πλουσίων θέλει ο Μπάιντεν, γκρινιάζουν οι Ρεπουμπλικάνοι

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε πόλεις της Ουκρανίας». Αρκετοί άμαχοι πολίτες σκοτώθηκαν, ενώ η Μόσχα κάνει λόγο για «εκδίκηση απέναντι σε τρομοκρατικές ενέργειες». Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Σφοδρές επιθέσεις με ρουκέτες στην Ουκρανία». Η Ρωσία επιτίθεται στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις πιο μαζικά από ό,τι εδώ και πολύ καιρό – μεταξύ άλλων με ελικόπτερα, έναντι των οποίων δεν υπάρχει άμυνα. Την ίδια στιγμή, τα στρατεύματα του Πούτιν δεν σημείωσαν σχεδόν καμία πρόοδο στην επίθεσή τους Τέλος, η Die Welt: «Ζητούνται 1,98 εκατομμύρια εργαζόμενοι». Σύμφωνα με οικονομολόγους, υπάρχουν πλέον κατά μέσο όρο 4,5 κενές θέσεις για κάθε 100 εργαζόμενους.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφουν: «Ο προϋπολογισμός του Μπάιντεν βάζει τα θεμέλια για σύγκρουση σχετικά με τους φόρους και το χρέος». Η πρόταση να μειωθεί το έλλειμμα και να φορολογηθούν οι πλούσιοι περισσότερο, που υπολογίζεται στα $6,8 τρις, αναμένεται να δυσκολέψει τις διαπραγματεύσεις με τους Ρεπουμπλικάνους. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Στον προϋπολογισμό $6,8 τρις, ο Μπάιντεν επιζητά τη φορολόγηση των πλουσίων και την αύξηση της κοινωνικής βοήθειας». Η ανάλυση της εφημερίδας εκτιμά ότι η κίνηση στοχεύει «την επανακατάληψη της κεντρώας ταυτότητας», ενώ κορυφαίος ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής βλέπει έναν δρόμο προς την καταστροφή. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Οι ρώσοι ολιγάρχες Φρίντμαν και Άβεν ξεφορτώνονται το μερίδιό τους στην Alfa Bank, ύψους $2,3 δισ». Το δίδυμο αναζητά τρόπο να αποσείσει από πάνω του τις κυρώσεις, ενώ ο συνεταίρος Κοσογκόφ συμφωνεί. Τέλος η Washington Post: «Η πρώτη βολή στον προϋπολογισμό του Μπάιντεν». Τρισεκατομμύρια στην εγχώρια κατανάλωση προβλέπει το σχέδιο του αμερικανού προέδρου, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι γκρινιάζουν που αυξάνονται οι φόροι στους πλουσίους.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Η Γαλλία θα πληρωθεί £200 εκ. για να σταματά τις βάρκες ‘στην πηγή’». Ο Ρίσι Σούνακ αναμένεται να ανακοινώσει αυτή την Παρασκευή σχέδιο που θα προβλέπει τη χρηματοδότηση της Γαλλίας με εκατοντάδες εκατομμύρια, ώστε να σταματά τις βάρκες με τους μετανάστες πριν προλάβουν να διασχίσουν τη Μάγχη. Ο Guardian έχει τίτλο: «Αποκάλυψη: τουλάχιστον 500 άνθρωποι πέθαναν πέρσι από καθυστερήσεις των ασθενοφόρων». Οι ασθενείς περίμεναν ακόμα και 15 ώρες μετά από εγκεφαλικά, εμφράγματα και ατυχήματα. Στον Independent διαβάζουμε: «Η κρίση των μικρών σκαφών είναι δικό σου πρόβλημα, όχι δικό μας». Ο Σούνακ αναμένεται να υποστεί σοβαρό πλήγμα από τον Μακρόν καθώς ο γάλλος πρόεδρος απορρίπτει την πρόταση για επιστροφή των μεταναστών από τη Βρετανία σε γαλλικό έδαφος. Τέλος, η Daily Telegraph: «Το υπουργείο Εσωτερικών αντιμέτωπο με £2 δις λογαριασμό για να βάλει τους μετανάστες στα ξενοδοχεία». Πάνω από 50.000 αιτούντες άσυλο στεγάζονται σε ξενοδοχεία, από 2.600 το Μάρτιο του 2020.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Η κυβέρνηση σταμάτησε στο Κούτρο». Από το συμβούλιο υπουργών στην Καλαβρία δεν δόθηκε καμία εξήγηση για την έλλειψη βοήθειας στους μετανάστες, που πνίγηκαν στο ναυάγιο του Κροτόνε. Διαμαρτυρίες κατοίκων που πετούν λούτρινα κουκλάκια, εντάσεις με δημοσιογράφους. Η πρωθυπουργός είπε ότι έφταιγαν οι λαθρέμποροι. Και παρουσιάζει τα μέτρα κατά των διακινητών. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Μελόνι: “Τριάντα χρόνια για τους λαθρέμπορους”». Η κυβέρνηση στο Κούτρο ανακοινώνει το νέο διάταγμα: το ανώτατο όριο των νόμιμων αδειών ανεβαίνει, οι προσφυγές θα είναι πιο δύσκολες. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Φορολογία: νέος φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων και ενιαίος φόρος». Στο συμβούλιο υπουργών η μεταρρύθμιση που προβλέπει τρεις συντελεστές και ενιαίο φόρο και για τους μισθωτούς. Τέλος, η Corriere della Sera: «Λαθρέμποροι, ποινές έως 30 χρόνια». Νέα διατάγματα για τις ροές. Στο Κόυτρο, κριτική στον Πιαντεντόζι και ρίψη λούτρινων παιχνιδιών.      

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «O Μακρόν βάζει τη δημοκρατία σε κίνδυνο». Ο γενικός γραμματέας της CGT, Φιλίπ Μαρτινέζ, μιλά στην εφημερίδα ενώ ενεργεί για μια μέρα ως αρχισυντάκτης. Ρίχνει το βλέμμα του στη συνεχιζόμενη μάχη κόντρα στη μεταρρύθμιση των συντάξεων. Στη Libération διαβάζουμε: «Γαλλο-βρετανική σύνοδος: χαίρομαι που σε ξαναβλέπω». Μετά από πολλά χρόνια πληγών από το Brexit, Παρίσι και Λονδίνο θα προσπαθήσουν αυτή την Παρασκευή να έρθουν πιο κοντά στη διμερή συνάντηση Μακρόν-Σούνακ, η πρώτη μεταξύ ηγετών των δύο χωρών εδώ και πέντε χρόνια. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Η απίθανη υγεία των εταιρειών του χρηματιστηριακού δείκτη CAC 40». Τα αποτελέσματα των 40 πιο μεγάλων εταιρειών της Γαλλίας είναι εντυπωσιακά: 38 από αυτές έχουν πραγματοποιήσει κέρδη-ρεκόρ, ύψους 152 δισεκατομμυρίων ευρώ, το 2022. Το ποσό αυτό είναι κατά 15 δις μεγαλύτερο από το 2021, όταν και πάλι οι εταιρείες έκαναν ρεκόρ κερδοφορίας. Μόνο η Renault και η Vivendi κατέγραψαν ζημιές. Τέλος, η Le Figaro: «Ρίσι Σούνακ: ‘Θέλω να ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο με τη Γαλλία’». Σε  συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα, ο βρετανός πρωθυπουργός εκφράζει την επιθυμία του για μια δυνατή σχέση με τη Γαλλία, μετά τα απανωτά ρήγματα έπειτα από το Brexit.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο πρόεδρος του Ισραήλ προειδοποιεί ότι η δημοκρατία είναι σε κίνδυνο». Ο Ισαάκ Χέρτσογκ αναφέρει ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου πρέπει να αποσύρει μια και καλή τη δικαστική μεταρρύθμιση, που προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις. Και η El Mundo: «Η Αγιούσο θα περιορίσει το Νόμο Τρανς και θα απαιτήσει αναφορές για ορμονικούς ανήλικους». Η κυβερνήτρια της κοινότητας της Μαδρίτης θα ζητήσει ψυχολογικά τεστ για όσους θέλουν να υποβληθούν σε αυτή τη θεραπεία ή σε επεμβάσεις αλλαγής φύλου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter