Διεθνής Τύπος: Αναγκαστική συμφωνία για παράκαμψη της απεργίας των σιδηροδρομικών στις ΗΠΑ

Διεθνής Τύπος: Αναγκαστική συμφωνία για παράκαμψη της απεργίας των σιδηροδρομικών στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ, η Washington Post: «Η Βουλή ψηφίζει για να εξαναγκάσει σε αποδοχή της συμφωνίας στους σιδηρόδρομους». Ο στόχος είναι να παρακάμψουν την απεργία καθώς τα συνδικάτα πιέζουν τη Γερουσία να στηρίξει την επί πληρωμή άδεια ασθενείας. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Η Βουλή περνάει νομοσχέδιο για να εξαναγκάσει σε συμφωνία τους σιδηροδρομικούς και να αποφευχθεί η απεργία». Το συμβόλαιο εργασίας θα επεκτείνει την επί πληρωμή άδεια, όμως το μέτρο αναμένεται να βρει τοίχο στη Γερουσία. Η Wall Street Journal γράφει: «Ο Πάουελ σηματοδοτεί την χαλάρωση των αυξήσεων των επιτοκίων». Οι μετοχές των μεγάλων εταιρειών σημείωσαν αύξηση μετά τα νέα ότι στην επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, τα επιτόκια δεν θα αυξηθούν κατά 0,75% αλλά κατά 0,5%. Τέλος, στους Financial Times διαβάζουμε: «Οι Βρυξέλλες και η Γέλεν αυξάνουν την πίεση στον Μασκ για το Twitter». Η ΕΕ επιμένει σε αυστηρούς ελεγκτικούς κανόνες ενώ οι ΗΠΑ εξετάζουν το καθεστώς ξένης ιδιοκτησίας. 

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Η νονά του Ουίλιαμ παραιτείται μετά το ντόρο για ρατσισμό». Η λέιντι Σούζαν Χάσι παραιτήθηκε από το βασιλικό οίκο, αφού ρώτησε την Ενγκόζι Φουλάνι, μια μαύρη γυναίκα, επικεφαλής μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης: «Από που προέρχεστε. στην πραγματικότητα;». Ο πρίγκιπας είπε ότι «ο ρατσισμός δεν έχει καμία θέση στην κοινωνία μας». Η 83χρονη νονά Χάσι εξέφρασε «τις βαθύτερες απολογίες» της για το ζήτημα. Ο Guardian έχει τίτλο: «Αποκάλυψη: το 70% των εταιρειών υδροδότησης της Αγγλίας σε ξένα χέρια». Ξένες επενδυτικές εταιρείες, ιδιωτικά ταμεία, συνταξιοδοτικά ταμεία και εταιρείες καταχωρημένες σε φορολογικούς παραδείσους κατέχουν την πλειονότητα των εταιρειών υδροδότησης της Αγγλίας. Στον Independent διαβάζουμε: «To υπουργείο Εσωτερικών αγνόησε προειδοποιήσεις για τη διφθερίτιδα». Οι αξιωματούχοι δέχθηκαν προειδοποιήσεις για τον εμβολιασμό των μεταναστών σε κέντρα φιλοξενίας πριν το ξέσπασμα της νόσου και το θάνατο ενός ανθρώπου στο Μάνστον. Τέλος, η Daily Telegraph: «Απεργίες κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα». Εκατομμύρια έρχονται αντιμέτωποι με ελλείψεις καθώς τα συνδικάτα ετοιμάζονται για απεργίες σε όλη τη χώρα, αναφέρει η εφημερίδα.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η ΕΕ θέλει να χρησιμοποιήσει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη βοήθεια της Ουκρανίας». Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Επενδύστε παγωμένα κεφάλαια και χρησιμοποιήστε τα έσοδα για την ανοικοδόμηση. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η ΕΕ παγώνει τη χρηματοδότηση δισεκατομμυρίων για την Ουγγαρία». Η Κομισιόν απαιτεί από τον αυταρχικό πρωθυπουργό Όρμπαν να ενισχύσει το κράτος δικαίου και να καταπολεμήσει τη διαφθορά. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ πρέπει ακόμη να εγκρίνουν την πρωτοβουλία. Τέλος, η Die Welt: «Αμφιβολίες για το σχέδιο ειδικευμένης εργασίας του κυβερνητικού συνασπισμού». Οι ειδικοί της αγοράς εργασίας χαιρετίζουν την έννοια της μετανάστευσης κατ’ αρχήν – αλλά βλέπουν ελλείμματα. 

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Αντιαεροπορικά συστήματα στην Ουκρανία: Ιταλική ασπίδα στο Κίεβο». Στην επόμενη αποστολή όπλων προβλέπεται να περιλαμβάνονται και οι πύραυλοι εδάφους-αέρος, για να προστατευθεί η πόλη από τις ρωσικές επιθέσεις. Στη La Stampa διαβάζουμε: «H κυβέρνηση δεν αγγίζει το επίδομα υπηκοότητας». Κυβερνητικοί αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν, μέσω της εφημερίδας, ότι προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής παραμένουν οι πιο ευάλωτοι πολίτες. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Εργασία, το σχέδιο για τους κάτω των 36 ετών». Ενισχυμένες φορολογικές ελαφρύνσεις για να προωθηθεί η επιδοτούμενη πρόσληψη νέων. Παράλληλα, 80 εκατομμύρια αναζητούνται για να επιτραπεί σε άλλους 14.000 εργαζόμενους να φύγουν. Τέλος, η Corriere della Sera: «Συναγερμός στην κυβέρνηση για τα κονδύλια της ΕΕ». Η Μελόνι θέλει να επανεξετάσει τις διορίες και τα κόστη στο πρόγραμμα ανάκαμψης.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Βία, διαφθορά, ρατσισμός: Αστυνομικοί σπάνε την ομερτά». Έξι εν ενεργεία αξιωματικοί καταδικάζουν, σε ένα βιβλίο σοκ, ένα σύστημα που συστηματικά υποτιμά όσους και όσες θέλουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Στη Libération διαβάζουμε: «Covid, βρογχιολίτιδα, γρίπη: οι παθήσεις τριπλασιάζονται». Η συνύπαρξη τριών επιδημιών σημαίνει τον κώδωνα του κινδύνου ενώ τα νοσοκομεία είναι σε προχωρημένη κούραση και η καμπάνια εμβολιασμού έχει βαλτώσει. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Η απάτη των ‘πράσινων’ επενδυτικών ταμείων». Οι περισσότεροι ‘παίκτες’ του τομέα υπόσχονται ότι θα επενδύσουν τα κεφάλαια σε υπηρεσίες για το κλίμα, αλλά χρηματοδοτούν εταιρείες που μολύνουν το περιβάλλον. Τέλος, η Le Figaro: «Η πολιτική ‘μηδενικού κορονοϊού’ απελευθερώνει την οργή ενάντια στο Σι Τζινπίνγκ». Οι διαδηλώσεις που ξέσπασαν σε δεκάδες πόλεις το περασμένο σαββατοκύριακο αποκαλύπτουν την αγανάκτηση που έχει συσσωρευτεί ενάντια στην κινεζική εξουσία. 

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο Μαρλάσκα δίνει τη δική του εκδοχή για την τραγωδία της Μελίγια». Ο υπουργός Εσωτερικών επιμένει ότι «δεν σημειώθηκε τραγικό συμβάν» σε ισπανικό έδαφος. Και η El Mundo: «Το Σοσιαλιστικό κόμμα και όσοι είναι κοντά στη Ντίαθ αρνούνται πλέον την Μοντέρο». Οι σοσιαλιστές ηγέτες και οι Ποδέμος επικρίνουν τη λεκτική επιθετικότητα της  υπουργού Ισότητας, αφού κατηγόρησε το Λαϊκό κόμμα ότι προωθεί την κουλτούρα βιασμού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter