Διεθνής Τύπος: Ανταρσία Τόριδων αμφισβητεί τον Τζόνσον – Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας προειδοποιεί για ελλείψεις στα εμβόλια

Διεθνής Τύπος: Ανταρσία Τόριδων αμφισβητεί τον Τζόνσον – Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας προειδοποιεί για ελλείψεις στα εμβόλια

Στη Βρετανία, ο Μπόρις Τζόνσον αντιμετωπίζει την πρώτη μεγάλη ανταρσία βουλευτών του, που βάλλουν ευθέως στην ικανότητά του να ηγηθεί της κυβέρνησης και του κόμματος. Η Daily Telegraph γράφει σχετικά: «Οι αντάρτες Τόριδες πλήττουν βαριά την ηγεσία του Τζόνσον». Ο βρετανός πρωθυπουργός υποφέρει την πρώτη μεγάλη ανταρσία της θητείας του καθώς οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αγνοούν την κομματική γραμμή για τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας. Στους Times διαβάζουμε: «Μεγάλη ανταρσία για τον κορονοϊό εκπλήσσει τον πρωθυπουργό». Σχεδόν 100 Συντηρητικοί βουλευτές ψήφισαν κατά των νέων μέτρων, θέτοντας ανοιχτά υπό αμφισβήτηση την ηγεσία του Μπόρις Τζόνσον. Ο Guardian κυκλοφορεί με τίτλο: «Ο Τζόνσον πλήττεται από μεγάλη ανταρσία Τόριδων σχετικά με τα διαβατήρια κορονοϊού». Ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να στηριχτεί στους Εργατικούς για να περάσει τα νέα μέτρα αφού 99 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έσπασαν την κομματική γραμμή. Τέλος, ο Independent: «Η κυβέρνηση ‘πετά στα τυφλά’ όσον αφορά το μέγεθος του κύματος της Όμικρον». Η έλλειψη των τεστ κορονοϊού εμποδίζει από το να αξιολογηθεί με ακρίβεια το μέγεθος της εξάπλωσης της νέας μετάλλαξης.

Στη Γερμανία, ο νέος υπουργός Υγείας προειδοποιεί για ελλείψεις σε εμβόλια. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει σχετικά: «Η έλλειψη σε εμβόλια διακινδυνεύει την καμπάνια για την ενισχυτική δόση». Ο Καρλ Λάουτερμπαχ, ο νέος υπουργός Υγείας, ισχυρίζεται ότι δεν έχουν αγοραστεί επαρκείς ποσότητες. Παράλληλα, παύει η υποχρεωτικότητα των τεστ για όσους έχουν εμβολιαστεί τρεις φορές. Στην Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η ενισχυτική δόση αντικαθιστά τα τεστ». Όποιος έχει κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου θα έχει ευκολότερη πρόσβαση στους χώρους που προβλέπεται έλεγχος για την είσοδο. Παράλληλα, ο Λάουτερμπαχ προειδοποιεί για ενδεχόμενες ελλείψεις την άνοιξη. Τέλος, η Die Welt: «Λευκορωσία: 18 χρόνια φυλακή στον αρχηγό της αντιπολίτευσης». Ο σύζυγος της προεδρικής υποψηφίου Σβιατλάνα Τσιχανούσκαγια, Σιάρχεϊ Τσιχανούσκι, θα σταλεί στη φυλακή επειδή καταδικάστηκε για οργάνωση διαδηλώσεων κατά του Λουκασένκα.

Στη Γαλλία, η Le Monde γράφει: «Βατικανό: αγώνας για επιρροή γύρω από την έκθεση Σοβέ». Μια νέα μάχη στην κορυφή της Καθολικής Εκκλησίας έχει ξεκινήσει για την έκθεση της επιτροπής Σοβέ, που αποκάλυψε τις σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών από καθολικούς ιερείς. Επίσκοποι ισχυρίζονται ότι η επιτροπή που συνέταξε την έκθεση ήταν μεροληπτική. Στη Le Figaro διαβάζουμε: «Ο Μακρόν ψάχνει την απάντηση για να αντιμετωπίσει την Πεκρές». Τη στιγμή που η πλειοψηφία σπεύδει να καθορίσει μια στρατηγική για να αντιτεθεί στην υποψήφια των Ρεπουμπλικανών, Βαλερί Πεκρές, ο γάλλος πρόεδρος αποφασίζει να υπερασπιστεί τις πολιτικές στην τηλεόραση. Η Libération έχει σήμερα κύριο θέμα: «Συσσώρευση νέων μαρτυριών για τον Πατρίκ Πουάβρ ντ’ Αρβόρ». Άλλες τρεις γυναίκες αποκαλύπτουν τις σεξουαλικές επιθέσεις που δέχτηκαν από τον πρώην παρουσιαστή της τηλεόρασης. Οι μαρτυρίες αυτές προστίθενται στις άλλες 23 γυναίκες που έχουν ήδη καταφύγει στις αρχές. Τέλος, η Humanité: «Η μεγάλη κατάθλιψη των δικαστών». Η δικαιοσύνη είναι άρρωστη, γράφει η εφημερίδα. Ο κόσμος της δικαιοσύνης κινητοποιείται την Τετάρτη για τις ελλείψεις και τις κακές συνθήκες εργασίας.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Πεθαίνοντας από τυφώνα, υποχρεωμένοι να δουλεύουν». Υπάλληλοι σε εργοστάσια και αποθήκες στο Ιλινόι και το Κεντάκι που επλήγησαν από ισχυρούς ανεμοστρόβιλους ήταν αναγκασμένοι να μείνουν στα πόστα τους μέχρι την τελευταία στιγμή γιατί την περίοδο των γιορτών, οι επιχειρήσεις λειτουργούν εντατικά για το μέγιστο της απόδοσης. Και η El Mundo: «Το ρεύμα σπάει ένα νέο ρεκόρ και η αγορά προβλέπει ένα εκρηκτικό 2022». Το κόστος της μεγαβατώρας στη χώρα έχει σκαρφαλώσει στα 291 ευρώ. Η κυβέρνηση διατηρεί τις εκπτώσεις φόρου και παίρνει επιπρόσθετα μέτρα το επόμενο έτος, ενώ οι εκτιμήσεις λένε ότι θα ανέβουν κι άλλο οι τιμές.

Στην Ιταλία, η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει την είσοδο ταξιδιωτών, προκαλώντας την οργή. Η γράφει La Repubblica σχετικά: «Η Ιταλία θωρακίζεται, η ΕΕ εξοργίζεται». Καραντίνα για τους ανεμβολίαστους που φθάνουν στην Ιταλία και τεστ για τους εμβολιασμένους. Οι Βρυξέλλες ζητούν εξηγήσεις. Στην La Stampa διαβάζουμε: «Φιλιουόλο: Ασφαλή Χριστούγεννα, ιδού το σχέδιο». Ο στρατηγός Φιλιουόλο που έχει τεθεί επικεφαλής της εμβολιαστικής εκστρατείας  λέει ότι είναι έτοιμος να εμβολιάσει τους πολίτες ακόμα και από σπίτι σε σπίτι. Η Il Messaggero κυκλοφορεί με τίτλο: «Η Ιταλία θέλει να κάνει τεστ στα σύνορα, η Ευρώπη όμως διαφωνεί». Η πορεία των κρουσμάτων στην υπόλοιπη Ευρώπη αναγκάζει την κυβέρνηση να πάρει μέτρα, στα οποία είναι αντίθετες οι Βρυξέλλες. Υπάρχουν σκέψεις ακόμα και για καραντίνα. Τέλος, η Corriere de la Sera: «Κλειστά σύνορα στους ανεμβολίαστους». Καραντίνα περιμένει όσους φθάνουν στην Ιταλία από την ΕΕ και δεν έχουν κάνει εμβόλιο, ενώ τεστ θα κάνουν οι εμβολιασμένοι, γεγονός που προκάλεσε το θυμό των Βρυξελλών.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Νέα δεδομένα ενισχύουν το χάπι της Pfizer για τον κορονοϊό». Το αντι-ιικό χάπι που βρίσκεται υπό έλεγχο από τον Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων μειώνει  τον κίνδυνο εισαγωγής στο νοσοκομείο και είναι αποτελεσματικό απέναντι στην μετάλλαξη Όμικρον. Στην Washington Post διαβάζουμε: «Η Όμικρον εξαπλώνεται γρήγορα στις ΗΠΑ». Ο CDC λέει ότι τον Ιανουάριο η χώρα μπορεί να βιώσει ένα μεγάλο κύμα, ενώ υπάρχει ανησυχία για την πίεση στο σύστημα Υγείας. Οι Financial Times κυκλοφορούν με τίτλο: «Παγώνει η συμφωνία $23 δις για πολεμικά αεροσκάφη με τα ΗΑΕ καθώς οι σχέσεις ψυχραίνουν με την Ουάσινγκτον». Το Αμπού Ντάμπι βάζει πάγο στις συνομιλίες για αγορά 50 μαχητικών F-35, καθώς οι ΗΠΑ θέλουν να προσθέσουν νέες δεσμεύσεις στο κείμενο. Τέλος, οι New York Times: «Η Βουλή των Αντιπροσώπων προωθεί την ποινική υπόθεση του Μέντοουζ». Η Βουλή ψήφισε την Τρίτη να κατηγορήσει τον Μαρκ Μέντοουζ, πρώην υπεύθυνο του πολιτικού γραφείου του Ντόναλντ Τραμπ, για εγκληματική περιφρόνηση του Κογκρέσου επειδή αρνήθηκε να συνεργαστεί στην έρευνα για την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter