Διεθνής Τύπος: «Αποφασιστική η νίκη Τραμπ στην Άιοβα – Ανοίγει τα χαρτιά του ο Μακρόν»

Διεθνής Τύπος: «Αποφασιστική η νίκη Τραμπ στην Άιοβα – Ανοίγει τα χαρτιά του ο Μακρόν»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Αναμένουν από τον Μακρόν να διευκρινίσει τα σχέδιά του». Ο Γάλλος πρόεδρος θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, αναφέρει η εφημερίδα. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Στην Αϊόβα, Τραμπ κερδίζει μια πρώτη νίκη». Ο πρώην πρόεδρος έλαβε το 51% των ψήφων, έναντι του 21,2% που συγκέντρωσε ο Ρον ΝτεΣάντις. Στη Liberation διαβάζουμε: «Η Αμελί Ουντεά Καστέρα και η υπόθεση για το σχολείο των παιδιών της». Η νέα Υπουργός Παιδείας της Γαλλίας επικρίθηκε επειδή έστειλε τα παιδιά της στο κολλέγιο Stanislas, ένα πολύ συντηρητικό ιδιωτικό ίδρυμα.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Η γερμανική οικονομία συρρικνώνεται – Ζοφερές προοπτικές για το 2024». Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν μειώθηκε κατά 0,3% πέρυσι. Οι υψηλές τιμές επιβαρύνουν την οικονομία της Γερμανίας.
Η Tagesspiegel αναφέρει: «Τέλμα». Η ηχηρή διαμαρτυρία των αγροτών κορυφώνεται από την «εκρηκτική» σιωπή της καγκελαρίου. Ο συνασπισμός δεν βρίσκει απαντήσεις στη δυσαρέσκεια του πληθυσμού.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Ο Τραμπ χάραξε μια καθοριστική νίκη στην Αϊόβα». Ο Τραμπ μετά τη νίκη στην Αϊόβα οδηγεί το έθνος σε μια ιστορική δεύτερη αναμέτρηση με τον Τζο Μπάιντεν., αναφέρει η εφημερίδα.
Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Ο Τραμπ νίκησε στις εσωκομματικές εκλογές της Αϊόβα, δεύτερος με διαφορά ο ΝτεΣάντις». Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό στις εσωκομματικές εκλογές της Αϊόβα, σημειώνει.
Τέλος, στη USA Today αναφέρεται: «Έρχεται περισσότερο ακραίο κρύο». Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα στο Όρεγκον, όπου 90.000 παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Οι Χούθι επιτίθενται σε φορτηγό πλοίο, καθώς η κρίση εντείνεται στη Μέση Ανατολή». Η επίθεση φουντώνει την ανησυχία για περεταίρω ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Οι αναπληρωτές πρόεδροι των Τόρις υποστήριξαν την κίνηση για να «βελτιωθεί» το νομοσχέδιο της Ρουάντα» . Ο Ρίσι Σούνακ αντιμετωπίζει ακόμα ένα πλήγμα.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera γράφει: «Γάζα, με όπλο του ομήρους». Δύο από τους τρεις ομήρους που φάνηκαν σε βίντεο χθες είναι νεκροί. Η Χαμάς υποστηρίζει ότι σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιδρομές. 

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Η βία στο Ισραήλ και στην Ερυθρά Θάλασσα επιδεινώνει τη σύγκρουση». Η επίθεση στο Τελ Αβίβ και το πυραυλικό χτύπημα εναντίον αμερικανικού πλοίου φουντώνουν τις ανησυχίες μιας περιφερειακής κλιμάκωσης. 

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Άνετη επικράτηση Τραμπ στην Άιοβα – Στο πλευρό του και ο Ραμασουάμι

ΗΠΑ: Ο Τραμπ προηγείται σημαντικά στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανικού Κόμματος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter