Διεθνής Τύπος: Αποφασίζει ο Σούνακ για Ράαμπ στη Βρετανία – Επιχείρηση «σκούπα» του Νταρμανέν αναστατώνει τη Μαγιότ

Διεθνής Τύπος: Αποφασίζει ο Σούνακ για Ράαμπ στη Βρετανία – Επιχείρηση «σκούπα» του Νταρμανέν αναστατώνει τη Μαγιότ

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Ο Ράαμπ υψώνει ανάστημα καθώς ο πρωθυπουργός εξετάζει την έκθεση για το bullying». Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης ζητούν την άμεση παραίτηση μετά την ‘τρομακτική’ ετυμηγορία για την κακοποιητική συμπεριφορά του υπουργού Δικαιοσύνης και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ντόμινικ Ράαμπ. Ο Guardian έχει τίτλο: «Ο Ράαμπ μάχεται για την πολιτική του καριέρα». Ο Σούνακ κατηγορείται ότι καθυστερεί την απόφαση σχετικά με το μέλλον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ενώ έχει στα χέρια του μια καταδικαστική έκθεση για τη συμπεριφορά του απέναντι σε υφιστάμενους του υπουργείου του. Στον Independent διαβάζουμε: «Το μέλλον του Ράαμπ στην κόψη του ξυραφιού καθώς ο πρωθυπουργός εξετάζει το φάκελο για το bullying». Ο Σούνακ φαίνεται ότι δε θα βιαστεί να πάρει την απόφαση, παρά την υπόσχεση για γρήγορη απάντηση στην έκθεση, που χαρακτηρίζεται από ανθρώπους που έχουν γνώση ως «καταστροφική». Τέλος, η Daily Telegraph: «O Ράαμπ θα ‘αγωνιστεί για τη θέση του μέχρι θανάτου’». Ο Σούνακ καθυστερεί να πάρει την απόφαση σχετικά με την έκθεση για κακοποιητική συμπεριφορά του υπουργού Δικαιοσύνης, Ντόμινικ Ράαμπ.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Μαγιότ: η επιχείρηση Kärcher του Νταρμανέν». Ο φόβος των κατοίκων της υπερπόντιας κτήσης της Γαλλίας είναι αισθητός, απέναντι στην επέμβαση των αστυνομικών και των στρατιωτικών για τον εκτοπισμό χιλιάδων πολιτών στα διάφορα νησιά του αρχιπελάγους, στα ανοιχτά της Μαδαγασκάρης. Στη Libération διαβάζουμε: «Η Libé των συγγραφέων». Για την 50η επέτειό της, 50 συγγραφείς γράφουν στην εφημερίδα σχετικά με τον Τζουλιάνο ντα Έμπολι. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ένταση για τον χρόνο εργασίας των εκπαιδευτικών». Ο Μακρόν θέλει να αλλάξει τον τρόπο που αμείβονται οι εκπαιδευτικοί, συνδέοντας την αποζημίωσή τους με την ανάληψη νέων καθηκόντων. Τα συνδικάτα είναι αντίθετα σε αυτή την προοπτική. Τέλος, η Le Figaro: «Στη Μαγιότ, η κυβέρνηση αντιμέτωπη με τη μεταναστευτική έξαρση». Σε συνέντευξη στην εφημερίδα, ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, δίνει τις λεπτομέρειες του σχεδίου αντιμετώπισης της κρυφής μετανάστευσης, που -σύμφωνα με τον ίδιο- αποσταθεροποιεί το νησί.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφουν: «Οι πωλήσεις σπιτιών έπεσε 2,4% το Μάρτιο». Η σημαντική εαρινή σεζόν ξεκινά με βραδύ ρυθμό καθώς τα υψηλά επιτόκια στα στεγαστικά πιέζουν την αγορά. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Πύρινο τέλος, αλλά χρήσιμα δεδομένα από την τετράλεπτη πτήση». Η SpaceΧ τεστάρει πυραύλους για αποστολή στο φεγγάρι. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η αποδέσμευση ΗΠΑ-Κίνας θα είναι καταστροφική και για τις δύο, προειδοποιεί η Γέλεν». Η Ουάσινγκτον προσπαθεί να επιδιορθώσει τους ταλαιπωρημένους δεσμούς με το Πεκίνο, ενώ δεν επιθυμεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα στην οικονομία. Τέλος η Washington Post: «Discord Leaks: Η Ουκρανία σχεδίαζε κεκαλυμμένες επιθέσεις». Ο στόχος ήταν τα ρωσικά στρατεύματα στη Συρία, ενώ ο Ζελένσκι απέρριψε τα χτυπήματα, όπως δείχνουν τα απόρρητα έγγραφα.                                                                                           

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Υποδομές σε κρίση: Η Ιταλία που εκτροχιάζεται». Το ατύχημα σε ένα τρένο κόβει τη χώρα στα δύο: το δρομολόγιο Ρώμη-Μιλάνο σταματά για μισή μέρα. Κατηγορείται η εταιρεία σιδηροδρόμων για σήραγγα που δεν κατασκευάστηκε ποτέ στη Φλωρεντία. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ και λουόμενοι, δύο χαστούκια της ΕΕ στην Ιταλία». Η Ρώμη όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία, είναι η ετυμηγορία της ΕΕ για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Λουόμενοι, εκεί είναι το υψηλό σημείο της Ε.Ε». Το Δικαστήριο υπενθυμίζει στην Ιταλία: «Σταματήστε τις αυτόματες ανανεώσεις, πρέπει να κάνετε προσφορές για τις παραλίες». Τέλος, η Corriere della Sera: «Λουόμενοι, η ετυμηγορία της Ε.Ε». Εγκρίθηκε το σχέδιο νόμου για τον ανταγωνισμό στον τουρισμό. Παράλληλα, πράσινο φως στη Γερουσία για το διάταγμα Κούτρο σχετικά με τους μετανάστες .

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Το Σοσιαλιστικό κόμμα βασίζεται στο Λαϊκό κόμμα για να περάσει το νόμο «μόνο το ναι είναι ναι» χωρίς τους Podemos». Οι Σοσιαλιστές ζητούν από τον κυβερνητικό εταίρο τους «περισσότερη ευθύνη» και η γραμματέας των Podemos, Ιρένε Μοντέρο, καταγγέλλει το Σοσιαλιστικό κόμμα για «οπισθοδρόμηση». Ο συνασπισμός επιζεί από τη μεγαλύτερη κρίση του νομοθετικού σώματος. Και η El Mundo: «Οι ΗΠΑ δίνουν στο Μαρόκο πιο ισχυρούς πυραύλους από την Ουκρανία». Η πώληση 112 σούπερ βλημάτων και 18 εκτοξευτήρων αλλάζει τη στρατιωτική ισορροπία με την Ισπανία. Η επένδυση εκατομμυρίων δολαρίων ανταποκρίνεται σε ένα φιλόδοξο σχέδιο του Μαρόκου να γίνει περιφερειακή δύναμη μέχρι το 2030. 

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η Ευρώπη θερμαίνεται πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη ήπειρο». Το καλοκαίρι του 2022 ήταν το πιο ζεστό στα ιστορικά της Γηραιάς Ηπείρου. Παράλληλα, σύμφωνα με την έκθεση Copernicus, οι παγετώνες λιώνουν πιο γρήγορα από ποτέ. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η Ουκρανία ετοιμάζει νέα επίθεση». Ο πρόεδρος Ζελένσκι ανακοινώνει ότι επιπλέον στρατεύματα θα αναπτυχθούν στις «πιο δύσκολες περιοχές». Στο Κίεβο, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, υποσχέθηκε περαιτέρω υποστήριξη από τη στρατιωτική συμμαχία. Τέλος, η Die Welt: «Μετά τη σταδιακή κατάργηση των πυρηνικών, ξένες χώρες βοηθούν με την ηλεκτρική ενέργεια». Νέοι υπολογισμοί από την ενεργειακή πλατφόρμα ICIS δείχνουν από πού προέρχεται η ηλεκτρική ενέργεια αντικατάστασης. 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter