Διεθνής Τύπος: Αντιδράσεις για την επιστράτευση στη Ρωσία – Η ακροδεξιά Μελόνι ετοιμάζεται για την εξουσία στην Ιταλία

Διεθνής Τύπος: Αντιδράσεις για την επιστράτευση στη Ρωσία – Η ακροδεξιά Μελόνι ετοιμάζεται για την εξουσία στην Ιταλία

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Διαδηλώσεις και συλλήψεις σε πολλές πόλεις της Ρωσίας». Οι Ρώσοι προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα, ενώ ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, καλεί σε παύση τον κύκλο της αιματοχυσίας. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η ΕΕ θέλει να αυξήσει την πίεση στη Μόσχα». Οι υπουργοί Εξωτερικών ετοιμάζουν ένα όγδοο πακέτο κυρώσεων. Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, υπάρχει μια σκληρή ανταλλαγή χτυπημάτων μεταξύ των Ρώσων και των Ουκρανών επικεφαλής διπλωματών. Τέλος, η Die Welt: «Η ΕΕ και οι G7 σχεδιάζουν νέες κυρώσεις εναντίον της Μόσχας». Αντιδράσεις απέναντι στην επιστράτευση στη Ρωσία, ενώ το Κρεμλίνο σκληραίνει τη στάση του απέναντι στους αντιρρησίες.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Η Ιταλία σε μας». Οι ηγέτες της Δεξιάς βρίσκονται στη Ρώμη. Η Μελόνι υπογραμμίζει ότι θα κυβερνήσει για πέντε χρόνια. Ο Σαλβίνι λέει ότι δε θα παίρνει εντολές από την Ευρώπη. Ενώ ο Μπερλουσκόνι ισχυρίστηκε ότι ο Πούτιν ήθελε να βάλει αξιοπρεπείς ανθρώπους στο Κίεβο… Επίσης, ο ΓΓ του Δημοκρατικού κόμματος, Ενρίκο Λέττα, λέει ότι οι δεξιοί θέλουν να αλλάξουν μόνοι τους το Σύνταγμα. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Η Μελόνι θα αλλάξει το Σύνταγμα μόνη της». Η Δεξιά στην Πιάτσα ντελ Πόπολο στη Ρώμη, ενώ ο Σαλβίνι λέει ότι η Μελόνι δε θα είναι μόνη της στο τιμόνι της χώρας. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Μελόνι: θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις». Η ηγέτιδα του ακροδεξιού κόμματος «Αδέρφια της Ιταλίας» είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη: «Με τον Όρμπαν δε συμφωνώ σε πολλά πράγματα». Παράλληλα, ανακοινώνει την εκλογή προέδρου απευθείας από τους πολίτες ακόμα και αν χρειαστεί να την περάσει μόνη της. Τέλος, η Corriere della Sera: «Ρωσία, έκρηξη των διαδηλώσεων». Η Μόσχα εξαπολύει κύμα συλλήψεων στους δρόμους της χώρας, ενώ η φυγή Ρώσων προς τη Φινλανδία αυξάνεται.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Οι κεντρικές τράπεζες σπεύδουν να ανεβάσουν τα επιτόκια». Η Τράπεζα της Αγγλίας, όπως και άλλες κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο, αύξησαν τα επιτόκια για να χαλιναγωγήσουν τον πληθωρισμό, με κίνδυνο να φέρουν την οικονομία σε ύφεση. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Κραυγή αγωνίας στη Ρωσία καθώς η επιστράτευση του Πούτιν επεκτείνει τον πόλεμο». Ορισμένοι φεύγουν προς τα σύνορα ενώ άλλοι πηγαίνουν για την εκπαίδευση με δάκρυα στα μάτια. Στους Financial Times διαβάζουμε: «H Ιαπωνία παρεμβαίνει για να μαζέψει το γεν καθώς οι ‘αντίθετοι πόλεμοι νομίσματος’ βαθαίνουν». Οι κεντρικές τράπεζες υποστηρίζουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, ενώ το κόστος δανεισμού στην Ευρώπη αυξάνονται. Τέλος η Washington Post: «». 

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «H φρενίτιδα μειώσεων φόρων έρχεται για να σταματήσει η οικονομική σήψη». Ο υπουργός Οικονομικών Κουάζι Κουάρτενγκ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ένα σχέδιο μείωσης φόρων ύψους £50 δισ. ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας πιστεύει ότι η Βρετανία βρίσκεται ήδη σε ύφεση. Ο Guardian έχει τίτλο: «Η οικονομία σε ύφεση, λέει η Τράπεζα καθώς ο Κουάρτενγκ αποκαλύπτει τον μίνι-προϋπολογισμό». Η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποιεί ότι η οικονομία της χώρας είναι ήδη σε ύφεση και θα χρειαστεί να ανεβάσει και άλλο τα επιτόκια. Στον Independent διαβάζουμε: «Ο υπουργός Οικονομικών περικόπτει τους περιβαλλοντικούς κανόνες σε μια προσπάθεια για ανάπτυξη». Περιβαλλοντικές οργανώσεις προειδοποιούν για «απορρύθμιση σε στεροειδή» στον προϋπολογισμό. Τέλος, η Daily Telegraph: «Ο υπουργός Οικονομικών προειδοποιεί την Τράπεζα να συνέλθει με τον πληθωρισμό». Ο διοικητής προτρέπεται να αναλάβει δράση για να βοηθήσει τα νοικοκυριά πριν από τον μίνι-προϋπολογισμό.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Ιταλία: Η Μελόνι επελαύνει στη Ρώμη». Η πρόεδρος του μετα-φασιστικού κόμματος «Αδέρφια της Ιταλία» φαίνεται ότι θα κερδίσει στις εκλογές, αυτή την Κυριακή. Στη Libération διαβάζουμε: «Μετά την επιστράτευση που διατάχθηκε από τον Πούτιν: στη Ρωσία όποιος μπορεί φεύγει». Ενώ πολλοί Ρώσοι ψάχνουν μέσο για να φύγουν από τη χώρα, άλλοι αναγκάζονται να παρουσιαστούν στο γραφείο επιστράτευσης. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ο Πούτιν αντιμέτωπος με τα όρια της μπλόφας του». Η ανακοίνωση της κινητοποίησης 300 χιλιάδων εφέδρων προκάλεσε σοκ στην ρωσική κοινωνία. Η Μόσχα θα πρέπει να διαχειριστεί στο πεδίο της μάχης ελάχιστα εκπαιδευμένους στρατιώτες καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται. Τέλος, η Le Figaro: «Στην Ρωσία, η εξουσία του Πούτιν υπό πίεση». Η στρατιωτική κλιμάκωση του Πούτιν στην Ουκρανία δεν πάει όπως υπολογιζόταν. Υπό καθεστώς σοκ, οι ρώσοι πολίτες διαμαρτύρονται ή προσπαθούν να αποφύγουν την επιστράτευση.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η ΕΕ επιδιώκει συμφωνία για την υποδοχή των Ρώσων προσφύγων». Η Γερμανία καλεί να ανοίξουν οι πόρτες, αλλά οι γειτονικές χώρες δείχνουν επιφυλάξεις. Και η El Mundo: «Ο Πούτιν κυνηγάει νεοσύλλεκτους στο μετρό μεταξύ των φτωχών και των εθνικών μειονοτήτων». Πράκτορες περπατούν στους δρόμους αναζητώντας άντρες με ανατολίτικα χαρακτηριστικά ή περιθωριακή εμφάνιση. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter