Διεθνής Τύπος: Άνοιγμα της ΕΕ στο Κίεβο – Πράσινο «φως» για την ένταξη της Ουκρανίας

Διεθνής Τύπος: Άνοιγμα της ΕΕ στο Κίεβο – Πράσινο «φως» για την ένταξη της Ουκρανίας

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η ΕΕ ξεκινά ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και τη Μολδαβία». Η Ουγγαρία εγκαταλείπει την αντίσταση. Υποψήφια χώρα Γεωργία. Προοπτική για τη Βοσνία. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η ΕΕ αποφασίζει για ενταξιακές συνομιλίες με την Ουκρανία». Στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας αρχικά αντιτάχθηκε στις διαπραγματεύσεις. Τέλος, η Die Welt: «Η ΕΚΤ διαψεύδει τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων». Η Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποιεί για χαλάρωση στον αγώνα κατά του πληθωρισμού – και ακολουθεί διαφορετικό δρόμο από τη Fed . 

Στη Γαλλία, η Libération γράφει: «Διπλωματία, τέχνη, επιχειρήσεις… Τι κάνει τον Βιλπέν να τρέχει;». Η εφημερίδα βουτά στα μυστηριώδη σχέδια του πρώην πρωθυπουργού, που έχει επιστρέψει στο μιντιακό πεδίο . Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ορυκτά καύσιμα: μια συμφωνία με αβέβαιη σκοπιά». Αμφιβολίες υπάρχουν για την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας της συνόδου για το κλίμα στο Ντουμπάι. Τέλος, η Le Figaro: «Οι εκπαιδευτικοί άοπλοι απέναντι στην ισλαμιστική επίθεση». Η επιθέσεις στην κοσμικότητα (laïcité) έχουν εκτοξευτεί τον τελευταίο καιρό.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Το ράλι των αγορών θολώνουν τη μάχη με τον πληθωρισμό». Μερικοί επενδυτές ανησυχούν ότι η οικονομία είναι πολύ ισχυρή για να περιμένουν μια σειρά από μειώσεις επιτοκίων. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Ο στρατός των τρολ που κάνει τον πόλεμο meme του Τραμπ». Μια πλημμύρα από αισχρές αναρτήσεις, που έχουν τη στήριξη του πρώην προέδρου. Τέλος η Washington Post: «Ευρεία χρήση ‘χαζών βομβών’ στη Γάζα». Οι δυτικοί προειδοποιούν το Ισραήλ για τις απώλειες αμάχων.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Την καμπάνια για το άτμισμα χρηματοδοτήθηκε από τις μεγάλες καπνοβιομηχανίες». Οι εταιρείες στηρίζουν μελέτες που υποτιμούν τους κινδύνους για τα παιδιά. Ο Guardian έχει τίτλο: «Θα μείνουμε μέχρι το τέλος». Ρεπορτάζ από την πρώτη γραμμή στον πόλεμο της Ουκρανίας. Τέλος, η Daily Telegraph: «Αποκαλύφθηκε σχέδιο της Χαμάς να σκοτώσει Εβραίους στην Ευρώπη». Σχέδια για διασυνοριακές επιθέσεις στη Δύση σηματοδοτούν την αλλαγή τακτικής από την οργάνωση.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Διεύρυνση προς ανατολάς: Η Ευρώπη ανοίγεται στο Κίεβο». Με μια ιστορική απόφαση το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες έδωσε το πράσινο φως για την ένταξη της Ουκρανίας και της Μολδαβίας στην ΕΕ. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Ναι στην Ουκρανία από την ΕΕ». Όμως υπάρχει διαφωνία για το λογαριασμό. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Ουκρανία και Μολδαβία στην ΕΕ, ανοιχτή η οδός των διαπραγματεύσεων». Η Μελόνι έπεισε τον Ορμπάν να άρει το βέτο του. Τέλος, η Corriere della Sera: «Το Κίεβο στην ΕΕ, πρώτη συμφωνία». «Ναι» στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, ο Ορμπάν άρει το βέτο του, ο ρόλος της Μελόνι.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η ΕΕ ανοίγει τις διαπραγματεύσεις ένταξης με την Ουκρανία». Οι 27 παίρνουν μια ιστορική απόφαση μετά την πτώση του βέτο της Ουγγαρίας. Ο Ζελένσκι χαιρετίζει την έναρξη της διαδικασίας σαν μια «νίκη για όλη την Ευρώπη». Και η El Mundo: «Πράσινο φως από την ΕΕ για να ανοίξει διαπραγματεύσεις ένταξης με την Ουκρανία».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter